Lotul 3 din contractul de transport persoane scos la licitație de Consiliul Județean Constanța, atacat la CNSC

  • Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța lansat în procedură de licitație de Consiliul Județean Constanța, cu referire exclusivă la Lotul 3 a fost atacat la Consiliul Național de Soluționare a Constestațiilor
     
  • Lotul 3 cuprinde 6 trasee: Traseu 012 Constanța-Murfatlar- Poarta Albă; Traseu 013 Constanța-Cobadin-Fântâna Mare; Traseu 014 Constanța-Deleni-Dunăreni; Traseu 015 Constanța-Adamclisi-Viile; Traseu 016 Constanța-Dobromir-Oltina; Traseu 017 Constanța- Adamclisi-Ostrov Vamă
  • Contractul care are 8 loturi are o valoare totală de 611.148.947,41 lei, (n.r. aproximativ 123 milioane de euro) o valabilitate de 7 ani și se află încă în procedură de atribuire
  • Pentru lotul 3 contestat la CNSC au depus oferte Marcon Star, Nordiana – Nis, Grup Atyc SRL și Metropolitan SRL
 

 
Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța lansat în procedură de licitație de Consiliul Județean Constanța, cu referire exclusivă la Lotul 3 a fost atacat la Consiliul Național de Soluționare a Constestațiilor.

CNSC a adoptat recent deciziile nr. 1243 și 1257.

Prima decizie are ca obiect contestația înregistrată de Marcon Star SRL împotriva procesului verbal nr. 13447/31.03.2022 și a raportului de anulare lot 3 - nr. 21096/16.05.2022, emisă de Consiliul Județean Constanța în cadrul procedurii de licitație deschisă, organizată în vederea atribuirii, pe loturi, a contractului având ca obiect „Contract de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța”, cu referire exclusivă la lotul nr. 3 – „Grupa 03 (6 trasee): Traseu 012 Constanța-Murfatlar- Poarta Albă; Traseu 013 Constanța-Cobadin-Fântâna Mare; Traseu 014 Constanța-Deleni-Dunăreni; Traseu 015 Constanța-Adamclisi-Viile; Traseu 016 Constanța-Dobromir-Oltina; Traseu 017 Constanța- Adamclisi-Ostrov Vamă”, s-a solicitat admiterea contestației și anularea actelor administrative atacate, obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire şi reevaluarea ofertei Marcon Star SRL  de la etapa evaluării ofertelor şi la stabilirea ofertei câștigătoare prin aplicarea criteriului de atribuire ofertelor admisibile şi conforme, în conformitate cu prevederile documentației de atribuire şi dispozițiile legale aplicabile.

Cea de-a doua decizie vine după contestația înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor formulate de Metropolitan SRL,  în calitate de lider al asocierii Metropolitan SRL – Diana Pa SRL  - Grup Atyc SRL împotriva adresei de comunicare a rezultatului procedurii nr. 19697/05.05.2022 și a raportului de anulare nr. 21906/16.05.2022, emise de Consiliul Județean Constanța, în calitate de entitate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, organizată în vederea atribuirii, pe loturi, a contractului având ca obiect „Contract de delegare a gestiunii serviciilor publice de  transport de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța”, cu referire exclusivă la lotul nr. 3 – „Grupa 03 (6 trasee): Traseu 012 Constanța-Murfatlar-Poarta Albă; Traseu 013 Constanța- Cobadin-Fântâna Mare; Traseu 014 Constanța-Deleni-Dunăreni; Traseu 015 Constanța-Adamclisi-Viile; Traseu 016 Constanța-Dobromir-Oltina; Traseu 017 Constanța-Adamclisi-Ostrov Vamă”. Contestatarul a solicitat admiterea contestației și anularea documentelor atacate.

