LIVE VIDEO+TEXT Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor - „Nu l-am schimbat pe Florin Goidea de la conducerea Portului. I s-a terminat mandatul. Lucrurile puteau fi gestionate mult mai bine"

PSD ConstantaLiderii PSD se reunesc astăzi la Neptun în cadrul ședinței Consiliului Politic Național. La întâlnire vor fi prezenţi membrii ai guvernului şi parlamentari social democraţi.
 
Discuţiile vor viza teme precum sprijinul acordat pentru consumul de energie persoanelor vulnerabile şi voucherele sociale pentru persoanele cu venituri mici. 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu nu va participa la evenimentele organizate la Constanța. 

Totodată are loc reuniunea grupurilor din Senat și Camera Deputaților, dar și o conferință de presă de la ora 12.00.

UPDATE: 

Conferința de presă este susținută de prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, și europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD. Sorin Grindeanu vorbește despre situația economică a TAROM care nu este cea mai fericită. 

Mihai Tudose a vorbit și despre o eventuală creștere a salariului minim și a pensiilor. 

”Pensiile vor crește cu mai mult de acel procent de 5,7%, noi insistăm pe minimum 10, iar salariul minim de la 2.550 la 3.000. Vorbesc de brut. Și cu o parte de compensare de 200 de lei pe această diferență pe care să o suporte statul.

Acestea vor face obiectul unor discuții în coaliție pentru că înțelegem că vor fi de acord, în condițiile în care Ministerul de Finanțe demonstrează, cu cifrele pe față, că bugetul suportă acest lucru”, a declarat Mihai Tudose. 

Ministrul Sorin Grindeanu a vorbit și despre renunțarea la taxa de trecere peste podul de la Cernavodă. 

”Există diverse forme în țările care au infrastructură dezvoltată de a se lua taxe. România nu are o asemenea infrastructură și nu poate percepe taxe separate pe o autostradă, când tu nu ai o autostradă cap-coadă.


Această taxă de la podul de la Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR.

Mie nu mi-ar displăcea acestei taxe, dar dacă mi se asigură la Transporturi, la CNAIR, finanțarea și compensarea acestei sume din altă parte. (...) Nu pot. Dacă se vine cu compensarea din altă parte acestei sume, eu nu am niciun fel de problemă. (...) E foarte ușor să tăiem non-stop. Această sumă de unde o iau?”, a declarat Sorin Grindeanu.


Ministrul Sorin Grindeanu a precizat că Portul Constanța nu este folosit în acest moment la capacitatea maximă. 

„Lucrurile pot fi gestionate mult mai bine. Investițiile în calea ferată vor duce la creșterea acestor capacități. Nu va fi suficient. (...) Interes există. Ne interesează să dezvoltăm cât mai mult Portul Constanța care a devenit cel mai important port la Marea Neagră. O analiză arată că Portul Constanța că se va dezvolta cel mai mult în lume. Acest lucru nu se poate realiza fără investiții majore“ - a precizta ministrul Sorin Grindeanu.  

„Nu l-am schimbat pe Florin Goidea de la conducerea Portului. I s-a terminat mandatul. Nu i-a fost reînnoit mandatul. Sunt convins că lucrurile puteau fi gestionate mult mai bine în port. Această conducere nouă este pe perioadă limitată. Mi-am dorit ca lucrurile să intre într-o nouă dinamică în Portul Constanța“ - a precizta ministrul Sorin Grindeanu. 

„S-au depășit obstacolele legate de traseu. Au fost două majore, legate de ACN și comuna Cumpăna. Această etapă a fost depășită săptămâna trecută. Finanțarea există, se intră în etapa licitațiilor. Mergem mai departe“ - a mai menționat Sorin Grindeanu. 

Întrebat dacă şeful ANRE, Dumitru Chiriţă, va fi susținut de PSD pentru un nou mandat la şefia instituţiei după expirarea mandatului, Mihai Tudose a precizta că „este o decizie care aparţine PSD-ului, care în mod cert va fi luată într-un cadru organizat de către PSD, într-o structură de conducere“. 
 

