Mai multe depozite de deșeuri urbane neconforme vor fi închise. Unde se află

  • Consiliul Județean Constanța consultă piața pentru o ofertă de preț pentru o investiție din cadrul Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor din județul Constanța
  • Este vorba de închiderea depozitelor de deșeuri urbane neconforme din județul Constanța (Hârșova, Cernavodă, Techirghiol, Murfatlar și Medgidia)
  • Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 decembrie
 
Consiliul Județean Constanța organizează o consultare a pieții pentru a achiziționa servicii de expertiză tehnică aferentă investițiilor realizate prin Proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor din județul Constanța – „Închiderea depozitelor de deșeuri urbane neconforme din județul Constanța (Hârșova, Cernavodă, Techirghiol, Murfatlar și Medgidia).
 
Termenul limită de trimitere a propunerilor este 7 decembrie 2020.
 
Având în vedere importanța cunoașterii stării tehnice a investițiilor realizate prin Proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor din județul Constanța – ”Închiderea depozitelor de deșeuri urbane neconforme din județul Constanța (Hârșova, Cernavodă, Techirghiol, Murfatlar și Medgidia)” este necesară întocmirea unei expertize tehnice din care să reiasă atât cantitățile de lucrări necesare pentru remedierea obiectivelor, cât și pentru remedierea defecțiunilor echipamentelor de monitorizare, după caz, precum și costul acestor lucrări de remediere și de mentenanță care trebuie efectuate având în vedere că urmează a se delega serviciile de urmărire a comportării în timp către un operator autorizat.
 

Precizăm faptul că asigurarea serviciilor de mentenanță este necesar a se efectua pe o perioadă de minim 12 luni, până la preluarea de către operatorul căruia i se va atribui contractul de servicii de salubrizare.

Prin Proiectul ”Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Constanța” s-a realizat investiția ”Închiderea depozitelor de deșeuri urbane neconforme din județul Constanța (Hârșova, Cernavodă, Techirghiol, Murfatlar și Medgidia)”.
Depozitele de deșeuri urbane neconforme din: Hârșova, Cernavodă, Techirghiol, Murfatlar și Medgidia care s-au închis în cadrul proiectului au fost reabilitate în conformitate cu Normativul tehnic privind depozitarea deșeurilor.
Lucrările de reabilitare au prevăzut următoarele:
● nivelarea corpului depozitului;
● sistem de drenare a apei de suprafață;
● sistem de acoperire;

● managementul gazului;
● monitorizarea apei subterane.

Conform proiectului au fost executate următoarele:

o Strat de susținere (suport) de 0,50 m grosime având un coeficient de permeabilitate (conductivitate hidraulică) k>1x10^-4 m/s. Drept material pentru stratul de susținere au fost utilizate deșeuri minerale provenite din construcții sau demolări, din deșeuri monerale sau minerale naturale;

o Geosintetic de drenare biogaz care se aplică peste stratul suport. Materialul de drenare are un coeficient de permeabilitate ;k>1x10^-4 m/s;

o Impermeabilizare cu geocompozit bentonitic pentru izolarea completă a corpului depozitului de mediul înconjurător, care se așază peste geosinteticul de drenare a biogazului. Stratul de compozit are grosimea de 0,01 m.;

o Geosintetic de drenaj pentru apa din precipitații cu un coeficient de permeabilitate (conductivitate hidraulică) k>1x10^-3 m/s;

o Stratul de recultivare cu o grosime de 1,00 m peste care se pune un strat de pământ vegetal în grosime de 0,15 m.

Au mai fost executate:

- puțuri de extragere a biogazului, sisteme de colectare și transport biogaz, sistem de deshidratare și substație biogaz;
- sistem de ardere controlată a biogazului;
- sistem de colectare și transport levigat incluzând conducte și rezervor de colectare;
- sistem perimetric de colectare a apelor pluviale;
- instalații de monitorizare;
- drumuri de acces, împrejmuire, poartă.
În prezent amplasamentele acestor depozite de deșeuri închise ocupă următoarele suprafețe:
- Depozit Cernavodă cu o suprafață totală de 0,98 ha (1,50 înainte de reabilitare) cu un volum estimat la 34.870 mc.
- Depozit Hârșova cu o suprafață totală de 1,64 ha (2,32 ha înainte de reabilitare) cu un volum estimat la 61.921 mc.
- Depozit Medgidia cu o suprafață totală de 2,23 ha (3,34 ha înainte de reabilitare) cu un volum estimat la 117.835 mc.
- Depozit Murfatlar cu o suprafață totală de 2,40 ha ( 3,91 ha înainte de reabilitare) cu un volum estimat la 99.700 mc.
- Depozit Techirghiol cu o suprafață totală de 1,66 ha (2,0 ha înainte de reabilitare) cu un volum estimat la 61.729 mc.


Rapoartele de expertiză tehnică vor cuprinde:


1. Memoriu Tehnic: va cuprinde descrierea stării tehnice a obiectivului, lista remedierilor necesare pentru lucrări și lista remedierilor necesare echipamentelor destinate monitorizării elementelor poluante privind aerul, apa și solul etc.


2. Devizul financiar: care va cuprinde costul tuturor cheltuielilor necesare în vederea refacerii lucrărilor, remedierii echipamentelor de monitorizare post-închidere a depozitelor.


Expertizele tehnice se vor elabora pentru:
o depozit neconform închis Hârșova, județul Constanța;
o depozit neconform închis Cernavodă, județul Constanța;
o depozit neconform închis Techirghiol, județul Constanța;
o depozit neconform închis Murfatlar, județul Constanța;
o depozit neconform închis Medgidia, județul Constanța.


În acest sens atașăm planurile de situație ale tuturor obiectivelor de investiții realizate prin proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor – Închidere depozite deșeuri neconforme din județul Constanța.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 663

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 576

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 479

Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. execută lucrările Proiectul de salvare și punere în valoare a Mormântului pictat hypogeu s-a majorat cu 10%! (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 414

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 473

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 461

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 605

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 772

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 486

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 834

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt înscrise pe ordinea de zi? (DOCUMENTE)

12 Apr 2024 944

Consiliul Județean Constanța are o nouă Comisie de Disciplină. Cine face parte din structură? (DOCUMENT)

10 Apr 2024 1578

Consiliul Județean Constanța, licitație pentru achiziția de servicii de întreținere spații verzi

10 Apr 2024 534

Licitații CJC Procedură de achiziție directă pentru furnizare dotări în cadrul proiectului „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”

08 Apr 2024 516

Cumpărări directe Consiliul Județean Constanța cumpără servicii poștale (DOCUMENT)

08 Apr 2024 538