Lucrări de modernizare a sistemului de avertizare și alarmare a populației în municipiul Constanța

Sirena. Foto: Primăria ConstanțaPână pe 31 decembrie 2022, se efectuează lucrări de modernizare a sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare a populației la Constanța. 

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, inspectorii Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu specialiști din cadrul firmei prestatoare montează cofrete inteligente pentru modernizarea sirenelor electrice.

În cadrul acestei activități, se vor emite mai multe semnale acustice. Rugăm cetățenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare.

Vă reamintim semnificația semnalelor de alarmare acustică a populației.

Semnalele de alarmare sunt : alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

a) Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu
pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a
obiectivului, respectiv localității.

b) Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației asupra pericolului produs de dezastre naturale.

c) Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.

 d) Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut. Semnificație: Înştiințarea populației despre faptul că pericolul a trecut.

„Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare - alarmare este una dintre responsabilitățile administrației publice locale. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Nuclearelectrica SA, peste 1,25 de milioane de euro pentru noul sistem de detecție a incendiului la CNE Cernavodă (DOCUMENT)

05 Jun 2023 1360

Au sunat sirenele în județul Tulcea! Din 90 de sisteme de alarmare, 8 nu sunt funcționale (GALERIE FOTO)

01 Mar 2023 1048

În ce interval orar vor suna sirenele Săptămâna Protecției Civile, marcată la Constanța. Apelul Primăriei Municipiului către constănțeni

28 Feb 2023 2006

Primăria Constanța, apel către constănțeni- „Cetățenii sunt rugați să nu intre în panică“

24 Feb 2023 3507

CN APM SA Constanța cumpără servicii pentru verificarea și întreținerea sistemului de detecție și stingere a incendiilor (DOCUMENT)

05 Oct 2022 1314

Unitatea Militară 02154 Constanța cumpără sistem de securitate! Cui i-a fost atribuit contractul și pentru ce sumă (DOCUMENT)

27 Jul 2022 2024

CN APM Constanța, contract cu firma Axatel Service SRL. Iată ce va furniza (DOCUMENT)

13 May 2022 2573

O firmă din București a bătut palma cu CN APM Constanța pentru verificarea sistemului de alarmare

09 Jun 2021 2670

Universitatea Maritimă din Constanța cumpără sistem de supraveghere video și sistem de alarmare antiefracție (document)

24 Jun 2020 1970

Instalaţie de detecţie, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu, livrată de Comteh SRL pentru CN APM Constanţa (document)

24 Apr 2020 3410

Cine asigură mentenanţa la sirenele electrice şi electronice de alarmare publică din municipiul Constanţa? (documente)

22 Feb 2020 2713

Câte mesaje RO-ALERT au semnalat situaţii reale, de la implementarea sistemului, în judeţul Constanţa? O premieră a avut loc zilele trecute

23 Aug 2019 1822

Universitatea "Ovidius" din Constanţa, jefuită. Autorul este încă în libertate

04 Dec 2018 3154

Sirenele de alarmare vor suna astăzi la Constanţa. Care este semnificaţia semnalelor acustice

07 Nov 2018 1904

Sistemul de alarmare se modernizează. Constănţenii sunt rugaţi să nu intre în panică

06 Nov 2018 1553