Ludovic Orban „Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate”. Ce a mai spus președintele PNL

Astăzi, 23 septembrie 2019, a avut loc reuniunea Biroului Executiv al PNL.

La finalul reuniunii, președintele PNL, Ludovic Orban și vicepreședintele PNL, Florin Roman, potrivit agerpres,ro, au declarat:
 
Ludovic Orban:

„Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate, moţiunea de cenzură intră în linie dreaptă. În cursul acestei săptămâni vom finaliza toate discuţiile cu toate formaţiunile politice şi grupurile parlamentare care sunt implicate în efortul de a pune punct acestei guvernări catastrofale pentru România. Mi-am informat colegii privind stadiul discuţiilor, ne-am propus ca obiectiv să strângem toate semnăturile, în cursul acestei săptămâni şi, de asemenea, în cursul acestei săptămâni, să stabilim data la care vom depune moţiunea de cenzură şi, evident, în funcţie de data la care vom depune moţiunea de cenzură, data la care se va dezbate şi se va vota moţiunea de cenzură. Repet, obiectivul Partidului Naţional Liberal, încă de la începutul sesiunii parlamentare, a fost acela de a uni, de a coagula toate forţele politice parlamentare care se găsesc în opoziţie, pentru a obţine numărul de semnături, în primă fază, şi ulterior numărul de voturi necesar pentru a asigura reuşita moţiunii de cenzură.
 
Al doilea subiect pe care îl abordez, revin cu o somaţie adresată încă premierului Dăncilă, să retragă candidatul pentru funcţia de comisar european. Şansele candidatului propus în mod ilegal de premierul Dăncilă, împotriva prevederilor legii 373, este un candidat care nu are şanse să treacă de votul Comisiei de specialitate. Acest lucru este evident pentru orice om care cunoaşte cât de cât poziţionarea grupurilor politice la nivelul Parlamentului European şi mai ales, exigenţele care există la nivelul Uniunii Europene şi la nivelul Parlamentului European privitor la criteriile de integritate şi de competenţă necesare pentru validarea candidaturii unui comisar european.”, a declarat președintele PNL.

„Suntem în ceasul al doisprezecelea, încă poate fi evitată ruşinea ca un candidat român pentru funcţia de comisar european să fie respins de Parlamentul European. O somez pe Dăncilă să ia această decizie, iar în cazul în care nu va lua această decizie, să ştie că va purta, Dăncilă, în calitate de preşedinte al PSD şi de premier, singură, răspunderea acestui eşec major în desemnarea comisarului european, care să reprezinte România.”, a mai adăugat președintele PNL la finalul reuniunii.


Ludovic Orban a mai declarat că, pentru moțiune, obiectivul este să depășească cifra de 233 de semnături și implicit de 233 de voturi.
 
Întrebat când o să fie depusă moţiunea de cenzură, președintele PNL a declarat :

„În această săptămână, cel puţin în prima jumătate a săptămânii, vrem să finalizăm toate discuţiile, atât discuţiile instituţionale între formaţiuni politice şi grupuri parlamentare, cât şi discuţiile individuale cu parlamentarii independenţi ai minorităţilor sau parlamentari din PSD.”

Florin Roman:

„Partidul Naţional Liberal solicită Partidului Social Democrat să pună în dezbatere, în regim de urgenţă, o serie de proiecte de lege pe care Partidul Naţional Liberal le-a iniţiat, în special, după tragedia de la Caracal.

Partidul Naţional Liberal solicită Partidului Social Democrat abrogarea, în regim de urgenţă, a recursului compensatoriu pentru că la ora actuală peste 20.000 de deţinuţi eliberaţi din penitenciare zburdă în libertate pe străzile României.

A doua solicitare pe care Partidul Naţional Liberal o adresează Partidului Social Democrat este trecerea de urgenţă pe ordinea de zi a Senatului şi a Camerei Deputaţilor a proiectelor de lege depuse ca şi soluţii legislative de către Partidul Naţional Liberal şi aici mă refer la proiectul de lege al colegului Ovidiu Raeţchi privind sistemul de alertă în cazul copiilor dispăruţi şi proiectul de lege depus de parlamentarii Partidului Naţional Liberal, care vizează înăsprirea sancţiunilor şi detenţia pe viaţă pentru cei care ucid cu cruzime copii şi femei însărcinate.



Nu în ultimul rând, solicităm Partidului Social Democrat punerea în discuţie a Proiectului de Lege privind brăţările electronice ca măsuri alternative la situaţia actuală. Vă reamintesc, încă din 20 decembrie, de la tribuna Parlamentului atrăgeam atenţia că este doar începutul calvarului. Au venit şi au spus cei de la PSD, atunci, că vor veni cu o Ordonanţă de Urgenţă, nu s-a întâmplat nimic şi a apărut crima de la Mediaş.

Vă reamintesc că la sfârşitul sesiunii parlamentare trecute prezentam acele date oficiale privind cifra celor care au fost eliberaţi, în condiţiile în care peste 7700 de poliţişti au fost, practic, trimişi în pensie în mod forţat. Atragem şi de această dată atenţia că orice zi de întârziere, orice oră de întârziere, orice minut de întârziere nu face altceva decât să dea posibilitatea producerii unor noi drame.

Închei prin a ne întreba, oare câţi copii mai trebuie să fie ucişi, oare câţi copii mai trebuie violaţi, oare câte femei mai trebuie violate pentru ca PSD să intervină legislativ?

Au blocat activitatea Comisiei juridice timp de 3 săptămâni, au amânat, din nou, discuţia despre abrogarea recursului compensatoriu şi din păcate, ne-am trezit în faţa tragediei de la Dâmboviţa.”, a declarat Florin Roman.



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 450

Ludovic Orban a depus la BEC o solicitare de clarificare privind votul în altă localitate

13 Apr 2024 436

Deputatul Bogdan Bola, ales președinte al Biroului Județean Constanța al Partidului Forța Dreptei

05 Apr 2024 791

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 823

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban „România este guvernată prost”

18 Feb 2024 708

Ludovic Orban respinge orice posibilă colaborare cu PNL

20 Jan 2024 956

Ludovic Orban Forța Dreptei vrea să strângă semnături pentru revizuirea Constituției privind pensiile

16 Oct 2023 1089

LIVE TEXT Ludovic Orban, prezent la Constanța, la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei- „Actuala guvernare a promis spital în Constanța și nu a construit. Nu dă doi lei pe viața constănțenilor“ (FOTO+VIDEO)

30 Sep 2023 1658

Ludovic Orban, prezent la Constanța. Participă la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei

29 Sep 2023 1028

"Școala de Vară a Organizației de Tineret PMP Orban, Drulă și Tomac vor susține sesiuni de lucru la Mamaia

01 Sep 2023 1159

Partidul Forţa Dreptei îşi va anunţa până la finalul anului candidații pentru alegerile locale din 2024

02 Jul 2023 1351

Rareș Bogdan, audiat la DNA!

06 Apr 2023 1317

Fostul premier Ludovic Orban, la DNA

29 Mar 2023 1376

Când are loc primul termen în procesul intentat Guvernului pentru că nu a organizat alegeri locale în peste 50 de localităţi?

08 Jan 2023 1218

Parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, depun o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode

09 Dec 2022 2273