Pentru a se asigura pronunțarea unei soluții unitare, Consiliul a procedat la conexarea contestațiilor formulate în cadrul aceleiașiproceduri de atribuire, în conformitate cu dispozițiile art. 17 alin. (2) din Legea nr. 101/2016 privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică, a contractelor sectoriale și a contractelor de concesiune de lucrări și concesiune de servicii.

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis următoarele: respinge, ca nefondată, contestația formulată de Marcon Star SRL în contradictoriu cu CJ Constanța; respinge, ca inadmisibilă, contestația formulată de Metropolitan SRL în contradictoriu cu CJ Constanța pentru neconstituirea cauțiunii în termenul legal.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părțile cauzei.

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.


Contractul care are 8 loturi are o valoare totală de 611.148.947,41 lei, (n.r. aproximativ 123 milioane de euro) o valabilitate de 7 ani și se află încă în procedură de atribuire.

Pentru lotul 3 contestat la CNSC au depus oferte Marcon Star, Nordiana – Nis, Grup Atyc SRL și Metropolitan SRL în calitate de lider de Asociere.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Ei sunt greii care își dispută traseele de transport de persoane în județul Constanța pentru următorii 7 ani și peste 120 milioane de euro!

Una dintre firmele care participă la atribuirea contractului pentru serviciul public de transport județean a dat în judecată Consiliul Județean Constanța

Descinderi ale DNA la ARR. Procedura merge mai departe. Ce spune Agenția Națională pentru Achiziții Publice despre licitația derulată de CJC pentru traseele județene?

Societatea Marcon Star controlată de familia Butnaru, descalificată de Comisia de atribuire a serviciilor de transport de persoane în județul Constanța. Procedura pentru lotul III va fi reluată
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 442

Licitația pentru cadastrarea unor bunuri ce aparțin domeniului public și privat al județului Constanța a fost contestată. Ce decizii a dictat CNSC?

01 Mar 2024 451

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 499

Ce i-au transmis membrii TNL Constanța, primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac

25 Feb 2024 833

Poliția Locală a cerut punerea în siguranță Lucrarea de artă decorativă amplasată pe peretele sudic al fostei piscinei olimpice a hotelului Parc din Mamaia a fost distrusă! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 1881

Investigate anul trecut de Consiliul Concurenței Asfalt Dobrogea și Autoprima Serv din Constanța s-au luptat pentru contractul de reabilitare străzi în orașul Murfatlar. Cui a dat dreptate CNSC?

21 Feb 2024 692

Firme din Constanța AGA Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu SA a prelungit mandatele administratorilor provizorii și pe cel al auditorului statuar

14 Feb 2024 722

CNAIR demarează investigatiile de teren pentru realizarea nodului rutier Peștera din județul Constanța (DOCUMENT)

13 Feb 2024 1117

Firme din Constanța Familia Vlăescu se întoarce în businnes. Cine a părăsit Cinemax SRL?

11 Feb 2024 941

CNSC a cerut reevaluarea ofertelor Totul despre SRL-urile care au vrut să câștige lucrările de reabilitare și modernizare a Palatului Administrativ Constanța

09 Feb 2024 501

Compania deținută de familia Cârlig-Horga pierde la CNSC Este vizată licitația de aproape 1,5 milioane de euro privind iluminatul public, organizată de Primăria Constanța!

09 Feb 2024 525

Decizii importante luate în prima ședință a Adunării Generale a Acţionarilor Companiei Naţionale „Administrația Porturilor Maritime” Constanţa din 2024

08 Feb 2024 760

Primăria Techirghiol scoate la licitație un contract de peste 2.1 milioane de euro. Sunt vizate lucrări pe 11 străzi din oraș!

06 Feb 2024 533

Primăria susține că Meva Concept SRL, firma care derulează proiectul de mobilitate din centrul Constanței, face obiectul unei cercetări a Departamentului pentru luptă Antifraudă (DOCUMENTE)

05 Feb 2024 3816

Ședință a Comitetului Director al FPTR Problemele care blochează turismul românesc, în discuție

16 Jan 2024 678