Actualitate

Locuitorii din Palazu - Boreal solicită un nou sens giratoriu. Iată ce spune directorul Confort Urban SRL!

Un cititor al cotidianului ZIUA de Constanţa ne-a semnalat faptul că în zona Palazu - Boreal traficul rutier este aglomerat, impunându-se înfiinţarea unui nou sens giratoriu.
 
Potrivit directorului general al SC Confort Urban SRL, Constantin Florian Andrei, în acest moment, în administrarea societăţii sunt 39 de sensuri giratorii. „Nu avem niciun plan de amenajare a unui nou sens giratoriu în acea zonă. De altfel, nici nu avem solicitări în acest sens. Mai mult, planul de studiu de trafic nu prevede un nou sens giratoriu“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Constantin Florian Andrei.
 
Tot el a precizat că societatea Confort Urban SRL are în administrare un total de 39 de sensuri giratorii. Şapte dintre acestea se află în Mamaia, iar 32 în municipiul Constanţa. Desigur, la acestea se adaugă şi sensurile giratorii investiţii private prin care se face intrarea în anumite cartiere rezidenţiale şi centre comerciale.
 
„Deocamdată, societatea Confort Urban SRL nu ia în calcul înfiinţarea altor sensuri giratorii. Poate anul viitor“, a mai spus Constantin Florian Andrei. Reamintim că pachetul de măsuri pentru fluidizarea traficului din Constanţa a prevăzut şi amenajarea, de-a lungul anilor, a unor sensuri giratorii în principalele puncte de aglomerare rutieră din oraş. Astfel, cu girul Primăriei Constanţa, în staţiunea Mamaia şi în municipiu au fost create zeci de sensuri giratorii. Amenajarea acestora se face în urma unor studii de trafic comandate de municipalitate. Regula de bază privind modul de circulaţie în sensul giratoriu este simplă: vehiculul care urmează să pătrundă în sensul giratoriu este obligat să acorde prioritate de trecere celui care circulă în interiorul acestuia. Practic, se elimină intervalele de timp în care, pe o anumită direcţie sau sens de deplasare, este culoarea verde a semaforului, dar nu sunt autovehicule, iar pe cealaltă direcţie autovehiculele sunt în aşteptare. Astfel, cu ajutorul sensurilor giratorii se decongestionează majoritatea intersecţiilor în care apăreau blocaje în trafic.
 
Citeşte şi: 
 
Constanţa, oraşul sensurilor giratorii. Ştiţi câte sunt? (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se poate! Gropile din sensul giratoriu de pe şoseaua Mangaliei din Constanţa au fost asfaltate (galerie foto)

20 Apr 2019 439

Accident rutier grav în Constanţa în faţa unei benzinării. Un şofer era beat. Maşinile implicate au ajuns în stâlpi. O victimă (galerie foto)

13 Apr 2019 4599

Accident rutier în județul Prahova. Un autobuz, un microbuz și un autoturism, implicate

22 Mar 2019 439

Accident rutier la intrarea pe Autostrada Soarelui în zona Cernavodă. Un sens giratoriu este blocat (galerie foto)

12 Mar 2019 2063

Revista presei locale

07 Mar 2019 589

Accident rutier grav azi noapte în zona Hotelului Meridian din Mamaia. O tânără este rănită. Maşina s-a izbit de un copac (galerie foto)

10 Nov 2018 2221

Accident rutier pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța la ieșirea din parcarea mall-ului Vivo. Un autoturism și un motociclu implicate

08 Nov 2018 1091

Atenție șoferi. Traficul va fi restricționat pe strada Traian din Constanța. De ce a fost luată această măsură (galerie foto)

29 Oct 2018 764

Accident rutier la intersecția cu strada Vârful cu Dor din Constanța. Două autoturisme implicate

27 Oct 2018 677

Accident rutier între Stațiunea Mamaia și Năvodari într-un sens giratoriu. O autoutilitară și un autoturism implicate

10 Oct 2018 1880

Județul Constanța. Accident rutier la ieșire din Ovidiu în sensul giratoriu. Un TAB al Poliției Militare implicat (video)

09 Oct 2018 6395

ConstanţaAccident rutier la intersecţia străzii Câmpinei cu bulevardul Aurel Vlaicu. O maşină a intrat într-un gard. O şoferiţă, rănită (galerie foto)

01 Oct 2018 1622

Revista presei locale

29 Sep 2018 495

Un nou sens giratoriu în Eforie Sud! Pentru realizarea lui se va face un schimb de teren cu CJC (document)

25 Sep 2018 1077

Zeci de constănţeni protestează în Marşul Bicicliştilor. Ce nemulţumiri au (galerie foto)

23 Sep 2018 756