Mai multe zone din Constanța rămân astăzi fără apă


 
  • Trafic îngreunat pe străzile Nicolae Iorga și Mircea cel Bătrân din municipiul Constanța, în urma unei avarii.
  • Mai mulți consumatori, fără apă potabilă.

În cursul zilei de astăzi – 09 decembrie 2020, conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga din municipiul Constanța, a suferit o avarie care a impus întreruperea furnizării apei în intervalul orar 09.30 – 16.00, în ciuda eforturilor echipelor de intervenție de a remedia avarie cu conducta sub presiune.

În acest timp sunt afectați de lipsa apei consumatorii din zona delimitată de str. Mircea cel Bătrân și bd. Mamaia, cu străzile adiacente, cartier Tomis II, Piața Chiliei, zona Stadionului Farul și zona Tăbăcărie.

De asemenea, se vor înregistra presiuni scăzute și lipsa totală a acesteia la etajele superioare în cartier Faleză Nord și zona Casa Căsătoriilor (străzile Bucovinei, Eroilor, A.S. Puskin, V. Pârvan, M. Eminescu).

Pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei, echipele de intervenție RAJA S.A. au fost nevoite să restricționeze și traficul auto în zona Capelei Militare, câte o porțiune de 50 m pe străzile Nicolae Iorga și Mircea cel Bătrân.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona a fost împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților și participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile, dar și a traficului în condiții normale, în cel mai scurt timp”, transmite RAJA SA.


UPDATE

În urma realizării săpăturilor pentru remedierea avariei pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga din municipiul Constanța, s-a constatat necesitatea intervenției pe o zonă mai extinsă decât cea prevăzută inițial.

Totodată, lucrările au fost mult îngreunate din cauza diametrului mare al conductei, a adâncimii la care este poziționată aceasta (peste 3 metri), dar mai ales a faptului că întreaga zonă de desfășurare a intervenției este betonată, făcând dificilă acțiunea de decopertare a terenului. De aceea, la fața locului au fost dislocate mai multe echipe care depun eforturi pentru realizarea tuturor lucrărilor necesare în vederea remedieri avariei.

Ținând cont de aceste aspecte, suntem nevoiți să prelungim perioada de întrerupere a furnizării apei potabile. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că vom face tot posibilul pentru a relua furnizarea apei în jurul orei 21.00, transmite RAJA S.A.


În acest timp sunt în continuare afectați de lipsa apei consumatorii de pe str. Nicolae Iorga, perimetrul delimitat de str. Mircea cel Bătrân și bd.Mamaia, cu străzile adiacente, cartier Tomis II, Piața Chiliei, zona Stadionului Farul și zona Tăbăcărie. De asemenea, se se înregistrează presiuni scăzute și lipsa totală a apei la etajele superioare ale blocurilor din cartierul Faleză Nord și zona Casa Căsătoriilor (străzile Bucovinei, Eroilor, A.S. Puskin, V. Pârvan, M. Eminescu).

Vom reveni cu amănunte pe parcursul desfășurării lucrărilor.

Sursă foto: RAJA S.A.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție, se oprește apa pe strada Topazului și parțial pe bd. Aurel Vlaicu din Constanța!

08 Mar 2021 373

Decizii importante adoptate de AGA RAJA SA Constanța

06 Mar 2021 876

Avarie RAJA la Medgidia. Cât durează și cine este afectat

03 Mar 2021 666

Ministerul Apărării Naționale Întrevederea secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaționale cu ambasadorul Republicii Tunisia la București

02 Mar 2021 605

Se oprește apa în localitățile Ștefan cel Mare, Saligny, Făclia și centrul orașului Cernavodă

02 Mar 2021 666

RAJA a semnat contractul pentru modernizarea infrastructurii de apă și canalizare din Năvodari și Mamaia Sat

02 Mar 2021 756

Constanța Abonații din zona KM 4-5 rămân miercuri fără apă

01 Mar 2021 615

Constanța Se oprește apa în zona Tomis Nord!

01 Mar 2021 678

Lucrare programată Se oprește apa în zona Tomis Nord din Constanța

26 Feb 2021 671

RAJA SA Investiții în infrastructura de apă și apă uzată. Trafic îngreunat în mai multe zone din Constanța din cauza lucrărilor

24 Feb 2021 527

CT BUS anunță. Mai multe linii înregistează întârzieri. Tranzitează tronsoane de drum cu trafic îngreunat

22 Feb 2021 942

IPJ Constanta ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI 21 februarie 2021

21 Feb 2021 455

Constanța. Trafic îngreunat la intersecția bulevardului Tomis cu strada Soveja

19 Feb 2021 661

Avarie RAJA la Eforie Nord. Cât durează și cine este afectat

19 Feb 2021 512

Se oprește apa, joi, în mai multe zone din orașul Ovidiu

17 Feb 2021 747