Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Ludovic Orban „Deschiderea prematură a restaurantelor în spaţii închise poate să ducă la o creştere a numărului de infecţii”

  • Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, la Brăila, că deschiderea restaurantelor în spaţii închise este o măsură prematură, care poate duce, potrivit evaluării de risc epidemiologic pe care a făcut-o, la o creştere a numărului de infectări cu noul tip de coronavirus, potrivit Agerpres.

Declaraţia premierului a venit ca răspuns la întrebarea potrivit căreia unele patronatele din turism anunţă că vor da în judecată Guvernul pentru subminarea economiei naţionale, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie.

„Ce patronate din turism au dat această declaraţie? Patronatele din turism sunt foarte multe. Există mai multe asociaţii patronale în turism cu care eu am avut un dialog constant. Că se mai naşte câte un năzdrăvan care spune... V-o spun foarte clar, pe evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele în spaţii închise prezintă un risc epidemiologic major, din cauza, pe de o parte, a numărului mare de persoane care stau în restaurant, a timpului mare petrecut, că şi acesta este un element după care judeci riscul epidemiologic, a faptului că nu se poate purta mască, pentru că dacă mănânci, dacă serveşti masa, normal, nu poţi să porţi mască şi datorită razei de răspândire a virusului, deci particulele care sunt scoase afară au o rază de răspândire până la şase metri, adică pot să infecteze persoane care se află la masă pe o rază de şase metri. Acesta este adevărul, pe evaluarea de risc epidemiologic: deschiderea restaurantelor în spaţii închise prematură poate să ducă la o creştere a numărului de infecţii", a declarat Orban.


Sursă foto: Facebook/ Guvernul României

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Orban „De azi sunt zeci de detașări dispuse pentru a face față noilor cazuri“

01 Aug 2020 672

Premierul Orban, mesaj important legat de funcționarea teraselor după ora 23.00. „Nu poți să permiți pentru unii și pentru alții să nu permiți“

01 Aug 2020 720

Mesajul lui Ludovic Orban adresat Comunității Musulmane din România, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului

31 Jul 2020 489

Ludovic Orban „Guvernul trebuie să fie un sprijin permanent pentru orice autoritate locală în digitalizarea activității“ (video)

31 Jul 2020 393

PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

30 Jul 2020 1648

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, precizări importante despre majorarea pensiilor (video)

29 Jul 2020 298

Ludovic Orban „Vom împuternici comitetele pentru situaţii de urgenţă să decidă portul măştii în spaţii în aer liber aglomerate“ (video)

29 Jul 2020 313

Mesajul ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, transmis cu prilejul Zilei Imnului Național

29 Jul 2020 536

Ludovic Orban, noi declarații despre obligativitatea purtării măștii de protecție în spații libere

29 Jul 2020 503

Ludovic Orban „Vom utiliza instrumentul legal al detaşării cadrelor medicale“ (video)

28 Jul 2020 458

Mască obligatorie în aer liber? Iată ce spune premierul Ludovic Orban

27 Jul 2020 846

Ciolacu Orban trebuie să informeze urgent Parlamentul dacă a scăpat de sub control pandemia

25 Jul 2020 706

Premierul, un nou apel către populație „Trebuie să fim responsabili şi să ne păzim de acest virus pervers”

24 Jul 2020 480

Mesajul premierului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră Române

24 Jul 2020 329

Senatorul Vergil Chițac – „Singurul obiectiv pe care îl avem este acela de a detrona PSD de la butoanele primăriei“

24 Jul 2020 2506