Actualitate

Ludovic Orban, la startul lucrărilor la conducta submarină Midia – MGD (video)

  • Începând cu ora 11, premierul a fost prezent la ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot, eveniment ce s-a desfășurat la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia.
La ora 13.00, premierul Ludovic Orban va participa la inaugurarea Terminalului de cereale al societății Convex S.A., în Portul Constanța.
 
Apoi, împreună cu ministrul  Mediului, Apelor și Padurilor, Costel Alexe, premierul Ludovic Orban va participa la prezentarea programului de nisipare a Zonei de Coastă Turistică, finanțat din fonduri europene. Evenimentul va avea loc în strada Faleza din Eforie, (în fața Vilei Popoviciu).

„Sunt onorat să fiu prezent astăzi la un moment simbolic, într-un proiect fundamental pentru dezvoltarea economică a României. Momentul simbolic îl reprezintă practic intrarea conductei de pe uscat înspre mare. Sigur că nu intră direct în apă, intră prin subtraversare, pe sub plajă. Practic, este un moment simbolic care arată voința clară de a finaliza un proiect extrem de important pentru România, și anume începerea exploatării primului zăcământ de gaz natural aflat off shore”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Premierul a vorbit în cadrul discursului său și despre cele două companii implicate.

Black Sea Oil&Gas, care lucrează în parteneriat cu Grupul de Servicii Petroliere – reprezintă „o ilustrare foarte concretă a parteneriatului strategic dintre România şi SUA. Black Sea Oil&Gas, care este deținut de grupul Carlyle, care are licența de operare și exploatare a zăcământului, în parteneriat cu o companie, Grupul de Servicii Petroliere, 100% românească, o companie care s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 15 ani și care a realizat proiecte în foarte multe zone ale lumii, proiecte complexe, proiecte extrem de importante şi realizate în cele mai bune condiții, a menționat premierul.
 

Valoarea acestui proiect este de 400 de milioane de dolari

Aici, pe lângă cele 100 de milioane investiți până acum – valoarea acestui proiect este de 400 de milioane de dolari, un proiect cu o mare valoare şi de mare complexitate, care până la urmă, sigur, trebuie să realizeze un lucru simplu: se ducă gazul din zăcământul aflat off-shore în rețeaua de gaz natural a României, astfel încât gazul să poată să ajungă în infrastructura de transport şi de distribuție a gazelor naturale.

În acest proiect, evident, este implicat și Transgaz, care realizează – este deja în execuție – conducta de la stația de tratare a gazului până la conducta Tranzit 1 și încă o conductă prin care gazul natural extras va ajunge în rețeaua Transgaz. Sunt convins că aceste investiții sunt corelate, astfel încât, în momentul în care poate să înceapă exploatarea, gazul extras să poată să fie conectat la rețeaua de gaz administrată de Transgaz”, a menționat Ludovic Orban.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lista candidaților PNL Constanța pentru alegerile parlamentare, aprobată de conducerea partidului. Liberalii vor să obțină minim șase mandate

20 Oct 2020 2666

Ordonanța privind prelungirea stării de alertă, pe ordinea de zi a şedinţei de guvern

14 Oct 2020 625

Ludovic Orban, declarații despre posibila introducere a obligativităţii purtării măştii în spaţiile publice

10 Oct 2020 1730

Maria Mareș numită la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă

10 Oct 2020 2584

Mesajul lui Ludovic Orban cu ocazia Zilei mondiale a Educației

05 Oct 2020 493

Ludovic Orban a solicitat testarea pentru COVID-19

05 Oct 2020 660

Premierul Ludovic Orban, mesaj pentru noul an universitar

01 Oct 2020 530

Mesajul lui Ludovic Orban cu ocazia Zilei internaţionale de conştientizare asupra risipei alimentare

29 Sep 2020 615

Ludovic Orban, la ieșire de la vot „Am votat pentru creșterea nivelului de civilizație“ (video)

27 Sep 2020 436

Moldova va beneficia de trei autostrăzi în următorii 10 ani

20 Sep 2020 449

Orban respinge ideea renunţării la mască de către elevii din scenariile verzi

20 Sep 2020 535

Promisiunile lui Orban. Drum expres între Constanța și sudul litoralului

18 Sep 2020 1908

Premierul Ludovic Orban vine mâine la Constanța! Va fi însoțit de alți miniștri

16 Sep 2020 929

Ordinul care a creat panică în rândul elevilor, studenților, părinților și salariaților din învățământ, contestat printr-o scrisoare deschisă

15 Sep 2020 1099

Mesajul transmis de Ludovic Orban cu ocazia începerii noului an școlar „Respectați regulile de protecție și de siguranță sanitară, prețuiți educația!“

14 Sep 2020 455