MAE Republica Africa de Sud a inclus România pe lista statelor ai căror cetățeni pot obține viza online

MAE. Foto: facebook/MAEMinisterul Afacerilor Externe (MAE) informează că autoritățile din Africa de Sud au decis includerea României, alături de alte state din Uniunea Europeană, pe lista țărilor ai căror cetățeni pot solicita și obține online viza de intrare în acest stat. Măsura este deja aplicabilă cetățenilor români.

Potrivit unui comunicat al MAE, decizia autorităților de la Pretoria este rezultatul demersurilor MAE, inclusiv prin Ambasada României la Pretoria, prin care s-a urmărit facilitarea procesului de obținere a vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în scop de afaceri sau turism în această țară.

„Pentru obţinerea vizei electronice, cetăţenii români trebuie să acceseze pagina web https://ehome.dha.gov.za/ePermit/home<https://ehome.dha.gov.za/ePermit/homev> - unde, după crearea unui cont de utilizator, pot transmite solicitarea pentru obținerea vizei online. După validarea cererii, solicitanţii primesc pe email viza electronică, care trebuie tipărită şi prezentată, împreună cu paşaportul, Poliţiei de frontieră la intrarea în Africa de Sud.
MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care doresc să călătorească în Africa de Sud de a consulta secțiunea Condiții de călătorie de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-conditions/3663#746), unde sunt disponibile informații detaliate cu privire la regimul de călătorie în acest stat, precum și pagina de internet a Ambasadei României la Pretoria (http://pretoria.mae.ro/)“ - au mai precizat reprezentanții MAE. 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.