Ludovic Orban, declarații privind incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț (video)

  • Premierul a precizat că tât criminaliştii din cadrul Institului de Criminalistică, cât şi criminaliştii din cadrul Poliţie, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă precum şi alţi specialişti de la INSEMEX să se implice cu toată expertiza şi cu toată capacitatea pentru a identifica cât mai rapid cauzele producerii incendiului şi pentru a stabili cu precizie responsabilităţile astfel încât cei vinovaţi să poată să fie traşi la răspundere.
Ludovic Orban a făcut mai multe declarații privind incendiul de la spitalul din Piatra Neamț.

„Pot să vă zic că medicul a ajuns în Belgia și este în tratament. Am o rugăminte către mass-media. Nu mai sunați direct la spital. Medicii belgieni ne-au semnalat că există un bombardament asupra activității. Rog media să nu mai sune că efectiv doar deranjează. Când avem informații relevante le vom pune la dispoziția mass media”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a precizat că atât criminaliştii din cadrul Institului de Criminalistică, cât şi criminaliştii din cadrul Poliţie, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă precum şi alţi specialişti de la INSEMEX să se implice cu toată expertiza şi cu toată capacitatea pentru a identifica cât mai rapid cauzele producerii incendiului şi pentru a stabili cu precizie responsabilităţile astfel încât cei vinovaţi să poată să fie traşi la răspundere.

"Am solicitat susţinerea cu toată puterea a anchetei efectuată de Parchetul General pentru stabilirea responsabililor de tragedia de la Piatra Neamţ. Atât criminaliştii din cadrul Institului de Criminalistică, cât şi criminaliştii din cadrul Poliţie, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă precum şi alţi specialişti de la INSEMEX să se implice cu toată expertiza şi cu toată capacitatea pentru a identifica cât mai rapid cauzele producerii incendiului şi pentru a stabili cu precizie responsabilităţile astfel încât cei vinovaţi să poată să fie traşi la răspundere", a declarat Ludovic Orban.


Ieri, 14 noiembrie 2020, în jurul orei 19:00, a fost anunțat un incendiu  la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.  

În aproximativ 5 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum, la secția ATI, în cele 2 saloane aflate la etajul 2 al spitalului.
 
Prioritatea echipajelor  de intervenție a reprezentat-o salvarea persoanelor  surprinse în urma incendiului, din cele două încăperi.

Pentru evacuarea de urgență a pacienților, precum și pentru stingerea incendiului, pompierii au acționat simultan, atât din exterior, cu ajutorul scărilor, cât și din interior, prin echipe de căutare-salvare special echipate. Incendiul a fost lichidat în aproximativ 25 de minute de la primirea apelului. 
 
Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat  Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale.
 
Totodată, pentru optimizarea misiunii de răspuns, forțele și mijloacele de intervenție au fost suplimentate gradual, la fața locului.Citește și: Incendiu Spitalul Județean Piatra Neamț Ambasadorul SUA, mesaj de condoleanțe- „Medicul care s-a repezit în flăcări, un model”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

26 februarie 2020 – A apărut „Pacientul zero” cu COVID-19 în România

26 Feb 2021 784

Ludovic Orban a dat vestea cea mare! Punctul de pensie va crește din 2022

08 Feb 2021 629

Premierul Cîțu i-a eliberat din funcție pe consilierii fostului premier Orban. Sunt vizați și doi constănțeni

13 Jan 2021 1620

Cine sunt miniștrii din guvernul Cîțu. PNL și USR-PLUS au aprobat propunerile

23 Dec 2020 1636

Ludovic Orban a fost ales președintele Camerei Deputaților. A fost ales și biroul permanent al Camerei

22 Dec 2020 1074

Ministerul Educației dezminte afirmațiile unui profesor focșănean Disciplinele Istorie și Geografie nu se desființează sau comasează!

22 Dec 2020 940

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au semnat acordul de guvernare

21 Dec 2020 617

Ludovic Orban "Acum prioritară este constituirea Camerelor Parlamentului"

20 Dec 2020 519

Cabinetul Cîțu. Ce nume de posibili miniștri se vehiculează. Cine este de la Constanța în cărți

19 Dec 2020 1097

Florin Cîţu este propunerea PNL-USR-UDMR pentru postul de premier. Cum se împart cele 18 ministere între partide

18 Dec 2020 1412

LIVE VIDEO Ludovic Orban, declarații de presă. Două variante de premier - Ludovic Orban sau Florin Cîțu

16 Dec 2020 2301

Dan Barna propune Împreuna cu Orban și Kelemen să fim vicepremieri în Guvern

15 Dec 2020 741

Florin Cîțu, prima declarație ca premier nominalizat de PNL 'Vreau să le mulțumesc colegilor pentru încredere. Este o onoare'

09 Dec 2020 655

Guvernul a prelungit școala online. Ce spune Hotărârea nr. 57 a CNSU (document)

08 Dec 2020 1658

Nicolae Ciucă, numit premier interimar

07 Dec 2020 2276