LIVE VIDEO+TEXT Workshop de sprijin în procesul de înfrățire a unor primării din județul Constanța cu primării din Republica Moldova (GALERIE FOTO+VIDEO)

Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ Constanța găzduiește astăzi, de la ora 9.00 workshop-ul prilejuit de vizita delegației primarilor din Republica Moldova.

Potrivit reprezentanților CJ Constanța, în cadrul evenimentului Consiliul Județean Constanța oferă sprijin în procesul de înfrățire a primarilor localităților Adamclisi, Aliman, Chirnogeni, Ciocîrlia, Eforie, Fântânele, Lipnița, Mereni, Mircea Vodă, Pantelimon și Rasova din județul Constanța cu primările localităților Volintiri, Ciobalaccia, Căinari, Mereni, Puhoi, Bălceana, Valeni, Tomai, Slobozia Mare, Valea Perjei și Manta din Republica Moldova.

La eveniment participă Mihai Lupu, Președinte  al Consiliului Județean Constanța, Gigel Știrbu, Deputat în Camera Deputaților din Parlamentul României și Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și Petru Frunze, Copreședinte al Comisiei comune pentru Integrare Europeană din Parlamentul Republicii Moldova, precum și primarii localităților menționate mai sus.

UPDATE: 1

„Încercăm împreună sa creăm un viitor. Le arătăm fraților moldoveni că le oferim tot suportul" - a precizat Mihai Lupu, președintele CJ Constanța. 

"Sunt deosebit de onorat sa particip astăzi la această manifestare. Importanta momentului este covârșitoare pentru reprezentanții administratiei publice din ambele tari" - a precizat Gigel Știrbu, Deputat în Camera Deputaților din Parlamentul României și Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țări.


Politicanul a mai subliniat că există o problemă a depopulării cu care se confruntă Republica Moldova, cun se întâmplă pe alocuri și în România. 

„Trebuie să construim Europa acasă și să accesăm fonduri europene pentru a îmbunătăți viața locuitorilor celor două țări. O administrație locală puternică este un pilon important pentru dezvoltarea țării. Vă felicit pentru statutul de candidat in Uniunea Europeana a Republicii Moldova. Dialogul intre institutiile celor doi țări se va îmbunătăți“ - a mai precizat Gigel Știrbu, Deputat în Camera Deputaților din Parlamentul României și Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țări. 

"Republica Moldova, având statut de stat aderant la UE, este de o însemnătate importantă. Un prieten și un partener este Statul Român în această integrare. Cei mai aproape de cetățeni sunt primarii și să avem posibilitatea să implementăm proiecte comune" - a precizat Petru Frunze, Copreședinte al Comisiei comune pentru Integrare Europeană din Parlamentul Republicii Moldova. 


Acesta a mai spus că aceste activități trebuie să fie o strânsă legătură și să existe parteneriate. 

"În perioada de criză energetică, noi am avut și avem sprijin din partea României și să fie răsplătit prin recunoștința locuitorilor din Republica Moldova“ - a mai menționat Petru Frunze, Copreședinte al Comisiei comune pentru Integrare Europeană din Parlamentul Republicii Moldova. 

UPDATE: 2

Înfrățire comuna Adamclisi cu localitatea Volintiri din Republica MoldovaViceprimarul de la Adamclisi a semnat documentele de înfrățire cu localitatea Volintiri din Republica Moldova. 

Comuna Aliman și Localitatea Ciobalaccia din Republica MoldovaSunt semnate documentele pentru înfrățirea dintre comuna Aliman si localitatea Ciobalaccia din Republica Moldova. 

Comuna Chirnogeni cu localitatea Căinari, Republica MoldovaS-au înfrățit comuna Chirnogeni cu localitatea Căinari, din Republica Moldova. 

Înfrățire comuna Ciocârlia, județul Constanța cu Mereni, republica MoldovaAu fost semnate documentele de înfrățire dintre comuna Ciocârlia, județul Constanța cu Mereni din Republica Moldova. 

Infrățire Eforie cu localitatea Puhoi, republica Moldova


Au fost semnate documentele de înfrățire dintre Eforie, județul Constanța cu Puhoi din Republica Moldova. 

comuna Fântânele cu localitatea Bălceana

Au fost semnate documentele de înfrățire dintre comuna Fântânele, județul Constanța cu Bălceana din Republica Moldova. 

Înfrățire comuna Rasova cu localitatea Manta din Republica Moldova

Au fost semnate documentele de înfrățire dintre comuna Rasova, județul Constanța cu Manta din Republica Moldova. 



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.