Luciul de apa pentru pasarela Mamaia a trecut in mana municipiului

cap_1.jpgAutorităţile locale vroiau să înceapă anul trecut proiectul de investiţii „Pasarela din Mamaia", chiar dacă nu aveau în posesie suprafaţa de 2.129 de metri pătraţi de apă şi plajă de la Administraţia Naţională a Apelor Române

Municipiul Constanţa a predat chiar şi contractul pentru realizarea proiectului unei societăţi apropiate administraţiei locale, SC Petroconst SRL.

Chiar dacă autorităţile locale au pierdut finanţarea de 4,64 milioane de lei primită de la Ministerul Turismului în vara anului trecut, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Pasarela Mamaia", deputaţii au decis, ieri, ca suprafaţa de 2.129 de metri pătraţi, din care 1.879 reprezintă luciu de apă, să treacă în administrarea municipiului Constanţa, de la Administraţia Naţională Apele Române, în speranţa că, la în moment dat, proiectul pentru care a fost iniţiat acest proiect legislativ, va căpăta şi forma fizică. Senatul a adoptat proiectul de lege referitor la darea în administrare a terenului proprietate publică a statului anul trecut, pe 26 octombrie, raportul de la comisii fiind întocmit în urmă cu câteva zile, pe 19 februarie. Deputatul PD-L Constantin Chirilă ne-a declarat că proiectul de lege a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor, ultima cameră consultată înaintea definitivării hotărârii de Guvern, cu 207 voturi pentru şi 46 împotrivă. „Este normal ca un asemenea proiect de lege, care vizează investiţia la nivel local, să treacă. Acum, autorităţile locale pot să exploateze suprafaţa în beneficiul municipalităţii".

pasarela.jpgPasarela, dată pe mâna apropiaţilor administraţiei locale

Controversatul proiect privind realizarea pasarelei din Mamaia, înscris pe lista de contracte pe care primarul Radu Mazăre a trebuit să o prezinte celor de la ANI, pare să fie din ce în ce mai aproape de concretizare, dacă autorităţile locale reuşesc să găsească, într-un final, alţi bani.

După ce a pierdut finanţarea de la Ministerul Turismului, sumă primită în urma demersurilor Elenei Udrea în vara anului trecut, nimeni nu a mai auzit de finalizarea acestui obiectiv de investiţii. Chiar dacă proiectul de hotărâre de Guvern prin care urma să se treacă suprafaţa de apă în administrarea municipiului Constanţa nu primise nici măcar avizul comisiilor de specialitate ale celor două camere ale Parlamentului, autorităţile locale s-au şi grăbit să organizeze, în vara lui 2009, licitaţia pentru predarea contractului de achiziţii publice, contractul fiind în cele din urmă atribuit, potrivit anunţului de atribuire nr. 70520 din 21 octombrie 2009, unei societăţi apropiate administraţiei locale - SC Petroconst SA. Suma totală pentru care a fost atribuit proiectul (3.860.219 de lei, fără TVA) a fost cu câteva sute de mii mai mică faţă de cea oferită de autoritatea locală.

Nu mai sunt bani

Despre stadiul actual al proiectului, şefa Serviciului pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltare Durabilă din cadrul Primăriei, Octavia Bardaşu, ne-a declarat, ieri, că acesta este suspendat momentan, pentru că nu mai sunt bani în vederea continuării obiectivului. „La acest moment, nu există fondurile necesare. Totuşi, trecerea proiectului de lege referitor la darea în administrarea municipiului a suprafeţei de teren aferente viitoarei pasarele este un pas necesar deoarece investiţia nu putea fi începută fără avizele de mediu". Cu alte cuvinte, autorităţile locale se pregătiseră cu toate, cu banii şi cu constructorul, dar nu aveau suprafaţa de luciu de apă şi plajă în mâna lor. „Realizarea proiectului nu se putea face fără ca mai întâi să existe această propunere legislativă", a mai completat şefa serviciului.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2211

Primăria Constanța va concesiona Șantierului Naval Constanța SA un imobil situat pe bulevardul Tomis (DOCUMENT)

26 Mar 2024 441

Autoritatea Navală Română cumpără echipamente IT în valoare de peste o jumătate de milion de euro! Iată de la cine (DOCUMENT)

25 Mar 2024 653

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Cosmin - Ștefan Gerap, inspector de specialitate la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 563

Proiectul bugetului Confort Urban SRL Constanța pentru anul 2024, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 351

Ședința CLM Constanța Aprobarea bugetului pentru venituri și cheltuieli al CT BUS SA pentru 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 369

Horoscop pentru duminică, 24 martie 2024. Ce zodie se confruntă cu decizii dificile?

24 Mar 2024 698

Horoscop pentru sâmbătă, 23 martie 2024. Iată ce le este rezervat zodiilor astăzi

23 Mar 2024 640

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 598

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 732

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Enutu Lupu, inspector de specialitate la ABADL (DOCUMENTE)

12 Mar 2024 711

Declarații avere Constanța Averea și interesele lui Aurelian Caraiani, inspector de specialitate la ABADL (DOCUMENTE)

12 Mar 2024 618

Grădinița cu Program Normal „Zubeyde Hanim“ Constanța angajează!

12 Mar 2024 690

Constanța Laureate ale fazei județene de la Olimpiada Națională a Sportului Școlar 2023/2024 (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 835

Angajări Constanța Primăria comunei Pantelimon angajează. Iată ce post este vacant

04 Mar 2024 1076