Ludovic Orban „Nu ne dorim să luăm nici o măsură care să afecteze negativ viaţa românilor“ (video)

  • Premierul Ludovic Orban a declarat că numărul mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus se datorează nerespectării regulilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi.

Suntem într-un moment de cumpănă. Există riscul unei creşteri în continuare a numărului de cazuri. Guvernul este la datorie, alături de toate celelalte autorităţi care sunt implicate în lupta anti-COVID.

De fiecare dată când a fost necesar am luat toate măsurile pentru a apăra sănătatea şi viaţa românilor. În toate situaţiile create ca urmare a unor decizii care au fost luate de alte instituţii decât de instituţiile guvernamentale, am pus pe masă soluţii şi am cerut adoptarea acestor soluţii şi am asigurat implementarea acestor soluţii.

Premierul Orban a ținut să transmită și un mesaj  prinn care a menționat necesitatea unei implicare serioasă şi responsabilă a tuturor companiilor.

Vreau, în schimb, să transmit un mesaj: doar guvernul, doar autorităţile singure nu pot să asigure stăvilirea epidemiei şi revenirea la normalitate. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituţii, avem nevoie de un comportament responsabil din partea tuturor liderilor politici, tuturor reprezentanţilor acestora în instituţii publice, în autorităţi ale administraţiei locale.

Avem nevoie de o implicare serioasă şi responsabilă a tuturor companiilor, avem nevoie de fiecare cetăţean român să fie alături de noi în această bătălie contra unei epidemii fără precedent, care pune în pericol societatea românească şi îl poate pune în pericol pe oricare dintre cetăţenii români, a precizat Ludovic Orban.

El a spus că ar fi păcat ca, atunci când o majoritate a societăţii respectă regulile şi se protejează, să nu se acţioneze pentru ca "aceia care au căzut în capcana propagandei că nu există coronavirus" să nu pună în pericol întreaga societate, dezvoltarea economică şi locurile de muncă.

Guvernul nu doreşte să reinstituie nicio restricţie. Guvernul nu doreşte să ia nicio măsură care să afecteze negativ economia, pentru că şi aşa economia românească şi nu numai românească, ci economia ţărilor europene, a fost afectată grav de această epidemie. Dimpotrivă, am pus la punct un plan economic.(...)

Nu ne dorim să luăm nicio măsură care să afecteze negativ viaţa românilor, pe de altă parte, vreau să spun clar că, dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea şi viaţa românilor, a menţionat Orban.


 

Sursa foto-video: Facebook/ Guvernul României

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Crucea, contract pentru înființarea rețelei de apă uzată în Stupina

16 Apr 2024 461

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 418

Ludovic Orban a depus la BEC o solicitare de clarificare privind votul în altă localitate

13 Apr 2024 405

Deputatul Bogdan Bola, ales președinte al Biroului Județean Constanța al Partidului Forța Dreptei

05 Apr 2024 738

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 789

Alex Building SRL și Anderssen SRL se vor ocupa de înființare rețea de canalizare menajeră în comuna Albești, județul Constanța! (DOCUMENT)

01 Apr 2024 935

Demers, depus la APM Constanța Tomis Estate SRL vrea să modifice PUZ-ul pentru partea de nord și de sud a Lacului Tatlageac (DOCUMENT)

30 Mar 2024 818

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban „România este guvernată prost”

18 Feb 2024 679

Guvernul RomânieiConsultări ale prim-ministrului Marcel Ciolacu cu reprezentanții Federației Sanitas

25 Jan 2024 425

Guvern Consultările premierului Marcel Ciolacu cu reprezentanții Federației Sanitas

25 Jan 2024 621

Guvern Reuniune de lucru pe teme din domeniul sănătății și asistenței sociale

23 Jan 2024 709

Ludovic Orban respinge orice posibilă colaborare cu PNL

20 Jan 2024 942

Întâlnire a miniștrilor de externe ungar și ucrainean pe tema unui summit Zelenski-Orban

11 Jan 2024 572

Viktor Orban ar putea deveni președintele Consiliului European într-o perioadă crucială

08 Jan 2024 609

Premierul Ungariei, Viktor Orban, după întâlnirea cu liderul extremei drepte din Spania „Viva Vox!”

10 Dec 2023 762