Mai multe rămăşiţe ale unor alpinişti, găsite după prăbuşirea gheţarului Marmolada

Ghețar, foto: PixabayEchipele de salvare care intervin în Munţii Dolomiţi din nordul Italiei au găsit mai multe rămăşiţe ale unor alpinişti precum şi fragmente de echipament după prăbuşirea, duminică, a unei părţi din gheţarul Marmolada, cel mai mare din Alpii italieni, au anunţat joi autorităţile din Trentino, relatează dpa.

Paisprezece echipe de salvare şi doi câini au cercetat zona la primele ore ale dimineţii. Căutările la sol nu au fost posibile în ultimele zile din motive de siguranţă ca urmare a riscului de avalanşe.

În prezent zona este monitorizată cu echipament tehnic pentru a detecta deplasarea gheţarilor. Autorităţile discută cu privire la modul de continuare a operaţiunii.

După-amiaza, preşedinta Senatului italian, Maria Elisabetta Casellati, urmează să viziteze oraşul Canazei, la poalele muntelui Marmolada, unde s-a produs accidentul.

Până acum, autorităţile au confirmat nouă decese după prăbuşirea gheţarului. Opt persoane au fost rănite în accident, în timp ce mai mulţi alpinişti sunt încă daţi dispăruţi.

Gheţarul Marmolada, supranumit "regina Dolomiţilor", este cel mai mare gheţar din acest lanţ muntos din nordul Italiei, care face parte din Alpi. Situat în provincia Trentino, el dă naştere râului Avisio şi are vedere la Lacul Fedaia.


Sursa: Agerpres 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MAE, precizări de ultimă oră despre românii declaraţi dispăruţi în Alpi

04 Jul 2022 999

MAE a anunțat că printre persoanele afectate de prăbuşirea gheţarului Marmolada nu sunt și cetățeni români

04 Jul 2022 976