Legat de Portul Sulina trebuie elaborat un studiu de fezabilitate. Lucrările de la Sulina vor dura. Nu pot să îmi asum că aceste lucrări nu vor afecta Rezervația Biosferei. Aceste lucrări sunt necesare. 

În ceea ce privește podul de la Brăila, Mihai Tudose a precizat că au fost foarte multe discuții de la proiectare. 

„A fost o întârziere de un an în Guvernul Orban timp în care se anunțase că în zonă trăia un „flamingo mic și trist“ care a fost căutat timp de un an. Aum se lucrează. Pe partea din Tulcea se va face legătura la Măcin. Pe malul dinspre Brăila se va lega cu șoseaua de centura. Vestea proastă pentru „antipodiști“ e că lucrurile se fac cum trebuie“ - a precizta Mihai Tudose. 

„Până la sfârșitul anului trebuie să existe descărcarea de la Măcin, iar anul viitor se va face descărcarea de la Jijila“ - a mai precizat Sorin Grindeanu 

„Remanierile de Guvern trebuie făcute. primul ministru dacă va considera că un domeniu trerebuie să funcționeze mai bine, va face remanieri. De fiecare dată este loc de mai bine. Nimeni nu este de neînsoluict. Sunt convis că rotativa în Guvern se va face în mai 2023. Nu am niciun fel de dubii că acest lucru nu se mai întâmpla“ - a precizat Sorin Grindeanu 

„De mai bine de cinci ani îndeplineam toate condițiile pentru aderarea la Schengen. Este o decizie politică. Faptul că Germania a întors foaia, e prima declarație a unei țări mari, e un semnal extrem de important“ - a menționat Mihai Tudose. Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Organizația PMP Castelu se delimiteză de declarațiile primarului Nicolae Anghel care a anunțat că pleacă la PSD

21 Jan 2023 1617

PSD Constanța insistă cu proiectul „Bebe Trusou". Cer primarului Chițac aprobarea proiectului și acordarea banilor pe card

20 Jan 2023 668

Taxa pe bogăție Marcel Ciolacu- "În România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor"

19 Jan 2023 698

Consilierii locali PSD au depus un proiect pentru înființarea la Constanța a unor Centre de asistență medicală şi recuperare pentru seniori

15 Jan 2023 712

Undă verde de la Mediu pentru firma administrată de un consilier local PSD. Va ridica un bloc de 6 etaje la Constanța

14 Jan 2023 1178

Deputatul AUR Dumitru Focșa, care şi-a bătut soţia, dă vina pe femeie- "Puseurile de gelozie ale soției erau tot mai apăsătoare"

07 Jan 2023 1214

USR „Modificarea Codurilor penale, făcută cu mare întârziere de Guvernul PSD-PNL, lasă portițe pentru scăparea infractorilor de răspundere"

28 Dec 2022 1067

Consilierii PSD Constanța nu vor vota astăzi majorarea taxei de salubrizare de la 7,5 lei/pers/lună la 14 lei

27 Dec 2022 934

După 5 ore de nervi, amendamente și „negocieri", Chițac a cedat! Taxa de salubritate în 2023 va fi de 8 lei/lună, așa cum au votat consilierii locali!

27 Dec 2022 3499

Organizația Județeană PSD vă urează Sărbători Fericite!

25 Dec 2022 604

În prag de Crăciun, Organizația Județeană de Femei Constanța a PSD aduce daruri persoanelor vârstnice din centrele din județ (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Dec 2022 1074

Familia Scupra Mihaela și Marian din Ovidiu, afacere cu un primar PSD din județul Constanța (DOCUMENTE)

19 Dec 2022 2770

Proiect de lege. 2024 ar putea fi declarat anul Avram Iancu!

18 Dec 2022 1207

Info Sud-Est Consultanță copy-paste pe banii UE. Firmele nașei lui Alfred Simonis și a verișoarei ei, contracte pe bandă rulantă din PNRR și ITI Delta Dunării

17 Dec 2022 1220

Constanța. Fost consilier judeţean, acuzat de evaziune, trimis în judecată de DNA! Doi judecători s-au abținut

13 Dec 2022 936