Ludovic Orban, declarații după mitingul PSD - ”Mult zgomot pentru nimic. Au protestat împotriva abuzurilor făcute de ei”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că mitingul organizat sâmbătă de PSD la Bucureşti a fost "mult zgomot pentru nimic".

"Mult zgomot pentru nimic. Ziua de 9 iunie va rămâne în memoria românilor ca ziua în care Simona Halep a câştigat Roland Garros. Restul evenimentelor sunt secundare. Mi s-a părut că sunt într-o lume paralelă. Am văzut că am fost pomenit foarte des, lucru care m-a făcut sincer să fiu un pic nedumerit. Cred că au stat foarte mult în soare, iar acest lucru le-a afectat puţin limpezimea judecăţii celor care au avut discursuri. (...) În primul rând, e apanajul regimurilor totalitare ca partidele aflate la putere să facă miting. În nicio democraţie din lumea aceasta nu-mi aduc aminte un partid de guvernământ să facă miting să protesteze împotriva abuzurilor. Abuzul nu poate fi făcut decât de un deţinător de putere. (...) Ca atare, cele mai multe abuzuri la care sunt supuşi cetăţenii români sunt făcute de cei care au organizat mitingul de aseară. Sunt uşor masochişti, au protestat împotriva abuzurilor făcute de ei", a susţinut Orban, scrie Agerpres.


El a afirmat că la mitingul PSD s-au spus nişte "aberaţii inimaginabile", deoarece membri şi lideri ai PSD au semnat protocoalele cu SRI, au avut "relaţii nepotrivite" cu oameni din servicii.

"Toate fantasmagoriile, în contrast profund cu realitatea, care au fost debitate de nişte indivizi disperaţi, cu ochii scoşi din orbite, care deţin puterea, arată că şi-au pierdut uzul raţiunii, că trăiesc într-o realitate paralelă, că au uitat care e misiunea lor de bază - să guverneze România şi să aducă prosperitate cetăţenilor şi, când-colo, ei se luptă cu un inamic invizibil, care, de fapt, e inexistent şi se luptă cu ei înşişi", a spus Orban.

"Au vrut să îşi pună ştampila că le aparţine asupra Pieţei Victoriei şi nu e prima tentativă. (...) Al doilea, să îţi pui pe Guvern tricolorul României la o manifestaţie politică a unui partid politic mi se pare o încălcare flagrantă a legii şi a oricărei norme de bun-simţ. Tricolorul este al întregii naţiuni, nu este al unui partid politic. Dar, pe lângă asta, să mai pui şi '#Rezist!', care este practic un soi de slogan, de mesaj-simbol al oamenilor fără putere, al cetăţenilor obişnuiţi, al cetăţenilor care s-au ridicat de bunăvoie la luptă împotriva abuzurilor comise de o putere anti-Justiţie, să ajungi să confişti un astfel de simbol arată o ticăloşie fără margini. Şi un tupeu şi un dispreţ faţă de aceşti cetăţeni liberi, demne de un partid comunist", a declarat Ludovic Orban.

Sursă: AGERPRES
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban „România este guvernată prost”

18 Feb 2024 642

Ludovic Orban respinge orice posibilă colaborare cu PNL

20 Jan 2024 871

Ludovic Orban Forța Dreptei vrea să strângă semnături pentru revizuirea Constituției privind pensiile

16 Oct 2023 1021

LIVE TEXT Ludovic Orban, prezent la Constanța, la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei- „Actuala guvernare a promis spital în Constanța și nu a construit. Nu dă doi lei pe viața constănțenilor“ (FOTO+VIDEO)

30 Sep 2023 1561

Ludovic Orban, prezent la Constanța. Participă la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei

29 Sep 2023 975

"Școala de Vară a Organizației de Tineret PMP Orban, Drulă și Tomac vor susține sesiuni de lucru la Mamaia

01 Sep 2023 1090

Partidul Forţa Dreptei îşi va anunţa până la finalul anului candidații pentru alegerile locale din 2024

02 Jul 2023 1284

Rareș Bogdan, audiat la DNA!

06 Apr 2023 1257

Fostul premier Ludovic Orban, la DNA

29 Mar 2023 1318

Când are loc primul termen în procesul intentat Guvernului pentru că nu a organizat alegeri locale în peste 50 de localităţi?

08 Jan 2023 1175

Parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, depun o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode

09 Dec 2022 2232

Reprezentanta PMP a demisionat din funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului

11 Nov 2022 1484

Primăria Constanța închiriază personal prin intermediul firmei unui fost liberal din Tulcea. Între timp Pericleanu a intrat în partidul lui Ludovic Orban (DOCUMENT)

09 Jul 2022 2093

Ludovic Orban Intrarea României în Spaţiul Schengen nu este un favor, ci un drept

25 Jun 2022 1363

Deputatul constănțean Dănuț Aelenei s-a alăturat deputaţilor independenţi de dreapta, aparţinând partidului Forţa Dreptei

16 Jun 2022 1939