MAI De sărbători, aproximativ 25.500 de angajați ai MAI vor fi mobilizați în fiecare zi pentru a interveni în sprijinul cetățenilor

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog a susținut astăzi o declarație de presă ce a avut ca temă măsurile luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru ca cetățenii să se poată bucura în siguranță de Sărbătoarea Crăciunului.
 
Astfel, prin Planul General de măsuri, aprobat de ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului pe timpul sezonului rece și în contextul sărbătorilor de iarnă, au fost stabilite principalele sarcini ale structurilor Ministerului atât cu privire la menținerea ordinii publice, cât și în ceea ce privește intervențiile în situații de urgență.
 

„Aproximativ 25.500 de angajați ai MAI vor fi mobilizați în fiecare zi pentru a interveni în sprijinul cetățenilor în cazul producerii unor situații de urgență, precum și pentru a preveni și combate faptele ilegale, inclusiv cele care pot contribui la răspândirea virusului SARS-CoV-2.
 
Ministrul Lucian Bode a solicitat echipajelor de ordine publică o prezență activă în stradă mai ales în zonele aglomerate pentru a preveni producerea unor incidente grave, având în același timp capacitatea operațională de a interveni în orice moment în sprijinul cetățenilor, în caz de nevoie.
 
Pentru că în fiecare an de Sărbători ne confruntăm cu valori de trafic mai mari față de zilele obișnuite, recomandăm conducătorilor auto să manifeste înțelegere față de ceilalți participanți la trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri“ - a precizat Monica Dajbog. 

 
În perioada Sărbătorilor aproximativ 1.300 de polițiști rutieri vor fi mobilizați pentru fluidizarea circulației, evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor grave.

Polițiștii vor acorda atenție sporită zonelor cu risc crescut de producere a unor accidente  și intervalelor orare cu trafic intens.

Pentru descurajarea conducătorilor auto care vor fi tentați să depășească limitele legale de viteză, echipajele de poliție rutieră vor acționa zilnic cu 280 de aparate radar.
 

„La solicitarea Poliției Române, elicopterele Inspectoratului General de Aviație pot survola cele mai aglomerate trasee, precum Drumul Național 1, Centura Municipiului București și principalele ieșiri din Capitală, pentru a semnala zonele cu probleme.
  
Pe lângă misiunile în sprijinul structurilor de ordine publică, Inspectoratul General de Aviație este pregătit să execute și misiuni SMURD. În total, sunt pregătite de intervenție 19 aeronave.


 
În cazul producerii unor fenomene meteo severe, efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi pregătite să ofere sprijin comunităților afectate. În situații grave, se pot reloca forțe și mijloace din zonele fără probleme în județele unde este nevoie de sprijin suplimentar“ - a precizat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. 

 
Pentru gestionarea oricăror situații de urgență, în fiecare zi sunt pregătiți să intervină peste 5.000 de pompieri.

 
O atenție deosebită va fi acordată bisericilor și mănăstirilor  unde ne așteptăm la un număr mare de credincioși.
 

„În această lună, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au organizat filtre rutiere și acțiuni comune cu celelalte autorități în scopul preveniri și combaterii tăierii și comercializării ilegale de arbori.
 
Au fost constatate 150 de infracțiuni și au fost aplicate aproximativ 430 de sancțiuni contravenționale, în valoare 600 de mii de lei. Totodată s-a confiscat material lemnos, în valoare de aproape 300 de mii de lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.
 
Având în vedere creșterea traficului în punctele de trecere a frontierei, recomandăm cetățenilor ca, înainte de a pleca la drum, să consulte aplicația online de pe site-ul Poliției de Frontieră pentru a vedea, în timp real, care sunt timpii de așteptare din fiecare punct, putând să își configureze traseul în funcție de punctul cel mai puțin aglomerat“ - a mai adăugat Monica Dajbog. 
 

La nivelul Poliției de Frontieră s-au luat deja măsuri pentru reducerea aglomerației de la granițe, inclusiv prin suplimentarea personalului și, în colaborare cu autoritățile ungare, deschiderea în toate zilele săptămânii a unor puncte care funcționau doar în week-end, precum și reconfigurarea arterelor de control în funcție de sensul cel mai aglomerat.
 

„Din dispoziția conducerii MAI, echipe formate din reprezentați ai Corpului de Control al ministrului, împreună cu reprezentanți ai structurilor aparatului central și ai inspectoratelor generale, vor fi pregătite să se deplaseze în întreaga țară pentru a verifica eventuale sesizări sau evenimente grave produse în această perioadă.

Pe întreaga perioadă a sărbătorilor, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor transmite informări cu privire la misiunile desfășurate, dar și sfaturi utile pentru populație.
 
Recomandăm cetățenilor ca și în aceste zile de sărbătoare să acorde atenție regulilor de protecție sanitară pentru a nu favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2“ - a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI.
 

Sursa foto cu rol ilustrativ: IPJ Bistrița Năsăud
Sursa videi: Facebook/MAI

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 7 și DN 7A

25 Apr 2024 90

Confort Urban SRL va primi în gestiune delegată mai multe străzi din Cartierul Tomis Plus din Constanța pentru asfaltare (DOCUMENT)

25 Apr 2024 135

Caz șocant în București „Maestru spiritual” și instructor de yoga, acuzat de trafic de persoane și viol

25 Apr 2024 166

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța în școli, licee și stațiunile Costinești și Vama Veche

24 Apr 2024 385

Acțiuni ale polițiștilor în Constanța și Stațiunea Mamaia. Au fost aplicate mai multe amenzi

24 Apr 2024 427

Plata pensiilor aferente lunii mai 2024 va fi făcută în avans. Proiectul de Hotărâre ar urma să intre în șeidnța de Guvern de joi

24 Apr 2024 497

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 426

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 369

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 650

Mai multe transporturi agabaritice vor circula pe drumuri din țară! Unul va porni de la Agigea, județul Constanța

24 Apr 2024 404

Licitații publice Pereții exteriori ai unor clădiri din municipiu, acoperiți cu picturi murale. Cui a atribuit Primăria Constanța acest contract? (DOCUMENT)

24 Apr 2024 368

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 497

#DobrogeaDigitală Medgidia în anul 1879 - „Negustori şi ţărani veneau aici chiar din țări foarte depărtate de Dobrogea“

24 Apr 2024 730

LIVE VIDEO+TEXT Măsurile dispuse de autorități la nivelul județului Constanța cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 mai 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 474

IPJ Constanța Au început înscrierile la Școala de Agenți de Poliție

24 Apr 2024 384