LIVE VIDEO+TEXT Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor - „Nu l-am schimbat pe Florin Goidea de la conducerea Portului. I s-a terminat mandatul. Lucrurile puteau fi gestionate mult mai bine"

PSD ConstantaLiderii PSD se reunesc astăzi la Neptun în cadrul ședinței Consiliului Politic Național. La întâlnire vor fi prezenţi membrii ai guvernului şi parlamentari social democraţi.
 
Discuţiile vor viza teme precum sprijinul acordat pentru consumul de energie persoanelor vulnerabile şi voucherele sociale pentru persoanele cu venituri mici. 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu nu va participa la evenimentele organizate la Constanța. 

Totodată are loc reuniunea grupurilor din Senat și Camera Deputaților, dar și o conferință de presă de la ora 12.00.

UPDATE: 

Conferința de presă este susținută de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, și europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD. Sorin Grindeanu vorbește despre situația economică a TAROM care nu este cea mai fericită. 

Mihai Tudose a vorbit și despre o eventuală creștere a salariului minim și a pensiilor. 

”Pensiile vor crește cu mai mult de acel procent de 5,7%, noi insistăm pe minimum 10, iar salariul minim de la 2.550 la 3.000. Vorbesc de brut. Și cu o parte de compensare de 200 de lei pe această diferență pe care să o suporte statul.

Acestea vor face obiectul unor discuții în coaliție pentru că înțelegem că vor fi de acord, în condițiile în care Ministerul de Finanțe demonstrează, cu cifrele pe față, că bugetul suportă acest lucru”, a declarat Mihai Tudose. 

Ministrul Sorin Grindeanu a vorbit și despre renunțarea la taxa de trecere peste podul de la Cernavodă. 

”Există diverse forme în țările care au infrastructură dezvoltată de a se lua taxe. România nu are o asemenea infrastructură și nu poate percepe taxe separate pe o autostradă, când tu nu ai o autostradă cap-coadă.


Această taxă de la podul de la Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR.

Mie nu mi-ar displăcea acestei taxe, dar dacă mi se asigură la Transporturi, la CNAIR, finanțarea și compensarea acestei sume din altă parte. (...) Nu pot. Dacă se vine cu compensarea din altă parte acestei sume, eu nu am niciun fel de problemă. (...) E foarte ușor să tăiem non-stop. Această sumă de unde o iau?”, a declarat Sorin Grindeanu.


Ministrul Sorin Grindeanu a precizat că Portul Constanța nu este folosit în acest moment la capacitatea maximă. 

„Lucrurile pot fi gestionate mult mai bine. Investițiile în calea ferată vor duce la creșterea acestor capacități. Nu va fi suficient. (...) Interes există. Ne interesează să dezvoltăm cât mai mult Portul Constanța care a devenit cel mai important port la Marea Neagră. O analiză arată că Portul Constanța că se va dezvolta cel mai mult în lume. Acest lucru nu se poate realiza fără investiții majore“ - a precizta ministrul Sorin Grindeanu.  

„Nu l-am schimbat pe Florin Goidea de la conducerea Portului. I s-a terminat mandatul. Nu i-a fost reînnoit mandatul. Sunt convins că lucrurile puteau fi gestionate mult mai bine în port. Această conducere nouă este pe perioadă limitată. Mi-am dorit ca lucrurile să intre într-o nouă dinamică în Portul Constanța“ - a precizta ministrul Sorin Grindeanu. 

„S-au depășit obstacolele legate de traseu. Au fost două majore, legate de ACN și comuna Cumpăna. Această etapă a fost depășită săptămâna trecută. Finanțarea există, se intră în etapa licitațiilor. Mergem mai departe“ - a mai menționat Sorin Grindeanu. 

Întrebat dacă şeful ANRE, Dumitru Chiriţă, va fi susținut de PSD pentru un nou mandat la şefia instituţiei după expirarea mandatului, Mihai Tudose a precizta că „este o decizie care aparţine PSD-ului, care în mod cert va fi luată într-un cadru organizat de către PSD, într-o structură de conducere“. 
 

Legat de Portul Sulina trebuie elaborat un studiu de fezabilitate. Lucrările de la Sulina vor dura. Nu pot să îmi asum că aceste lucrări nu vor afecta Rezervația Biosferei. Aceste lucrări sunt necesare. 

În ceea ce privește podul de la Brăila, Mihai Tudose a precizat că au fost foarte multe discuții de la proiectare. 

„A fost o întârziere de un an în Guvernul Orban timp în care se anunțase că în zonă trăia un „flamingo mic și trist“ care a fost căutat timp de un an. Aum se lucrează. Pe partea din Tulcea se va face legătura la Măcin. Pe malul dinspre Brăila se va lega cu șoseaua de centura. Vestea proastă pentru „antipodiști“ e că lucrurile se fac cum trebuie“ - a precizta Mihai Tudose. 

„Până la sfârșitul anului trebuie să existe descărcarea de la Măcin, iar anul viitor se va face descărcarea de la Jijila“ - a mai precizat Sorin Grindeanu 

„Remanierile de Guvern trebuie făcute. primul ministru dacă va considera că un domeniu trerebuie să funcționeze mai bine, va face remanieri. De fiecare dată este loc de mai bine. Nimeni nu este de neînsoluict. Sunt convis că rotativa în Guvern se va face în mai 2023. Nu am niciun fel de dubii că acest lucru nu se mai întâmpla“ - a precizat Sorin Grindeanu 

„De mai bine de cinci ani îndeplineam toate condițiile pentru aderarea la Schengen. Este o decizie politică. Faptul că Germania a întors foaia, e prima declarație a unei țări mari, e un semnal extrem de important“ - a menționat Mihai Tudose. 



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 381

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 400

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1579

UPDATE Demisie în bloc la PSD Valu lui Traian! Întreaga organizație s-a alăturat Partidului Național Liberal. Ce spune Mirela Matichescu

27 Mar 2024 1351

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 882

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 824

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1248

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1061

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2664

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 894

Liderii coaliţiei au stabilit primul loc pe lista comună de la alegerile europarlamentare și candidaturile comune la Sectoarele 1, 2 şi 5 ale capitalei

25 Mar 2024 562

Decizia nu este definitivă Prefectul județului pierde procesul cu CLM Constanța. Este vizat proiectul „Stop depresia"!

25 Mar 2024 399

PSD Constanța, la momentul adevărului! Luni va fi anunțat tandemul pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

24 Mar 2024 1310

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 867