LIVE VIDEO-TEXT. Ședință la Guvernul României Izolarea în cazul şoferilor ce efectuează curse de transport durează până la plecarea într-o nouă deplasare



UPDATE 5

Premierul Ludovic Orban a anunțat faptul că Ministerul Apărării a conceput deja un proiect pilot de cameră cu presiune negativă, iar dacă rezultatele vor fi cele scontate, atunci va începe producția în masă, pentru a fi distribuite în spital.

”Camerele cu presiune negativă reprezintă un mijloc de izolare pentru că din aceste camere nu iese aerul. Dacă testele vor ieși cum trebuie, atunci vom intensifica producția. Trebuie să vedem și cu materialul de producție, pentru că și aici este o problemă.”, a spus Ludovic Orban.


UPDATE 4

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat, luni, în ședința de Guvern, că a început producția de măști, iar în curând în spitale ar putea fi aduse nebulizatoare.

"Am prezentat președintelui situația la momentul de azi. Ieri a fost pusă prima linie de producție în Maramureș cu 150.000 de măști pe zi. Mașinile din etapa de a doua vor veni și din 15 aprilie, vom avea 500.000 pentru populație și 150.000 pentru spitale. De asemenea, aici se vor face și 1.000 de combinezoane pe zi Și în Galați se vor produce 150.000 de măști.

UPDATE 3

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat luni, în deschiderea şedinţei de guvern, că anumite cheltuieli generate de criza coronavirusului vor fi acoperite din fonduri europene.

A doua măsură este decontarea din fonduri europene a echipamentelor medicale. "Înainte de veni la ședința de guvern am finalizat circulara comună cu Ministerul Sănătății pentru cei care în această perioada aloca fonduri pentru procurarea de echipamente mediacale. În limita a 350 de milioane de euro sa putem să decontăm", a adăugat Boloş.
 

"O prima măsură este cea referitoare la șomajul tehnic. O parte din aceste cheltuieli vor fi ulterior decontate din Programul Operațional Capital Oman, in valoare de 300 de milioane de euro, într-o primă etapă. Am stabilit cu Ministerul Muncii ghidul. Asteptam ca aceste plati sa fie facute si incepand cu luna mai să putem trimite deja cereri de decontare. În funcție de nevoile pe care le vom avea, vom reloca de la alte apeluri", a explicat Boloş.

UPDATE 2

Ministrul Florin Cîțu a adus clarificări, luni, în ședința de Guvern cu privire la ordonanța ce amână plata ratelor.

Premierul Ludovic Orban i s-a adresat, luni, în ședința de Guvern, ministrului Florin Cîțu: „Domnule ministru, am înțeles că e necesar să rediscutăm ordonanța cu măsura de suspendare a plății ratelor la bănci. Despre ce este vorba?”

„Este corect. Sunt câteva clarificări care au fost omise. Am văzut discuții în spațiul public. Dobândă la dobândă. Cine poate beneficia? Când poate beneficia? Am extins și perioada la care se pot face aceste cereri”, a precizat Florin Cîțu.

Cele trei modificări anunțate de Orban și Cîțu:

– perioada în care clienții pot cere băncilor amânarea plății ratelor e mai lungă, de 45 de zile de la intrarea în vigoare a OUG
– nu se mai capitalizează dobânda pentru creditele ipotecare
– li se dă posibilitatea solicitanților care au restanțe să aducă creditele la zi când solicită amânarea plăților


UPDATE 1

 Ludovic Orban a precizat luni că izolarea în cazul şoferilor care efectuează curse de transport durează din momentul reîntoarcerii dintr-o cursă până la plecarea într-o nouă deplasare.

"În primul rând, izolarea durează din momentul reîntoarcerii şoferului până la plecarea în cursă, poate să fie o zi, două zile, trei zile, nu 14 zile aşa cum s-a prezentat în mod eronat. În cuprinsul Ordonanţei militare este o perioadă de maximum 14 zile, nu o perioadă de 14 zile. Şoferul când se întoarce din cursă poate să stea până pleacă din nou în cursă o perioadă de timp cât este necesar până la plecarea în cursa următoare, indiferent că e vorba de 24 de ore, de 48 de ore sau de cât stă până la plecarea în cursă", a declarat Ludovic Orban, în deschiderea şedinţei de Guvern.

În aceste momente, are loc ședința Guvernului României. 

Proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 30 martie 2020 sunt următoarele:

*Agenda ședinței de Guvern poate fi completată cu proiecte de acte normative incluse pe lista suplimentară!

I.            MĂSURI NECESARE APLICĂRII DISPOZIŢIILOR DECRETULUI NR.195/2020 PRIVIND INSTITUIREA STĂRII DE URGENŢĂ PE TERITORIUL ROMÂNIEI 

1.         PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sănătăţii, prelungirea şi prorogarea unor termene, şi pentru reglementarea unor măsuri pe perioada instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/03/HG-43.pdf

II.            PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ

1.       PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru completarea Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică

Proiectul poate fi consultat la adresa:  https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/03/OUG-1.pdf 

III.       PROIECTE DE HOTĂRÂRI 

1.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind plata contribuției României la bugetul Misiunii Speciale de Monitorizare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Ucraina

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/03/HG-48.pdf

2.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea unor modificări și completări în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Apărării Naționale, situate în județele Alba, Sibiu, Cluj, Timiș, Argeș, Vaslui, Brăila, Călărași, Ialomița, Constanța, Prahova, Galați, Giurgiu, Dâmbovița, Bacău, Ilfov, Brașov și municipiul București

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/03/HG-44.pdf

3.    PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea ocupării temporare din fondul forestier naţional, de către Societatea Națională de Transport Gaze Naturale ”Transgaz” SA a terenului în suprafaţă de 0,5773 ha, pentru proiectul de interes comun în domeniul gazelor naturale „Consolidarea sistemului de transport din România între Onești – Isaccea și inversarea fluxului la Isaccea” – etapa 1

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/03/HG-45.pdf

4.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestuia în administrarea Tribunalului Mehedinţi, precum şi declararea lui ca bun de interes national

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/03/HG-46.pdf

5.    PROIECT DE HOTĂRÂRE privind achiziţia studiilor de fezabilitate destinate construirii unor noi locuri de detenţie în sistemul administraţiei penitenciare

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/03/HG-47.pdf

IV.          MEMORANDUMURI

1.  MEMORANDUM cu tema: Asigurarea complementarităților și sinergiilor între programele finanțate din fondurile aferente Politicii de Coeziune 2021-2027 și alte programe, mecanisme și inițiative la nivel național și european

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/03/MEMO-5.pdf

2.  MEMORANDUM cu tema: Aprobarea participării domnului Petrică Lucian RUSU – Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, în calitatea de membru al Consiliului de Administratie al Societatii Naționale a Sării S.A.

Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2020/03/MEMO-6.pdf
 
 

Sursa foto-video: Facebook/ Guvernul României

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 252

Ședință interinstituțională pentru siguranța școlară în județul Constanța

25 Apr 2024 329

Proiectul în atenția consilierilor locali Iată cât vor plăti consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Constanța începând cu 1 aprilie (DOCUMENT)

25 Apr 2024 492

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 361

Confort Urban SRL va primi în gestiune delegată mai multe străzi din Cartierul Tomis Plus din Constanța pentru asfaltare (DOCUMENT)

25 Apr 2024 305

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 407

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 310

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 273

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 322

Mihai Lupu, despre refuzul consilierilor județeni de a vota retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă (VIDEO)

24 Apr 2024 626

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 540

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 450

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 637

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 502

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 580