Lucian Bode Cartea electronică de identitate are funcţionalităţi multiple, care vor contribui la reducerea birocraţiei

  • De asemenea, ministrul Lucian Bode a menționat că vor exista elemente suplimentare de siguranţă şi aceste elemente se datorează noilor tehnologii, ceea ce îi conferă titularului o protecţie suplimentară cu privire la identitatea proprie.
Cartea electronică de identitate are funcţionalităţi multiple, care vor contribui la reducerea birocraţiei, la flexibilizarea relaţiilor dintre autorităţi şi cetăţeni prin asigurarea unui acces facil la servicii esenţiale, concomitent cu oferirea de garanţii suplimentare de securitate privind protejarea identităţii, a anunțat, astăzi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, într-o conferinţă de presă susținută la Cluj-Napoca.

De asemenea, ministrul Lucian Bode a menționat că vor exista elemente suplimentare de siguranţă şi aceste elemente se datorează noilor tehnologii, ceea ce îi conferă titularului o protecţie suplimentară cu privire la identitatea proprie.

„Totodată, cetăţenii trebuie să ştie că poate fi solicitată de către părinţi sau tutori legali pentru copiii lor, încă de la naştere, cu o valabilitate variabilă, în funcţie de vârsta copilului, cartea electronică de identitate. (...)

Aceasta conţine elemente suplimentare de siguranţă şi aceste elemente se datorează noilor tehnologii, ceea ce îi conferă titularului o protecţie suplimentară cu privire la identitatea proprie şi previne într-o mai mare măsură situaţiile de furt de identitate", a adăugat el.


Ministrul a mai precizat că în faza de proiect pilot urmează să fie armonizate toate aspectele ce ţin de implementare, astfel încât în faza de generalizare la nivel naţional infrastructura să fie testată şi să fie eliminate eventualele sincope în funcţionare și vor fi emise 5.000 de cărţi de identitate electronică.

„Un element în plus, care validează utilitatea noului tip de document, îl reprezintă faptul că societatea a suferit schimbări şi au apărut noi cerinţe legate de securitate globală, inclusiv pe palierul asigurării unui control cât mai eficient la trecerea frontierei", a transmis ministrul Lucian Bode.

„Astfel, noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate și va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocraţiei în relaţiile cetăţeanului cu autorităţile publice.

Emiterea cărții electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituționale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituțional al serviciilor publice, cât și facilitățile de care cetățeanul român va putea beneficia odată cu deținerea noului document”, a mai adăugat ministrul Afacerilor Interne, pe pagina de Facebook. Sursă foto: Facebook.com / Lucian Bode

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cîţu, videoconferinţă cu prefecţii şi cu şefii DSP „Sunt dezamăgit că în rândul medicilor există un procent atât de mare de persoane nevaccinate“ (video)

09 Oct 2021 965

Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial. Masca de protecție, obligatorie în toate spațiile publice deschise, dacă incidența este mai mare de 6 la mia de locuitori

06 Oct 2021 937

S-a semnat Ordinul În ce localități se va purta masca de protecție în toate spațiile publice deschise

06 Oct 2021 1812

Lucian Bode „Am solicitat structurilor MAI să acorde în continuare să își asume rolul activ în derularea campaniei de vaccinare”

23 Sep 2021 506

Ședința la Guvernul României pe tema pregătirilor pentru sezonul rece

02 Sep 2021 405

Premierul Florin Cîţu doreşte ca acest an şcolar să se desfăşoare cu prezenţă fizică la ore

02 Sep 2021 919

Florin Cîţu Zero toleranţă faţă de falsificarea certificatelor de vaccinare (video)

02 Sep 2021 748

Decretele privind revocarea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiției şi desemnarea lui Lucian Bode interimar, publicate în Monitorul Oficial al României

02 Sep 2021 643

Ministrul Lucian Bode „Ne dorim cu toţii ca acest an şcolar să se deruleze în condiţii normale, iar şcolile să rămână deschise pe tot parcursul anului“ (video)

24 Aug 2021 1027

Miniștrii Lucian Bode și Barna Tanczos, întâlnire pe tema transporturilor ilegale de deșeuri

17 Aug 2021 676

Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia, înaintaţi în grad (video)

16 Aug 2021 1370

Concurență mare la admitere pentru Academia de Poliție. Iată câți sunt pe un loc

04 Aug 2021 2856

Tribunalul Constanța îi permite lui Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor, să părăsească arestul la domiciliu. Condiții

27 Jul 2021 870

Lucian Bode, conferinţă de presă la Cernavodă „Se ia în calcul creşterea numărului participanţilor la evenimente private. Masca, obligatorie şi după 01 august“ (video)

26 Jul 2021 1066

Cernavodă Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecţie Instituţională „Anghel Saligny” are un nou sediu, cu dotări moderne

26 Jul 2021 944