Loc pe podium la un concurs european pentru o elevă a Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța

  • Loc pe podium la concursul european organizat de European Security and Defence College pentru o elevă a Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

Elevii selectați ai colegiului, din clasele a XI-a, au participat în perioada octombrie 2020 - mai 2021 la Olimpiada Forumului Școlilor Militare Secundare din Europa. În acest context, eleva caporal Shanab Bianca (clasa a XI-a A), coordonată de doamna prof. Panasianu Cristina și elevii caporal Stoica Alexandra (clasa a XI-a D) și Purice Cătălin Georgian (clasa a XI-a D), coordonați de doamna prof. dr. Ene Mihaela, au avut de redactat un eseu argumentativ între 750-1000 de cuvinte, în limba engleză, pe o temă aleasă de aceștia. Cerința a fost ca subiectul să facă referire la Uniunea Europeană, semnificația, rolul și viitorul acesteia. De asemenea, profesorii coordonatori au fost și evaluatori pentru lucrări din alte țări participante.

În urma evaluării centrale, cei trei cadeți ai colegiului au obținut punctaje bune, de peste 70 de puncte. Lucrarea ‘The Future of the European Union’, elaborată de eleva caporal Shanab Bianca a obținut 92 de puncte din 100, clasându-se pe locul al III-lea în această importantă competiție europeană. Premierea elevilor va avea loc la Bruxelles, în perioada 7-8 septembrie 2021, în funcție de situația epidemiologică. În plus, cele mai bune eseuri vor fi publicate de organizatori intr-o carte și/ sau pe platforma online de comunicare cu numele respectivilor elevi.

Felicitări elevilor și cadrelor didactice pentru implicare și rezultatele bune obținute! Felicitări Bianca pentru locul pe podium obținut, transmit reprezentanții Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța într-o postare pe Facebook.


Forumul european al școlilor secundare militare (EUMSSF) este un proiect inspirat de inițiativa europeană de succes pentru schimbul de tineri ofițeri inspirată de Erasmus.

Întreprinsă de statele membre ale Uniunii Europene în mod voluntar, această inițiativă ambițioasă își propune să promoveze schimbul de valori europene comune la o vârstă fragedă și să încurajeze o dimensiune europeană a predării.

Școlile secundare militare sunt instituții care promovează excelența în țările lor. Nivelul ridicat al elevilor lor, flexibilitatea lor relevantă pentru a adăuga mai multe elemente în programele lor de învățământ și facilitățile de internat le fac o platformă unică pentru a implementa cu succes o astfel de inițiativă. Școlile militare sunt astfel pionierii acestei inițiative, ce se dorește a avea un efect propagat și asupra învățământului secundar din UE în ansamblu.


Sursa foto: Facebook/ Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 514

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1465

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța organizează prima ediție a concursului de istorie Ion Moiceanu

16 Apr 2024 409

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța Elev Ciprian George Vasilescu - Locul III la Șah Individual Masculin

13 Apr 2024 456

Centrul Militar Zonal Constanța continuă activitățile de promovare a colegiilor militare

02 Apr 2024 490

În Constanța Elevii CNMAIC, premiați la concursul de fizică „Pontus Euxinus"

31 Mar 2024 409

Decizie definitivă a instanței în procesul dintre Black Sea Euro Investments și Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța

23 Mar 2024 523

Promovarea ofertei educaționale la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (FOTO)

23 Mar 2024 559

S-a prelungit perioada de înscriere pentru colegiile militare naționale. Câte locuri sunt la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța

23 Mar 2024 661

Activități de promovare a colegiilor naționale militare în școlile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 536

Litigiu privind achizițiile publice, în apel la Curtea de Apel Constanța. Vizată, o unitate militară din Constanța

24 Feb 2024 682

În Constanța Concurs cu tematică ecologică, „Metamorfoza - O Nouă Viață", organizat la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza"

24 Feb 2024 642

Constanța ​Ziua Internațională a Sportului Militar, sărbătorită la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” (GALERIE FOTO)

18 Feb 2024 685

Ziua Națională a Lecturii celebrată la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO)

18 Feb 2024 572

Colegiul Național Militar din Constanța organizează recrutarea și selecția pentru soldați gradați profesioniști

18 Feb 2024 754