Actualitate

Ludovic Orban „Nu ne dorim să luăm nici o măsură care să afecteze negativ viaţa românilor“ (video)

  • Premierul Ludovic Orban a declarat că numărul mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus se datorează nerespectării regulilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi.

Suntem într-un moment de cumpănă. Există riscul unei creşteri în continuare a numărului de cazuri. Guvernul este la datorie, alături de toate celelalte autorităţi care sunt implicate în lupta anti-COVID.

De fiecare dată când a fost necesar am luat toate măsurile pentru a apăra sănătatea şi viaţa românilor. În toate situaţiile create ca urmare a unor decizii care au fost luate de alte instituţii decât de instituţiile guvernamentale, am pus pe masă soluţii şi am cerut adoptarea acestor soluţii şi am asigurat implementarea acestor soluţii.

Premierul Orban a ținut să transmită și un mesaj  prinn care a menționat necesitatea unei implicare serioasă şi responsabilă a tuturor companiilor.

Vreau, în schimb, să transmit un mesaj: doar guvernul, doar autorităţile singure nu pot să asigure stăvilirea epidemiei şi revenirea la normalitate. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituţii, avem nevoie de un comportament responsabil din partea tuturor liderilor politici, tuturor reprezentanţilor acestora în instituţii publice, în autorităţi ale administraţiei locale.

Avem nevoie de o implicare serioasă şi responsabilă a tuturor companiilor, avem nevoie de fiecare cetăţean român să fie alături de noi în această bătălie contra unei epidemii fără precedent, care pune în pericol societatea românească şi îl poate pune în pericol pe oricare dintre cetăţenii români, a precizat Ludovic Orban.

El a spus că ar fi păcat ca, atunci când o majoritate a societăţii respectă regulile şi se protejează, să nu se acţioneze pentru ca "aceia care au căzut în capcana propagandei că nu există coronavirus" să nu pună în pericol întreaga societate, dezvoltarea economică şi locurile de muncă.

Guvernul nu doreşte să reinstituie nicio restricţie. Guvernul nu doreşte să ia nicio măsură care să afecteze negativ economia, pentru că şi aşa economia românească şi nu numai românească, ci economia ţărilor europene, a fost afectată grav de această epidemie. Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic.(...)

Nu ne dorim să luăm nicio măsură care să afecteze negativ viaţa românilor, pe de altă parte, vreau să spun clar că, dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea şi viaţa românilor, a menţionat Orban.


 

Sursa foto-video: Facebook/ Guvernul României

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pregătiri pentru începerea școlii, în timpul epidemiei Orban - Părinții copiilor din școlile închise de coronavirus vor primi o formă de sprijin

06 Aug 2020 505

ANI, sesizată cu un presupus caz de incompatibitate la vârful Ministerului Fondurilor Europene

05 Aug 2020 403

Preşedintele Iohannis, întâlnire la Palatul Cotroceni pe tema educaţiei

05 Aug 2020 407

Ludovic Orban salută decizia conducerii DIICOT de infirmare a clasării Dosarului 10 august

04 Aug 2020 341

Preşedintele Iohannis, şedinţă pe tema educaţiei. Când va avea loc și cine va participa

04 Aug 2020 381

Orban „De azi sunt zeci de detașări dispuse pentru a face față noilor cazuri“

01 Aug 2020 693

Premierul Orban, mesaj important legat de funcționarea teraselor după ora 23.00. „Nu poți să permiți pentru unii și pentru alții să nu permiți“

01 Aug 2020 748

Mesajul lui Ludovic Orban adresat Comunității Musulmane din România, cu ocazia sărbătorii Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului

31 Jul 2020 509

Ludovic Orban „Guvernul trebuie să fie un sprijin permanent pentru orice autoritate locală în digitalizarea activității“ (video)

31 Jul 2020 417

PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban

30 Jul 2020 1746

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, precizări importante despre majorarea pensiilor (video)

29 Jul 2020 311

Ludovic Orban „Vom împuternici comitetele pentru situaţii de urgenţă să decidă portul măştii în spaţii în aer liber aglomerate“ (video)

29 Jul 2020 329

Decebal Făgădău „Este o măsură aberantă care pune cruce turismului românesc!”(video)

29 Jul 2020 561

Mesajul ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, transmis cu prilejul Zilei Imnului Național

29 Jul 2020 554

Ludovic Orban, noi declarații despre obligativitatea purtării măștii de protecție în spații libere

29 Jul 2020 519