Lucian Bode, la Cernavodă Asigurarea securităţii centralei nuclearelectrice, unul dintre cele mai importante obiective de interes naţional

foto: Facebook/ Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a vizitat vineri, 29 aprilie, Detaşamentul special de pompieri Cernavodă din incinta Centralei Nuclearelectrice din județul Constanța.

El a afirmat că decizia de a organiza această subunitate de pompieri pe amplasamentul CNE Cernavodă arată o abordare matură şi o înţelegere aprofundată a faptului că infrastructurile critice trebuie să fie în primul rând protejate de către stat prin instituţiile cu responsabilităţi în domeniu.
 

„Am fost astăzi într-o vizită de lucru la Detaşamentul special de pompieri Cernavodă din incinta Centralei Nuclearelectrice Cernavodă, o unitate cu rol vital în asigurarea protecţiei obiectivului şi intervenţiei rapide în caz de nevoie.

Contextul geopolitic actual ne obligă la o mai bună coordonare pentru consolidarea siguranţei energetice şi, totodată, la promovarea de măsuri pentru întărirea securităţii energetice.

Să nu uităm că securitatea energetică este esenţială pentru securitatea naţională'', scrie pe pagina personală de Facebook, Lucian Bode.


foto: Facebook/ Lucian Bode

Potrivit ministrului Lucian Bode, decizia de a organiza această subunitate de pompieri pe amplasamentul CNE Cernavodă dovedeşte o abordare matură şi o înţelegere aprofundată a faptului că infrastructurile critice trebuie să fie în primul rând protejate de către stat prin instituţiile cu responsabilităţi în domeniu.
 

„Acest proiect este rezultatul unei colaborări foarte bune a structurilor MAI cu reprezentanţii Societăţii Naţionale 'Nuclearelectrica' - SA şi ai Centralei Nuclearelectrice Cernavodă care au înţeles importanţa acestui demers.

Toate structurile MAI prezente pe platforma de la Cernavodă sunt parte din efortul comun pentru asigurarea securităţii centralei nuclearelectrice, unul dintre cele mai importante obiective de interes naţional.Mulţumesc tuturor celor implicaţi în acest proiect, conducerii CNE Cernavodă şi salvatorilor noştri care prin profesionalism şi implicare asigură un mediu sigur şi stabil, oferind protecţie pentru comunităţi şi cetăţeni! Securitatea nucleară este o responsabilitate colectivă!'', a precizat ministrul.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitație pentru prima parcare supraetajată din orașul Cernavodă, județul Constanța

31 May 2023 453

Lucrări RAJA la Cernavodă. A fost întreruptă furnizarea apei. Mai mulți abonați, afectați

30 May 2023 395

Exclusiv! Sentință micșorată în cazul uciderii profesoarei Cristina Palu, din Cernavodă (VIDEO)

29 May 2023 1057

Ce firmă va organiza Ziua Copilului la Cernavodă? (DOCUMENT)

29 May 2023 606

Achitări pe linie pentru fosta conducere a Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă! Judecata în apel, aproape de final

29 May 2023 730

Liga a 4-a Constanța Fotbaliștii de la Axiopolis Cernavodă au primit cupa, tricourile și medaliile de campioni

28 May 2023 1629

Zona centrală a orașului Cernavodă, fară apă potabilă pentru efectuarea unor lucrări RAJA

26 May 2023 397

Zona centrală din Cernavodă, fără apă la robinete

25 May 2023 537

Zona centrală din Cernavodă, fără apă la robinete. Cât durează deranjamentul

23 May 2023 517

Fotbalul județului Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 32-a (seniori și juniori + clasamente)

21 May 2023 890

Primăria orașului Cernavoda a achiziționat două utilaje care vor fi utilizate în activitățile gospodărești

21 May 2023 488

Un copil și-a salvat mama sunând la 112! Tentativă la omor calificat în Cernavodă. Dosarul în apel

18 May 2023 2198

Primăria Cuza Vodă construiește o grădiniță în localitate. Ce firmă se ocupă de lucrări și în cât timp trebuie să fie gata (DOCUMENT)

18 May 2023 891

Un nou parc eolian în județul Constanța! Titularul proiectului este Elektra Power SRL, firmă controlată de Dan George Oproescu și Alina Diana Teodorescu

16 May 2023 3138

Axiopolis Cernavodă, campioană în Liga a 4-a. Va disputa barajul pentru promovarea în Liga a 3-a (GALERIE FOTO)

14 May 2023 1813