Actualitate

MAI. Măsuri suplimentare pentru petrecerea în siguranță a minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor Ortodoxe

  • Ministerul Afacerilor Interne a anunțat măsuri suplimentare pentru petrecerea în siguranță a minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor Ortodoxe.
  • Astfel, pentru prevenirea și combaterea infracționalității, aplanarea stărilor conflictuale și asigurarea intervenției operative la solicitările cetățenilor, vor acționa, zilnic, peste 11.000 de polițiști, cu aproximativ 4.700 de mijloace de intervenție.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-au luat o serie de măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor ilegale, creșterea siguranței rutiere, fluidizarea traficului și pentru asigurarea intervențiilor în cazul unor urgențe medicale.

În intervalul 5 – 8 iunie a.c., vor fi mobilizați, zilnic, aproximativ 21.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, alături de efective ale altor structuri operative ale MAI și peste 2.200 polițiști locali.

Astfel, pentru prevenirea și combaterea infracționalității, aplanarea stărilor conflictuale și asigurarea intervenției operative la solicitările cetățenilor, vor acționa, zilnic, peste 11.000 de polițiști, cu aproximativ 4.700 de mijloace de intervenție. În zonele aglomerate, unde există riscul producerii de fapte antisociale, vor fi luate măsuri specifice suplimentare, în funcție de situația operativă.

De asemenea, o prioritate pentru angajații MAI o reprezintă creșterea gradului de siguranță a traficului rutier, prin prevenirea accidentelor și asigurarea fluidizării circulației, în special pe traseele spre destinațiile turistice din zona montană sau de pe litoral. Aproximativ 1.700 de polițiști rutieri vor fi la datorie pe autostrăzi și pe principalele drumuri naționale. Aceștia vor acționa, în medie, cu peste 330 de aparate radar și vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviație.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și regulile de circulație, mai ales cele cu privire la respectarea limitelor de viteză și interzicerea consumului de alcool la volan sau de substanțe halucinogene.

În fiecare zi, aproximativ 5.200 de jandarmi se vor afla zilnic în teren, pentru a asigura măsurile de ordine și siguranță publică, în special în zonele în care este așteptat un număr mare de persoane, precum stațiunile turistice.

Recomandăm iubitorilor de drumeții montane să se echipeze corespunzător și să nu se aventureze pe trasee nemarcate. În sprijinul acestora, peste 180 de jandarmi montani vor fi prezenți pe traseele turistice.

Pentru un răspuns rapid în situații de urgență, inclusiv în cele care privesc cazurile de prim-ajutor medical, în această perioadă, vor fi mobilizați, zilnic, peste 3.400 de pompieri militari și paramedici, cu 1.138 de mijloace tehnice.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei de stat, acesta va fi gestionat de peste 4.300 polițiști de frontieră. Infrastructura punctelor de trecere a frontierei va fi folosită la maxim, în funcție de necesități, astfel încât controlul persoanelor, al documentelor și al mijloacelor auto să se realizeze într-un timp cât mai scurt.

Recomandăm tuturor persoanelor care intenționează să tranziteze granițele țării în această perioadă să consulte aplicația Trafic online de pe site-ul Poliției de Frontieră, pentru a se informa despre timpul mediu de așteptare în fiecare punct de trecere a frontierei și pentru a-și adapta traseul în funcție de acesta.

În vederea protejării sănătății, recomandăm păstrarea distanțării sociale pentru desfășurarea unor activități, precum și purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Mai multe recomandări pentru a petrece o minivacanță în siguranță, dar și informații referitoare la regulile impuse pentru desfășurarea unor activități, se regăsesc pe site-ul Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și pe platforma de informare www.știrioficiale.ro.

O sărbătoare a Rusaliilor fericită tuturor!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Slujbă de pomenire pentru deținuții politici Hram la mănăstirea „Tuturor sfinților români” de la Poarta Albă – Galeșu

21 Jun 2020 771

În weekend, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie în parohia Vadu și la mănăstirea Colilia

11 Jun 2020 494

IPJ Constanța prezintă bilanțul sancțiunilor din minivacanța de Rusalii

08 Jun 2020 677

Arimex Comexim 2000 oferă un meniu cu totul special pentru pacienții din spitalele constănțene

08 Jun 2020 2385

Peste 5.000 de jandarmi acționează în minivacanța de Rusalii

07 Jun 2020 918

Picnic în siguranță, cu protejarea mediului Jandarmii constănțeni continuă acțiunile preventive

07 Jun 2020 1079

Precizări InfoTrafic Cum se circulă pe A2 București-Constanța. Ce restricții sunt în vigoare

07 Jun 2020 876

Restricții de circulație pe șoselele din țară, de Rusalii. Inclusiv pe drumul spre mare

06 Jun 2020 1070

„Moșii de vară”, din sâmbăta Rusaliilor, când morții se întorc în lumea subterană

06 Jun 2020 2475

Luni, 8 iunie, portalul ANAF va fi indisponibil. Care este intervalul orar vizat

05 Jun 2020 362

CFR Călători anunță Trenuri suplimentare spre litoral și Valea Prahovei, de Rusalii

05 Jun 2020 3808

Restricții de circulație pentru autovehiculele de mare tonaj, în zilele de Rusalii. Iată programul

04 Jun 2020 526

În atenţia contribuabililor Programul SPIT Constanța de 8 iunie

04 Jun 2020 438

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorii de Rusalii

04 Jun 2020 605

Programul slujirii ierarhilor din sud-estul Românei în Duminica a 29-a după Rusalii

19 Jan 2020 840