Ludovic Orban, la startul lucrărilor la conducta submarină Midia – MGD (video)

  • Începând cu ora 11, premierul a fost prezent la ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot, eveniment ce s-a desfășurat la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia.
La ora 13.00, premierul Ludovic Orban va participa la inaugurarea Terminalului de cereale al societății Convex S.A., în Portul Constanța.
 
Apoi, împreună cu ministrul  Mediului, Apelor și Padurilor, Costel Alexe, premierul Ludovic Orban va participa la prezentarea programului de nisipare a Zonei de Coastă Turistică, finanțat din fonduri europene. Evenimentul va avea loc în strada Faleza din Eforie, (în fața Vilei Popoviciu).

„Sunt onorat să fiu prezent astăzi la un moment simbolic, într-un proiect fundamental pentru dezvoltarea economică a României. Momentul simbolic îl reprezintă practic intrarea conductei de pe uscat înspre mare. Sigur că nu intră direct în apă, intră prin subtraversare, pe sub plajă. Practic, este un moment simbolic care arată voința clară de a finaliza un proiect extrem de important pentru România, și anume începerea exploatării primului zăcământ de gaz natural aflat off shore”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Premierul a vorbit în cadrul discursului său și despre cele două companii implicate.

Black Sea Oil&Gas, care lucrează în parteneriat cu Grupul de Servicii Petroliere – reprezintă „o ilustrare foarte concretă a parteneriatului strategic dintre România şi SUA. Black Sea Oil&Gas, care este deținut de grupul Carlyle, care are licența de operare și exploatare a zăcământului, în parteneriat cu o companie, Grupul de Servicii Petroliere, 100% românească, o companie care s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 15 ani și care a realizat proiecte în foarte multe zone ale lumii, proiecte complexe, proiecte extrem de importante şi realizate în cele mai bune condiții, a menționat premierul.
 

Valoarea acestui proiect este de 400 de milioane de dolari

Aici, pe lângă cele 100 de milioane investiți până acum – valoarea acestui proiect este de 400 de milioane de dolari, un proiect cu o mare valoare şi de mare complexitate, care până la urmă, sigur, trebuie să realizeze un lucru simplu: se ducă gazul din zăcământul aflat off-shore în rețeaua de gaz natural a României, astfel încât gazul să poată să ajungă în infrastructura de transport şi de distribuție a gazelor naturale.

În acest proiect, evident, este implicat și Transgaz, care realizează – este deja în execuție – conducta de la stația de tratare a gazului până la conducta Tranzit 1 și încă o conductă prin care gazul natural extras va ajunge în rețeaua Transgaz. Sunt convins că aceste investiții sunt corelate, astfel încât, în momentul în care poate să înceapă exploatarea, gazul extras să poată să fie conectat la rețeaua de gaz administrată de Transgaz”, a menționat Ludovic Orban.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reprezentanta PMP a demisionat din funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului

11 Nov 2022 675

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 septembrie 2022

28 Sep 2022 1162

Alexandru Muraru „Viktor Orban instigă de fapt la un experiment social de factură eugenică“

29 Jul 2022 854

Primăria Constanța închiriază personal prin intermediul firmei unui fost liberal din Tulcea. Între timp Pericleanu a intrat în partidul lui Ludovic Orban (DOCUMENT)

09 Jul 2022 1212

Ludovic Orban Intrarea României în Spaţiul Schengen nu este un favor, ci un drept

25 Jun 2022 738

Deputatul constănțean Dănuț Aelenei s-a alăturat deputaţilor independenţi de dreapta, aparţinând partidului Forţa Dreptei

16 Jun 2022 1184

Ludovic Orban cere adoptarea de urgență a proiectului de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

15 Jun 2022 662

Guvernul ungar declară starea de urgenţă din cauza conflictului din Ucraina. Anunțul premierului Viktor Orban

24 May 2022 1703

Ludovic Orban Guvernul nu a făcut „aproape nimic" pentru a împiedica deteriorarea condiţiilor de viaţă ale românilor

22 May 2022 2054

Ludovic Orban „Dragi studenţi, nu staţi departe de viaţa publică”

21 May 2022 2438

Ludovic Orban susține alegerea președintelui de către români „Suntem categoric împotriva unei republici parlamentare”

16 May 2022 2098

Ludovic Orban Forța Dreptei are filiale în 19 judeţe din România și în diaspora

04 May 2022 2870

Ludovic Orban „Eu nu înţeleg de ce ţin congres cei din PNL, Ciucă trebuia pus preşedinte prin decret prezidenţial”

09 Apr 2022 2390

Editorial Pe Cîțu l-au părăsit superputerile! Cum se va repoziționa echipa PNL Constanța?

02 Apr 2022 2804

Zelenski „România ştie ce este demnitatea şi va fi cu noi în momentul crucial''

25 Mar 2022 1794