Lucrările de reabilitare şi conservare au ajuns la final Muzeul de Artă Constanţa îşi redeschide porţile cu un nou look

După ce, vreme de patru luni, a fost închis pentru public, Muzeul de Artă Constanţa îşi redeschide, la finalul acestei luni, porţile. Dar nu oricum, ci cu un nou look. Asta pentru că, în acest interval de timp, instituţia a suferit o serie de lucrări de reparaţie, reabilitare şi conservare. Mai exact, potrivit spuselor criticului de artă dr. Doina Păuleanu, directorul muzeului, instituţia a fost văruită şi au avut loc lucrări de hidroizolaţie, dar şi de termoizolaţie la acoperiş. De asemenea, instalaţia electrică, datând din anii ’80, a fost înlocuită total.

Toate aceste lucrări au fost achitate din banii pe care, la finalul lui 2014, Muzeul de Artă Constanţa i-a primit, în urma unei rectificări bugetare neaşteptate, de la Consiliul Judeţean Constanţa. Lucrările menţionate au fost finalizate încă de la finalul anului trecut însă, aşa cum explică dr. Doina Păuleanu, normele curente de conservare prevăd ca muzeul să fie redeschis publicului larg la trei luni după ce sunt atinşi anumiţi parametri de umiditate. „Fiecare lucrare a fost aranjată, fiecare ramă a fost curăţată, au fost puse etichete noi, patrimoniul a fost luat la mână pentru operaţiuni de conservare preventivă“, a precizat directorul Muzeului de Artă Constanţa. Dr. Doina Păuleanu a declarat, de asemenea, că, în cursul acestui an, intenţionează şi schimbarea măştilor caloriferelor din clădire.

Redeschiderea Muzeului de Artă va fi marcată de două expoziţii, dintre care una de grafică, semnată de artistul plastic Florin Stoiciu, conf. univ. dr. la Universitatea de Arte din Bucureşti.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.