Ludovic Orban, mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntarului „Respect și recunoștință față de munca voluntarilor“

  • Premeirul Ludovic Orban a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntarului.
Premeirul Ludovic Orban a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntarului.

În cadrul mesajului transmis, premierul a vorbit despre perioada dificilă a pandemiei, care a arătat cum voluntariatul creează punți, educă și ne educă în spiritul solidarității. Oameni obișnuiți, cadre medicale, personal din mai multe arii de competență s-au implicat altruist și au dovedit o putere incredibilă de mobilizare.

Iată conținutul integral al mesajului:

Respect și recunoștință față de munca voluntarilor, cei care, indiferent de circumstanțe, se dedică aproapelui. În momente dificile, ei sunt oamenii care întind o mână de ajutor celor din jur, dovedind preocupare, empatie, bunătate și umanitate.

Împreună este cuvântul care definește calitatea de voluntar – fie că înseamnă a fi alături de cei care sunt în nevoie, sau a lupta și promova idealuri și principii comune. Anul acesta, tema Zilei internaționale a voluntarilor - Together We Can Through Volunteering - subliniază încă o dată o certitudine resimțită de oamenii din întreaga lume: reușim doar împreună, iar voluntariatul este esențial în acest demers.

Puterea binelui este ceea ce ne surprinde plăcut de fiecare dată când un voluntar așază o nouă cărămidă, prin puterea exemplului, pentru construirea unei societăți moderne. A face voluntariat reprezintă manifestarea nevoii de comunitate și de unitate a ființei umane.

Perioada dificilă a pandemiei a arătat cum voluntariatul creează punți, educă și ne educă în spiritul solidarității. Oameni obișnuiți, cadre medicale, personal din mai multe arii de competență s-au implicat altruist și au dovedit o putere incredibilă de mobilizare.

Cea mai recentă dovadă este implicarea impresionantă a studenților la medicină, care oferă din timpul, expertiza și energia lor pentru a se alătura eforturilor de tratare a pacienților infectați și combaterii răspândirii noului coronavirus. Faptul că la nivelul Guvernului am modificat legislația, în sensul încurajării studenților la medicină din anii terminali să desfășoare activități de voluntariat, a fost un pas firesc, având în vedere că, îndeosebi în perioade de răscruce, cum este cea pe care o traversăm, voluntarii rămân o resursă indispensabilă a comunității. Răspunsul primit din partea societății este încurajator și responsabilizează instituțiile statului la o mai mare deschidere către activitățile de voluntariat.

Transmit recunoștința mea față de toți voluntarii din România, din toate domeniile și care luptă pentru cauze nobile. Le mulțumesc celor care nu uită să fie oameni, în cel mai firesc mod, care sunt un exemplu pentru toți ceilalți și care inspiră tinerii și copiii să crească în spiritul solidarității și al umanității.


Sănătate multă și „La mulți ani” tuturor celor care arată că le pasă de semeni, de țara lor și de lumea întreagă!, a transmis Ludovic Orban, prim-ministru al României.
 


Sursa foto: gov.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

26 februarie 2020 – A apărut „Pacientul zero” cu COVID-19 în România

26 Feb 2021 821

Ludovic Orban a dat vestea cea mare! Punctul de pensie va crește din 2022

08 Feb 2021 648

Premierul Cîțu i-a eliberat din funcție pe consilierii fostului premier Orban. Sunt vizați și doi constănțeni

13 Jan 2021 1631

Cine sunt miniștrii din guvernul Cîțu. PNL și USR-PLUS au aprobat propunerile

23 Dec 2020 1649

Ludovic Orban a fost ales președintele Camerei Deputaților. A fost ales și biroul permanent al Camerei

22 Dec 2020 1086

Ministerul Educației dezminte afirmațiile unui profesor focșănean Disciplinele Istorie și Geografie nu se desființează sau comasează!

22 Dec 2020 952

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au semnat acordul de guvernare

21 Dec 2020 626

Ludovic Orban "Acum prioritară este constituirea Camerelor Parlamentului"

20 Dec 2020 534

Cabinetul Cîțu. Ce nume de posibili miniștri se vehiculează. Cine este de la Constanța în cărți

19 Dec 2020 1110

Florin Cîţu este propunerea PNL-USR-UDMR pentru postul de premier. Cum se împart cele 18 ministere între partide

18 Dec 2020 1426

LIVE VIDEO Ludovic Orban, declarații de presă. Două variante de premier - Ludovic Orban sau Florin Cîțu

16 Dec 2020 2309

Dan Barna propune Împreuna cu Orban și Kelemen să fim vicepremieri în Guvern

15 Dec 2020 758

Florin Cîțu, prima declarație ca premier nominalizat de PNL 'Vreau să le mulțumesc colegilor pentru încredere. Este o onoare'

09 Dec 2020 672

Guvernul a prelungit școala online. Ce spune Hotărârea nr. 57 a CNSU (document)

08 Dec 2020 1674

Nicolae Ciucă, numit premier interimar

07 Dec 2020 2292