Locuitorii din Mangalia vor avea un ambulatoriu în Spitalul Municipal (document)

Cetăţenii localităţii vor putea beneficia de serviciile unui noi ambulatoriu care urmează să fie construit în cadrul Spitalului Municipal Mangalia. În acest moment, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depusă documentaţia pentru eliberarea avizului de mediu pentru studiul de fezabilitate aferent proiectului.
 
Conform documentaţiei, Spitalul Municipal Mangalia, situat în vecinătatea Mării Negre, cu o vechime de aproape 60 de ani, se află într-un proces continuu de modernizare, reuşind în ultimii ani să facă performanţă în domeniu, însă pentru ca serviciile medicale să se ridice la nivelul standardelor europene, unitatea spitalicească are nevoie în mod constant de investiţii importante, fără de care actul medical nu s-ar putea desfăşura în condiţii optime. În perioada 2001-2013 au fost realizate importante lucrări de renovare a clădirilor spitalului, constând în lucrări de schimbare a tâmplăriei şi a instalaţiilor termice şi sanitare.
 
Terenul pe care urmează să fie construit ambulatoriul are categoria „curţi-construcţii”, funcţiunea dominantă fiind spital, este situat în intravilan, domeniu public al municipiului Mangalia cu drept de administrare către Spitalul Municipal Mangalia, în suprafaţă de 6.932,35 mp. Pe acel teren se află construcţia Spitalului Municipal Pavilion B, în suprafaţă construită la sol de 1.333 mp.
 
Zona unde urmează să fie amenajată clădirea Ambulatoriului face parte din ansamblul spitalului, iar accesul se va face din strada Gheorghe Emil Palade.
 
Prin realizarea investiţiei ambulatoriului se va mări capacitatea de preluare a urgenţelor şi se va înnoi aparatura spitalicească, mărindu-se astfel performanţa actului medical. Implementarea proiectului se va face de Primăria Municipiului Mangalia, urmând a fi efectuate atât lucrări de construire a corpului cu funcţiunea de ambulatoriu, dotarea aferentă spaţiilor cu funcţiuni medicale şi asigurarea utilităţilor, cât şi lucrări exterioare de împrejmuire, alei, parcări, toaletare vegetaţie existenţă.
 
Regimul de înălţime al noului ambulatoriu va fi P+2E. Construcţia se va realiza în zona de nord-vest a terenului, în prelungirea corpului B de spital.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza documentul depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa cu privire la proiectul de construire a ambulatoriului.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Date din proiect Cum va arăta viitorul corp de 4 etaje de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța (DOCUMENT)

05 Feb 2024 876

Concurs de angajare la Spitalul Orășenesc Hârșova, județul Constanța! Ce posturi sunt vacante

05 Feb 2024 929

Spitalul Orășenesc Hârșova, județul Constanța angajează! Ce posturi sunt scoase la concurs

05 Feb 2024 862

Prefectul, Silviu Coșa „Pacienții nu trebuie să aibă de suferit, fiindcă există bani pentru sănătatea românilor”

01 Feb 2024 662

Colegiul Medicilor Constanța solicită revenirea cel puțin la nivelul anterior al bugetului dedicat cabinetelor medicale

17 Jan 2024 685

Autorizație de construire pentru Policlinica Municipală de Cardiologie și Oncologie Constanța

11 Jan 2024 1151

Axis Centru Recuperare Medicală SRL Prima clinică privată cu tratamente de recuperare în sistem ambulatoriu din Constanța a intrat în insolvență

09 Oct 2023 1098

Licitații Constanța Aparatură pentru ambulatoriul Spitalului din Mangalia. La cât este estimată achiziția?

14 Aug 2023 768

Certificat de urbanism pentru extinderea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța

08 Jun 2023 1211

Constanța Ce firmă va realiza studiul de fezabilitatea pentru noul corp al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța?

07 Jun 2023 1293

Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, închis în minivacanța de 1 iunie și Rusalii

01 Jun 2023 1156

Atenție părinți! Linia de gardă Pediatrie din cadrul punctului de lucru extern UPU SMURD Năvodari, suspendată pe timpul nopții

30 May 2023 1499

500 de milioane de lei din PNRR pentru modernizarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate din România. Ce se va face cu banii (DOCUMENT)

13 Jan 2023 1319

Deces, invaliditate ori îmbolnăviri Iată cine va asigura personalul din Forțele Navale care execută activități de parașutism și/sau de scufundare pe teritoriul național! (DOCUMENT)

04 Jan 2023 1316

Malcons-Com SRL renovează Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală Eforie Sud (DOCUMENTE)

31 Dec 2022 2038