Lucian Bode Cartea electronică de identitate are funcţionalităţi multiple, care vor contribui la reducerea birocraţiei

  • De asemenea, ministrul Lucian Bode a menționat că vor exista elemente suplimentare de siguranţă şi aceste elemente se datorează noilor tehnologii, ceea ce îi conferă titularului o protecţie suplimentară cu privire la identitatea proprie.
Cartea electronică de identitate are funcţionalităţi multiple, care vor contribui la reducerea birocraţiei, la flexibilizarea relaţiilor dintre autorităţi şi cetăţeni prin asigurarea unui acces facil la servicii esenţiale, concomitent cu oferirea de garanţii suplimentare de securitate privind protejarea identităţii, a anunțat, astăzi, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, într-o conferinţă de presă susținută la Cluj-Napoca.

De asemenea, ministrul Lucian Bode a menționat că vor exista elemente suplimentare de siguranţă şi aceste elemente se datorează noilor tehnologii, ceea ce îi conferă titularului o protecţie suplimentară cu privire la identitatea proprie.

„Totodată, cetăţenii trebuie să ştie că poate fi solicitată de către părinţi sau tutori legali pentru copiii lor, încă de la naştere, cu o valabilitate variabilă, în funcţie de vârsta copilului, cartea electronică de identitate. (...)

Aceasta conţine elemente suplimentare de siguranţă şi aceste elemente se datorează noilor tehnologii, ceea ce îi conferă titularului o protecţie suplimentară cu privire la identitatea proprie şi previne într-o mai mare măsură situaţiile de furt de identitate", a adăugat el.


Ministrul a mai precizat că în faza de proiect pilot urmează să fie armonizate toate aspectele ce ţin de implementare, astfel încât în faza de generalizare la nivel naţional infrastructura să fie testată şi să fie eliminate eventualele sincope în funcţionare și vor fi emise 5.000 de cărţi de identitate electronică.

„Un element în plus, care validează utilitatea noului tip de document, îl reprezintă faptul că societatea a suferit schimbări şi au apărut noi cerinţe legate de securitate globală, inclusiv pe palierul asigurării unui control cât mai eficient la trecerea frontierei", a transmis ministrul Lucian Bode.

„Astfel, noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate și va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocraţiei în relaţiile cetăţeanului cu autorităţile publice.

Emiterea cărții electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituționale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituțional al serviciilor publice, cât și facilitățile de care cetățeanul român va putea beneficia odată cu deținerea noului document”, a mai adăugat ministrul Afacerilor Interne, pe pagina de Facebook. 



Sursă foto: Facebook.com / Lucian Bode

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aproximativ 23.500 de lucrători MAI vor acționa zilnic în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

30 May 2023 1093

Președintele ANSVSA, prezent la inaugurarea punctului vamal de frontieră Bumbăta (România) - Leova (Republica Moldova)

23 May 2023 1324

MAIDirector general al Jandarmeriei Naționale Franceze vizitează România

12 May 2023 720

MAI Peste 130 de persoane care aveau asupra lor substanțe interzise, depistate la festivalurile de pe litoral din minivacanța de 1 mai

02 May 2023 1409

Serviciul Antidrog al BCCO Constanța a primit azi Placheta de onoare a Poliției Române (VIDEO)

24 Mar 2023 3060

MAI Acord între România și Republica Moldova pentru control coordonat în punctul de trecere a frontierei de stat Albița – Leușeni (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Feb 2023 1025

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunț important ce îl vizează pe ministrul de Interne, Lucian Bode (VIDEO)

09 Feb 2023 1286

Lucian Bode „25 de miliarde de euro pierderi înregistrate de România prin neaderarea la Schengen“

15 Dec 2022 1208

Lucian Bode, scrisoare deschisă adresată ministrului de interne al Austriei „Ați făcut un joc politic nedemn de o țară care are o tradiție politică așa de bogată”

12 Dec 2022 1052

Interviu Lupta ministrului Cercetării și Digitalizării, Sebastian Burduja, cu mentalitățile românești și cu rezistența sistemului

31 Oct 2022 1953

Ministrul Lucian Bode „Prioritățile noastre în perioada sezonului rece sunt protejarea populației și intervenții rapide în situațiile care amenință siguranța oamenilor“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 1193

Moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, respinsă de Camera Deputaților (VIDEO)

19 Oct 2022 1054

Două nave multirol destinate salvării de vieți și protejării de bunuri, proiectate și construite la șantierul naval din Galați(VIDEO)

11 Oct 2022 1166

Ministrul Lucian Bode „Aderarea la spațiul Schengen este un obiectiv foarte important pentru România“

10 Oct 2022 1054

Bode prezintă concluziile Corpului de Control în cazul achiziţiei de maşini pentru IGPR! (VIDEO)

06 Oct 2022 1228