Ludovic Orban „Dorim o colaborare cât mai strânsă cu BERD, concretizată în proiecte de investiții și asistență tehnică“ (galerie foto)

Prim-Ministrul Ludovic Orban a avut o întrevedere, la Palatul Victoria, cu delegația Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), condusă de Charlotte Ruhe, Managing Director pentru Europa Centrală și de Est.

Întâlnirea a avut drept scop prezentarea noii strategii de țară pentru perioada 2020-2025 a Băncii, care a inițiat un proces de consultare publică cu autorități ale administrației publice, cât și cu mediul de afaceri și cu societatea civilă.

Subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat aspecte relevante pentru activitatea BERD în România, în directă legătură cu prioritățile prevăzute în noua strategie de țară: 1) promovarea investițiilor în infrastructură durabilă și dezvoltarea regională; 2) susținerea productivității prin extindere corporativă, inovație și abilități și 3) extinderea procesului de intermediere financiară și dezvoltarea piețelor de capital.

Premierul României a apreciat activitatea BERD în România, atât în ceea ce privește programele și proiectele desfășurate, cât și în ceea ce privește perspectiva pentru următorii cinci ani. În acest sens, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că dorește o colaborare cât mai strânsă cu BERD, concretizată în proiecte de investiții și asistență tehnică, în domenii precum infrastructura de transport, energie, sănătate, dar și în domeniul construcțiilor.

Concret, cele două părți au convenit o serie de domenii prioritare care să contribuie la dezvoltarea economiei românești, precum promovarea bunei guvernanțe și listarea pe bursă a unor întreprinderi de stat, proiecte în parteneriat public-privat (PPP) în domeniul infrastructurii de transport și municipale (inclusiv transport și mobilitate urbană, rețelele de distribuție de gaz și de electricitate, alimentare cu apă, eficiență energetică, clădiri verzi, spitale), dar și susținerea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, asistență tehnică și co-finanțare, în vederea unei mai bune absorbții a fondurilor europene.

Tot la Palatul Victoria, delegația BERD a avut o reuniune și cu ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Bode, cu ministrul sănătății, Victor Costache, precum și cu alți oficiali din Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, pentru a discuta o listă de proiecte prioritare pe fiecare domeniu.


Sursa foto: Facebook/ Guvernul României 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 419

Ludovic Orban a depus la BEC o solicitare de clarificare privind votul în altă localitate

13 Apr 2024 408

Deputatul Bogdan Bola, ales președinte al Biroului Județean Constanța al Partidului Forța Dreptei

05 Apr 2024 742

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 798

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban „România este guvernată prost”

18 Feb 2024 683

Ludovic Orban respinge orice posibilă colaborare cu PNL

20 Jan 2024 945

Ludovic Orban Forța Dreptei vrea să strângă semnături pentru revizuirea Constituției privind pensiile

16 Oct 2023 1080

LIVE TEXT Ludovic Orban, prezent la Constanța, la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei- „Actuala guvernare a promis spital în Constanța și nu a construit. Nu dă doi lei pe viața constănțenilor“ (FOTO+VIDEO)

30 Sep 2023 1638

Ludovic Orban, prezent la Constanța. Participă la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei

29 Sep 2023 1020

"Școala de Vară a Organizației de Tineret PMP Orban, Drulă și Tomac vor susține sesiuni de lucru la Mamaia

01 Sep 2023 1143

Partidul Forţa Dreptei îşi va anunţa până la finalul anului candidații pentru alegerile locale din 2024

02 Jul 2023 1338

Rareș Bogdan, audiat la DNA!

06 Apr 2023 1303

Fostul premier Ludovic Orban, la DNA

29 Mar 2023 1361

Când are loc primul termen în procesul intentat Guvernului pentru că nu a organizat alegeri locale în peste 50 de localităţi?

08 Jan 2023 1199

Parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, depun o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode

09 Dec 2022 2264