LIVE VIDEO+TEXT S-a finalizat proiectul european de modernizare a falezei Mangalia-Saturn (GALERIE FOTO+VIDEO)

Conferința MangaliaPrimăria Municipiului Mangalia organizează astăzi, 15 septembrie 2022, la sediul Clubului Nautic Callatis, o conferință de presă, cu ocazia finalizării proiectului „Lucrări de amenajare și modernizare zone de interes turistic – Sudul litoralului (Mangalia – Saturn)”. 

La eveniment, participă primarul Mangaliei, Radu Cristian, viceprimarul Dragoș Angelescu, consilieri locali, dar și agenți economici din Mangalia și Saturn. 

Conform datelor tehnice din proiect, lucrările de modernizare a falezei s-au desfășurat pe o suprafață de 2,5 km, de la hotel Paradiso până la ieșirea pe cordonul Saturn-Venus. Acestea s-au derulat pe patru tronsoane de intervenție, astfel că noua zonă de promenadă a Mangaliei a devenit un punct de atracție turistică, pe lângă Aleea Teilor și Piața Republicii, alte două proiecte realizate cu fonduri UE.

Lucrările pe cele patru zone supuse modernizării au vizat montarea granitului pe zidul de gardă nou construit, pavarea întregii suprafețe, precum și montarea noilor stâlpi de iluminat ambiental. Modernizarea sistemului de iluminat public pe întreaga lungime a falezei a inclus 164 de stâlpi de iluminat și 439 corpuri de iluminat arhitectural, încastrate în coronament. Principala zonă de atracție a falezei pietonale Mangalia-Saturn este reprezentată de punctul de belvedere, prevăzut cu alei de acces, conform planurilor. Umbrirea zonei de ședere a fost realizată printr-o construcție cu o structură metalică. 

Potrivit primarului Radu Cristian, în perioada următoare, vor demara lucrările de modernizare la falezele din alte stațiuni aparținând de Primăria Mangalia. Reaminitim că faleza din Jupiter și zona „La Steaguri” au fost modernizate în urmă cu câțiva ani, tot cu fonduri UE.

UPDATE:

În debutul conferinței a luat cuvântul managerul care vorbește despre închiderea proiectului.

"Proiectul a început în anul 2019. Ideea a pornit în 2014. Urmează să depunem în perioada următoare pentru faleza Saturn-Venus. La sfârșit să avem totul finalizat" - a spus managerul care a adăugat că proiectul a fost împărțit în asfaltare, iluminare si relaxare. 


Acesta a menționat că proiectul a costat peste 24 milioane de lei, iar Primăria Mangalia a cotizat cu 2 procente. 

"Până să pui prima piatră la un proiect, înseamnă foarte multă munca", a spus primarul Cristian Radu, care a spus că trebuie felicitați oamenii care a lucrat la proiect și că este datoria lor prin a aduce la final multe dintre proiectele la care lucrează. 

„Nimeni nu va investi intr-o zona care nu este favorabilă. Venim cu o faleza din Saturn. Am reinventat stațiunea Saturn" - a mai precizat primarul Cristian Radu. 


Edilul a vorbit de mai multe proiecte și care vizează Mangalia.

Primarul a anunțat ca vor începe lucrările la Gradina de Vară Farul, care a fost închisă 20 de ani. 

De asemenea, zilele următoare vor începe și lucrările la stadionul municipal, cât și la bazinele olimpice - la cel din urmă o să fie dat ordinul de începere la finalul lunii.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul privind herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru la anul!

01 Dec 2022 609

Percheziții DIICOT! Trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, în Mangalia, Neptun, Jupiter și Venus! Finalul de anchetă

01 Dec 2022 753

Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia. Se așteaptă un prim verdict. Anticorupția a propus o pedeapsă cu suspendare

29 Nov 2022 526

Decizie AGA. Ce indemnizație primește noul director general interimar de la Șantierul Naval Mangalia SA?

29 Nov 2022 946

Județul Constanța Șofer beat și cu permisul suspendat, depistat în trafic. Ce alcoolemie avea

28 Nov 2022 627

Ziua Națională a României, sărbătorită de Forțele Navale Române. Programul evenimentelor organizate

28 Nov 2022 593

Trafic de droguri în Constanța și Mangalia! S-a lăsat cu arestări

27 Nov 2022 651

Judecătorii au amânat analizarea acordului de recunoaștere a vinovăției desprins din Dosarul vaccinărilor false din Mangalia

26 Nov 2022 683

Un colțișor de motorsport la Mangalia. Pilotul campion Emil Ghinea a amenajat camera trofeelor. Vis împlinit! (GALERIE FOTO)

26 Nov 2022 3203

Un primar din Constanța și un afacerist din Olt, achitați! Curtea de Apel reia procesul

26 Nov 2022 1086

Trafic de droguri 11 percheziții în Constanța și Mangalia!

25 Nov 2022 804

Accident la Mangalia Judecătorii au respins cererea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției

25 Nov 2022 880

Micii sportivi de la CS Năvodari, trei medalii de aur la etapa din Snagov a proiectului național „Șah în școală” (GALERIE FOTO)

25 Nov 2022 702

Dia Litoral SRL vrea să ridice un alt imobil în Mangalia

25 Nov 2022 569

COMPANIA NAȚIONALĂ DE CĂI FERATE “CFR” SA prin SC BAICONS IMPEX SRL - anunț de mediu

25 Nov 2022 515