Actualitate

Ludovic Orban „Luni voi prezenta programul de guvernare reactualizat”

Premierul desemnat Ludovic Orban a anunţat că luni, după reuniunea Biroului Politic al PNL, va înainta către Birourile Permanente ale celor două Camere lista miniştrilor şi programul de guvernare actualizat, relatează agerpres.ro

"Luni, după reuniunea Biroului Politic al partidului, la care voi prezenta programul de guvernare reactualizat şi propunerea mea, ca şi preşedinte al partidului şi premier desemnat, pentru lista miniştrilor, vom înainta lista miniştrilor şi programul de guvernare către Birourile Permanente ale celor două Camere", a spus Orban, sâmbătă, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Conform sursei mai sus citate, în cursul serii de sâmbătă, membrii Cabinetului urmează să aibă o întâlnire de lucru la Palatul Victoria, în vederea actualizării programului de guvernare.

"Programul de guvernare trebuie modificat în primul rând pentru faptul că foarte multe obiective pe care ni le-am asumat în programul cu care ne-am prezentat în urmă cu trei luni în faţa Parlamentului au fost îndeplinite şi aceste obiective, odată îndeplinite, nu are rost să le mai păstrăm în programul de guvernare. De asemenea pe măsura analizei problematicii care există în cele trei luni de exercitare a guvernării, sigur că am identificat obiective suplimentare pe care putem să le realizăm, este adevărat, fără a putea adopta, să spun, acte normative cu valoare de lege. Vom include aceste obiective suplimentare în programul de guvernare, lucruri pe care le considerăm extrem de necesare şi de benefice pentru români", a spus Orban.

El a subliniat că în Legea bugetului de stat şi în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele necesare pentru creşterea pensiilor.

"Creşterea punctului de pensie este prevăzută în Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Vom creşte pensiile, sigur că trebuie să urmărim cu mare atenţie evoluţia economiei, evoluţia încasărilor la bugetul de stat şi vom creşte pensiile. Noi am prevăzut sumele necesare pentru creşterea pensiilor. (...) În conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor are obligaţia de a prezenta un raport după şase luni privind evoluţia economiei şi, evident, evoluţia bugetului şi acest raport va fi baza tuturor deciziilor noastre", a mai spus Orban.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei NATO în România

05 Apr 2020 714

Premierul Ludovic Orban, întâlnire de lucru cu ministrul Marcel Vela O nouă ordonanță militară va fi prezentată astăzi

04 Apr 2020 1547

Guvernul lucrează la o OUG pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali. Ce variante sun luate în calcul?

03 Apr 2020 909

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române

03 Apr 2020 575

Mirela Matichescu taxează gafa premierului Orban

03 Apr 2020 1422

Premierul Ludovic Orban solicită MAE să repatrieze românii aflați în Spania, în urma unei selecții riguroase

02 Apr 2020 397

Bonus pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID. Ce a declarat președintele Iohannis

02 Apr 2020 650

Klaus Iohannis, măsuri privind situația de la Suceava „Este nevoie de testarea urgentă a personalului medical. Spitalul trebuie dotat cu tot ce este necesar”

02 Apr 2020 385

La solicitarea lui Klaus Iohannis Videoconferință cu privire la situația epidemiologică de la Suceava. Cine va participa

02 Apr 2020 553

Şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria, are loc mâine, 2 aprilie

01 Apr 2020 418

Klaus Iohannis, ședință de evaluare cu privire la măsurile de siguranță, în contextul epidemiei de coronavirus

01 Apr 2020 668

Live VIDEO. Klaus Iohannis, declaraţie de presă la Palatul Cotroceni „Respectați măsurile impuse de autorități, împreună vom trece peste această perioadă grea“

31 Mar 2020 808

Klaus Iohannis participă la ședința de evaluare în contextul epidemiei de coronavirus

31 Mar 2020 651

Text integral A fost publicată în Monitor Ordonanţa privind acordarea de facilități la creditele acordate anumitor categorii de debitori

31 Mar 2020 1784

LIVE VIDEO. Ionel Dancă. Precizări despre șomajul tehnic, carduri de sănătate, bilete de trimitere

30 Mar 2020 719