LIVE VIDEO+TEXT S-a finalizat proiectul european de modernizare a falezei Mangalia-Saturn (GALERIE FOTO+VIDEO)

Conferința MangaliaPrimăria Municipiului Mangalia organizează astăzi, 15 septembrie 2022, la sediul Clubului Nautic Callatis, o conferință de presă, cu ocazia finalizării proiectului „Lucrări de amenajare și modernizare zone de interes turistic – Sudul litoralului (Mangalia – Saturn)”. 

La eveniment, participă primarul Mangaliei, Radu Cristian, viceprimarul Dragoș Angelescu, consilieri locali, dar și agenți economici din Mangalia și Saturn. 

Conform datelor tehnice din proiect, lucrările de modernizare a falezei s-au desfășurat pe o suprafață de 2,5 km, de la hotel Paradiso până la ieșirea pe cordonul Saturn-Venus. Acestea s-au derulat pe patru tronsoane de intervenție, astfel că noua zonă de promenadă a Mangaliei a devenit un punct de atracție turistică, pe lângă Aleea Teilor și Piața Republicii, alte două proiecte realizate cu fonduri UE.

Lucrările pe cele patru zone supuse modernizării au vizat montarea granitului pe zidul de gardă nou construit, pavarea întregii suprafețe, precum și montarea noilor stâlpi de iluminat ambiental. Modernizarea sistemului de iluminat public pe întreaga lungime a falezei a inclus 164 de stâlpi de iluminat și 439 corpuri de iluminat arhitectural, încastrate în coronament. Principala zonă de atracție a falezei pietonale Mangalia-Saturn este reprezentată de punctul de belvedere, prevăzut cu alei de acces, conform planurilor. Umbrirea zonei de ședere a fost realizată printr-o construcție cu o structură metalică. 

Potrivit primarului Radu Cristian, în perioada următoare, vor demara lucrările de modernizare la falezele din alte stațiuni aparținând de Primăria Mangalia. Reaminitim că faleza din Jupiter și zona „La Steaguri” au fost modernizate în urmă cu câțiva ani, tot cu fonduri UE.

UPDATE:

În debutul conferinței a luat cuvântul managerul care vorbește despre închiderea proiectului.

"Proiectul a început în anul 2019. Ideea a pornit în 2014. Urmează să depunem în perioada următoare pentru faleza Saturn-Venus. La sfârșit să avem totul finalizat" - a spus managerul care a adăugat că proiectul a fost împărțit în asfaltare, iluminare si relaxare. 


Acesta a menționat că proiectul a costat peste 24 milioane de lei, iar Primăria Mangalia a cotizat cu 2 procente. 

"Până să pui prima piatră la un proiect, înseamnă foarte multă munca", a spus primarul Cristian Radu, care a spus că trebuie felicitați oamenii care a lucrat la proiect și că este datoria lor prin a aduce la final multe dintre proiectele la care lucrează. 

„Nimeni nu va investi intr-o zona care nu este favorabilă. Venim cu o faleza din Saturn. Am reinventat stațiunea Saturn" - a mai precizat primarul Cristian Radu. 


Edilul a vorbit de mai multe proiecte și care vizează Mangalia.

Primarul a anunțat ca vor începe lucrările la Gradina de Vară Farul, care a fost închisă 20 de ani. 

De asemenea, zilele următoare vor începe și lucrările la stadionul municipal, cât și la bazinele olimpice - la cel din urmă o să fie dat ordinul de începere la finalul lunii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby CSM Constanța Under-20 a urcat pe locul doi, după victoria cu LPS Suceava (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 202

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 410

Constanța Șofer beat și fără permis condamnat definitiv la închisoare

27 Mar 2024 502

Firme Constanța Acționarii Hotel Club Estival 2002 SA, convocați în ședință. Iată ce se va discuta

27 Mar 2024 336

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 774

Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

26 Mar 2024 471

UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța! Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

26 Mar 2024 775

Eco Gold Invest SA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Amplasarea Unei Instalații De Sortare Deșeuri

26 Mar 2024 269

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1044

Știri Constanța Ce a descoperit Poliția pe strada Tudor Vladimirescu din Medgidia?

24 Mar 2024 635

Fotoreportaj În armonie cu natura. Spectacolul lebedelor în Portul Turistic Mangalia (FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 394

Firme Constanța Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia. Se stabilește indemnizaţia brută fixă lunară a administratorilor provizorii

23 Mar 2024 578

Procesul dintre UAT Mangalia și Serviciului Comisariatului Județului Constanța, amânat. Dosarul, pe rolul Tribunalului

23 Mar 2024 445

Cine sunt candidații AUR la alegerile locale din județul Constanța. Lista oficială (DOCUMENT)

23 Mar 2024 2297

Trafic îngreunat seara trecută pe Autostrada A2 București-Constanța după un accident rutier (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 1259