Actualitate

Ludovic Orban "Guvernul îşi doreşte dezvoltarea industriei naţionale de apărare"


Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că Guvernul îşi doreşte dezvoltarea industriei naţionale de apărare, el arătând că asocierea pentru producerea transportorului Piranha 5 este un exemplu de bune practici, precizează agerpres.ro.

 Acesta a participat la inaugurarea capacităţii de producţie şi mentenanţă pentru transportorul de trupe 8x8 Piranha 5, împreună cu ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, şi cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

 "Guvernul pe care îl conduc îşi doreşte dezvoltarea industriei naţionale de apărare, încurajarea producţiei în societăţi cu capital românesc, în funcţie de necesităţile naţionale de apărare şi de capacitatea internă de producţie a unor echipamente interoperabile la nivel NATO. Totodată, ne dorim o bună conlucrare între industria naţională de apărare şi Ministerul Apărării Naţionale atât pentru eficientizarea participării ţării noastre în programele europene de apărare, dar şi pentru a asigura un dialog util şi necesar între cei care produc tehnica militară şi cei care o folosesc", a spus Orban.


El a arătat că transportoarele Piranha 5 sunt de ultimă generaţie.

"Astăzi, la Uzina Mecanică Bucureşti, inaugurăm capacitatea de producţie şi mentenanţă pentru transportorul Piranha 5, cu alte cuvinte inaugurăm o investiţie atât în economia României, cât şi în securitatea României. Aici vor fi fabricate, asamblate şi întreţinute aceste transportoare care reprezintă încununarea unui parteneriat de succes între reputate companii din industria internaţională de apărare din SUA, Elveţia şi Israel. Asocierea între General Dynamics şi Uzina Mecanică Bucureşti este un exemplu de bune practici în procedura de înzestrare a Armatei Române, 80% din suma cheltuită pentru achiziţia transportoarelor Piranha 5 se întoarce în economia României (...). Transportorul Piranha 5 este un produs militar de ultimă generaţie, iar militarii români merită ce este mai bun", a afirmat Orban.


Potrivit acestuia, Guvernul garantează realizarea planului de înzestrare a Armatei.

"Pentru Guvernul nostru, aprofundarea Parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, ca pilon de politică externă şi de apărare, alături de apartenenţa la Uniunea Europeană şi NATO, reprezintă o prioritate şi un fir călăuzitor. În acest context, garantăm continuarea alocării din Produsul Intern Brut pentru Apărare în conformitate cu angajamentele asumate de România, prin care să se asigure coerenţa achiziţiei unor capacităţi de descurajare şi apărare, precum şi realizarea planului de înzestrare a Armatei Române în condiţiile asigurării calităţii, compatibilităţii şi interoperabilităţii cu celelalte state membre NATO şi UE. Toate reprezintă măsuri de la care nu ne vom abate şi pe care le vom urmări cu maximă responsabilitate şi cu minuţiozitate", a precizat Orban.Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eliberată din funcţie de Orban, Sevil Shhaideh s-ar putea întoarce chiar şi în Consiliul Judeţean Constanţa, unde are postul suspendat!

09 Dec 2019 456

Ludovic Orban „Nu e normal ca persoanele care s-au pensionat să beneficieze de un venit din sectorul public“

08 Dec 2019 275

Premierul Ludovic Orban, mesaj cu prilejul Zilei Constituției României

08 Dec 2019 447

Constănţeanca Sevil Shhaideh schimbată din funcţie de Ludovic Orban. Ce alte decizii a mai semnat premierul

07 Dec 2019 4420

Ștefan Ion, ministrul Dezvoltării, despre studenţia petrecută la Constanţa - „Am numai amintiri plăcute de la Institut“

07 Dec 2019 1419

Abilitatea Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare, aprobată în ședința de azi

06 Dec 2019 448

Proiecte adoptate în ședința Guvernului. Cinci noi prefecți, în județele din țară

06 Dec 2019 628

Când ar urma să aibă loc alegerile anticipate

06 Dec 2019 499

Guvernul Orban își asumă răspunderea parlamentară pe mai multe legi

06 Dec 2019 252

Este ședință la Guvernul României! Ludovic Orban, despre legea bugetului, naveta elevilor și pensionarea anticipată a magistraților

06 Dec 2019 252

Preşedintele Klaus Iohannis, o nouă întâlnire cu Guvernul

06 Dec 2019 407

Fostul şef al vămilor reactivat de Ludovic Orban. Ce numiri pe funcţii a semnat, ieri, premierul

06 Dec 2019 1637

Declaraţie de avere - Raluca Turcan, viceprim-ministrul României, singura din Guvern cu bunuri la Constanţa (documente)

06 Dec 2019 304

Ludovic Orban „Acum nu umblăm nici la salariul minim din construcţii“

05 Dec 2019 244

Ce a discutat președintele Klaus Iohannis cu premierul și miniștri

05 Dec 2019 337