Lotul olimpic de matematică al României, întâlnire cu premierul și ministrul Educației

Imagine de la o altă întâlnire a ministrulu Educației cu lotul olimpicilor la matematică, foto: Facebook/ Sorin Cîmpeanu

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, alături de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Palatul Victoria, cu lotul olimpic de matematică al României, clasat pe locul I la cea de-a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori (BMO 2022).
 

„Speranța noastră pentru viitor sunteți voi și se discută mult în spațiul public despre ce fac olimpicii români când finalizează studiile liceale, după ce optează pentru universitățile de prestigiu.

Nu vreau să vă conving să faceți altceva, faceți ceea ce credeți voi că este de făcut, dar nu uitați  că tot ceea ce ați învățat s-a întâmplat aici în familia voastră, în școala românească, alături și îndrumați de profesorii români care v-au adus să performați la nivelul acesta.

Ca atare, măcar să va aduceți aminte, să apreciați și să onorați munca pe care au făcut-o părinții voștri și profesorii voștri. Restul depinde doar de voi. Iar noi să putem să facem ceea ce se cuvine astfel încât să vă sprijinim cât mai mult și să vă convingem că indiferent unde veți învăța în viitor, atunci când considerați că se cuvine, să vă întoarceți acasă.

E responsabilitatea noastră, a Guvernului, mai ales cât sunteți încă acasă, făcând performanță sub culorile României, să generăm un sistem de promovare bazat pe merit și valoare profesională autentică în societate, în care performanța să fie recunoscută”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

 
Potrivit Guvernului României, prim-ministrul a anunțat, cu această ocazie, că Guvernul va dubla alocația zilnică a fiecărui elev pariticipant la olimpiade naționale și va majora semnificativ valoarea premiilor pentru elevii care câștigă olimpiadele la acest nivel.

Pentru performanțele obținute la olimpiadele internaționale, bursele vor fi acordate tuturor elevilor premianți care au reprezentat România, indiferent de sistemul de învățământ - public sau privat.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Ciucă „Salut decizia SUA de a suplimenta prezenţa trupelor americane în România“ (VIDEO)

01 Jul 2022 369

Premierul Nicolae Ciucă „De astăzi, intră în vigoare încă două măsuri importante din pachetul Sprijin pentru România”

01 Jul 2022 315

Nicolae Ciucă, despre alimentarea cetățenilor cu gaze naturale din Marea Neagră Eforturile instituţiilor şi companiilor trebuie să se concentreze pe creşterea capacităţilor de producţie, depozitare şi extracţie

01 Jul 2022 298

Întâlnire la Palatul Victoria. Ciucă l-a primit pe Secretarul General al Ligii Statelor Arabe

29 Jun 2022 356

Nicolae Ciucă, fostul ministru al Apărării Naționale, amendat cu 20% din salariu! Curtea de Apel București, un nou termen în recurs

29 Jun 2022 1522

Nicolae Ciucă și Virgil Popescu, declarații la Constanța. Cum va fi acoperită compensarea de 50 de bani la carburant

29 Jun 2022 479

Premierul Nicolae Ciucă, despre scăderea cu 50 de bani a prețului carburantului

28 Jun 2022 421

Comemorarea pogromul de la Iași Premierul Ciucă - „Holocaustul a fost cea mai mare tragedie a umanității din toată istoria noastră globală“

28 Jun 2022 341

LIVE TEXT Nicolae Ciucă și Virgil Popescu, prezenți la ceremonia de începere a exploatării gazelor naturale în cadrul Proiectului MGD (GALERIE FOTO și VIDEO)

28 Jun 2022 915

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă „David Popovici este purtătorul de stindard al generației sale“

27 Jun 2022 416

„Sunteți modele pentru copii și tineri“ Ciucă s-a întâlnit cu Lotul Național al României de Culturism și Fitness

27 Jun 2022 313

SUA, finanțare de 14 milioane de dolari pentru etapa preliminară a studiilor de proiectare pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici din România

26 Jun 2022 456

Performanța lui David Popovici, recompensată cu suma de un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului (VIDEO)

23 Jun 2022 474

Ciucă Prețul carburantului va scădea cu 50 de bani (VIDEO)

23 Jun 2022 835

Vizită importantă în comuna Corbu din județul Constanța. La ce ceremonie va participa premierul Ciucă

23 Jun 2022 1769