MAI participă la Parada Militară dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a României în Piața Arcul de Triumf din București (VIDEO)

Ministerul Afacerilor Interne participă la Parada Militară dedicată sărbătoririi Zilei Naționale a României în Piața Arcul de Triumf din București, cu efective și tehnică din dotarea Poliției Române, Jandarmeriei Române, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General de Aviație și Inspectoratului General pentru Imigrări.

La împlinirea a 103 ani de la Marea Unire, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis următorul mesaj:

„Ziua Națională este despre români și România, despre ceea ce ne definește cu adevărat, despre valorile și principiile care ne caracterizează ca popor. Este o întoarcere în timp către 1918, dar și o întoarcere sinceră către noi, cei de astăzi, către calitatea de urmași demni ai celor care au realizat Marea Unire.  Unitatea și solidaritatea au fost acele principii pe care, indiferent de timpul istoric, s-au fundamentat victoriile românilor.

Acum, ca și atunci, este nevoie de unitate și solidaritate! Secolul care a trecut de la Marea Unire a consolidat și maturizat instituțional și politic România, stat care a rezistat războaielor, totalitarismului sau tendințelor extremiste.

Gândurile mele se îndreaptă și către  angajații sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională  care astăzi sunt la datorie pentru un scop comun: siguranța românilor. Le mulțumesc pentru angajamentul lor de credință și patriotism luat în numele acestei țări!  La mulți ani, români!  La mulți ani, România!“   


De asemenea, în contextul ceremoniilor dedicate Zilei Naționale a României, personalul structurilor MAI se află la datorie pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică.

Misiunile acestora se concentrează pe prevenirea producerii evenimentelor ce aduc atingere ordinii și siguranței publice, pe desfășurarea în condiții de normalitate a ceremoniilor militare și respectarea măsurilor legale pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Efectivele MAI participante la Parada Militară de 1 Decembrie, în Piața „Arcul de Triumf” din București:

POLIŢIA ROMÂNĂ participă cu luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, structură centrală a Poliției Române, 9 motociclete și autospeciale de diferite tipuri, aflate în dotarea Poliției Rutiere, precum și cu Punctul Mobil de Comandă al Centrului Operațional, o autospecială ce asigură fluxul informațional între diferitele structuri ale instituției, în special la misiuni cu aflux mare de persoane, pentru gestionarea evenimentelor de mare amploare și în acțiuni de căutare și salvare.

JANDARMERIA ROMÂNĂ defilează cu luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție “Vlad Țepeș”, reprezentată de militari special antrenați, lunetiști, parașutiști, scafandri sau alpiniști care execută misiuni cu cel mai ridicat grad de risc. Tehnica Jandarmeriei este reprezentată de autospeciale de intervenție, folosite de către structurile montane ale Jandarmeriei Române pentru executarea  misiunilor de salvare a vieților omenești în zone cu teren accidentat, autospeciale de patrulare pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și autospeciale de intervenție, folosite de către structurile de ordine publică ale Jandarmeriei.


POLIŢIA DE FRONTIERĂ ROMÂNĂ este prezentă cu o autospecială de patrulare, destinată intervenției și supravegherii frontierei în zonele rurale și în zonele cu relief deluros, o autospecială de supraveghere cu termoviziune, o autospecială destinată controlului documentelor și verificărilor în bazele de date. Aceste autospeciale dispun de echipamente performante și sunt utilizate de polițiștii de frontieră în activitatea operativă derulată în misiunile de supraveghere a granițelor țării noastre. 

INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ia parte la defilare cu un detașament constituit din efective care încadrează echipaje de stingere a incendiilor, echipaje SMURD, autospeciale CBRN, precum și echipaje pregătite să intervină pentru salvarea din medii ostile vieții. Tehnica de defilare a pompierilor este alcătuită din Centrul Mobil de Coordonare și Conducere, destinat coordonării integrate a acțiunilor din teren, în cazul situațiilor de urgență de amploare,  o autospecială de stingere de capacitate medie, o autopompă cisternă pentru incendii de pădure, destinată acțiunilor de limitare și stingere a incendiilor produse în zonele forestiere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi, care facilitează acțiunile salvatorilor până la înălțimea de 42 de metri, o ambulanță SMURD Tip B, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială de primă intervenție și evaluare CBRN.

INSPECTORATUL GENERAL DE AVIAȚIE participă cu 3 elicoptere H-135, echipate pentru executarea misiunilor de căutare-salvare sau aeromedicale.

INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂRI este prezent în blocul de defilare al MAI cu o unitate mobilă, echipată cu tehnică de identificare și intervievare, destinată activităților operative pe linie de migrație și proceduri de azil și 2 autospeciale utilizate cu precădere în misiunile de returnare a cetățenilor străini pentru care au fost dispuse măsuri de îndepărtare sub escortă.

 

Sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis
Sursa video: Facebook/Poliția Română

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei - Bibliografie Scutul de la Dura-Europos

23 Mar 2024 2530

Imaginea zilei Constanța Unitatea și devotamentul într-o singură imagine- polițist însoțit de fiica sa la parada de 1 Decembrie (FOTO)

01 Dec 2023 1813

MAIMinisterul Afacerilor Interne va fi reprezentat la Parada Militară Națională din București

30 Nov 2023 621

Forțele Navale Române, la Parada Militară Națională și la ceremoniile militare din București, Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea și Babadag

29 Nov 2023 1114

MApN Repetiții pentru Parada Militară Naţională, la Bucureşti

23 Nov 2023 904

MApN Paradă militară la București, de Ziua Națională a României

16 Nov 2023 907

LIVE TEXT Proiectul „Parada stradală” este prezentat în premieră la Constanța de artistul Mihai Mălaimare și Facultatea de Arte a UOC (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Oct 2023 930

„Paradă stradală” la Constanța Facultatea de Arte a UOC și artistul Mihai Mălaimare prezintă proiectul unicat în premieră națională

23 Oct 2023 710

Vicepremierul chinez, prezent la parada militară din Coreea de Nord

09 Sep 2023 817

Știri Constanța azi Paradă a UDTTMR cu prilejul Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar (FOTO)

02 Sep 2023 2092

Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar, eveniment organizat de UDTTMR

02 Sep 2023 632

Polaris M Holding Deșeurile au prins viață la Grădinița PP Nr.33 Constanța (FOTO)

11 May 2023 1380

MAI Care este gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări

02 Dec 2022 1019

Cum a fost sărbătorită Ziua Națională la Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

02 Dec 2022 2380

Paradă spectaculoasă a motocicliștilor, de Ziua Națională, pe străzile Constanței, în sprijinul orfanilor din centrele de copii (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Dec 2022 1690