Mai sus, tot mai sus Costică Zelca, undă verde pentru supraetajarea a două blocuri din Mamaia Summerland

Costică Zelca, unul dintre acţionarii societăţii Stop SRL şi apropiat al fostului primar Radu Mazăre, cunoscut drept patronul hotelurilor Oxford şi Malibu, a decis să modifice două blocuri pe care le construieşte pe aleea Argos nr. 4 şi nr. 6 din staţiunea Mamaia.
 
În acest sens, Primăria municipiului Constanţa a emis, pe data de 1 octombrie, două autorizaţii de construire pentru societatea Stop SRL, deţinută de Costică Zelca (45%), Silvia Zelca (5%) şi SC Millenium Global Development SA (50%).
 
Vorbim despre Autorizaţia de Construire nr. 1719, cu obiectul „Modificare proiect autorizat conform AC nr. 382/10.03.2015 «Construire Imobil P+6-7 etaje cu funcţiunea de spaţii comerciale la parter şi apartamente de vacanţă la etaje» prin supraetajare cu 20% din suprafaţa desfăşurată şi modificare funcţiune parter din spaţiu comercial în alimentaţie publică“. Autorizaţia de Construire nr. 1720 are ca obiect „Modificare proiect autorizat conform AC nr. 381/10.03.2015 «Construire imobil P+6-7 etaje cu funcţiunea de spaţii comerciale la parter şi apartamente de vacanţă la etaj» prin supraetajare cu 20% din suprafaţa desfăşurată şi modificare funcţiune parter din spaţiu comercial în alimentaţie publică“. Precizăm că cele două blocuri sunt situate în spatele complexului Mamaia Summerland.
 
Reamintim că SC Stop SRL şi Costică Zelca figurează pe lista celor 19 inculpaţi, persoane fizice şi juridice, trimişi în judecată de procurorii DNA într-unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu. Zelca şi societatea pe care o administrează - Stop SRL - sunt judecaţi pentru o presupusă infracțiune de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Motivul - 25 de apartamente de lux în care CJC ar fi trebuit să cazeze mai mulţi medici.

Despre asociatul Millenium Global Development

Cât despre asociatul persoană juridică Millenium Global Development, firma este trimisă în judecată pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de spălare de bani în ultimul dosar al lui Radu Mazăre, instrumentat de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa.
 
În cauză a mai fost deferită Justiţiei Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant al societăților comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, pentru presupusa săvârşire a două infracțiuni de spălare a banilor. În prezent însă, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu nu mai apare ca fiind direct implicată în această firmă.
 
Millenium Global Development are un capital de 600.000 de lei, divizat în 25.000 de acţiuni deţinute de o listă de cinci acţionari persoane fizice. Administratorul firmei este însă Galactica House SRL, reprezentată prin Georgiana Andreea Şerban, fiica Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu. Firma are ca obiect principal de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“. Societatea a fost, la un moment dat, condusă de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, aceasta fiind revocată din funcţia de administrator, fiind numită în locul său SC Galactica House SRL.

Citeşte şi
„Divorţ“ în SC STOP SRL: Costică Zelcă pierde din apartamentele construite pentru medici în complexul Mamaia Summerland

File din al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu: Motivul pentru care a fost trimis în judecată Costică Zelcă alături de şeful CJC

După ce a crescut numărul blocurilor, acum le doreşte mai înalte: Costică Zelcă vrea să se extindă în Mamaia Summerland (galerie foto + documente + rechizitoriu)

În 2012, vindea apartamente Consiliului Judeţean Constanţa: Costică Zelcă ridică un nou cartier rezidenţial în Mamaia


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stop SRLvrea să construiască un imobil pe un teren din Dosarul Retrocedărilor. Ultima decizie a judecătorilor

26 Sep 2020 1625

Publicată în Monitorul Oficial A fost aprobată fuziunea dintre firmele Stop SRL și Stop Invest Construcții. Cine sunt asociați

15 Sep 2020 1094

Municipiul Constanţa, prin Primar, chemat la judecată pentru anularea unei dispoziții de plată de 1,2 milioane de euro. Procesul, amânat (document)

24 Jul 2020 858

Blocul de patru etaje, ridicat de Stop SRL în locul Complexului Primo din Constanţa, va fi fi supraetajat. Ce a transmis Municipalitatea

07 May 2020 1723

A rămas o amintire Imobil de patru etaje, ridicat de omul de afaceri Zelca în locul complexului Primo din Constanța

21 Mar 2020 29065

Stop SRL, la judecată cu primarul Constanţei. Firma nu a fost lăsată să construiască pe un teren provenit din retrocedări

19 Feb 2020 971

Şantier pe strada Dezrobirii din Constanţa. Act de urbanism emis de municipalitate pentru firma Stop SRL (galerie foto)

23 Sep 2019 4885

Costică Zelca s-a retras din calitatea de administrator al societăţilor Stop SRL şi Stop Invest Construcţii SRL

29 Aug 2019 1768

Stop SRL și-a modificat obiectul de activitate. Detalii

16 Jul 2019 1321

Complexul Primo din Constanţa rămâne o amintire. Firma omului de afaceri Zelca va ridica un imobil de patru etaje (galerie foto)

22 Jun 2019 4195

S-a modificat obiectul de activitate al societăţii Stop Invest Construcţii SRL, controlată de omul de afaceri Costică Zelca

03 May 2019 1584

Miza procesului, peste un milion de euro Firma Stop SRL, controlată de Costică Zelca, a chemat la judecată Primăria Constanţa. Azi, un nou termen

22 Feb 2019 1031

Miza, peste un milion de euro Stop SRL, controlată de Costică Zelca, la judecată cu Municipiul Constanţa. S-a stabilit primul termen (document)

12 Jan 2019 3493

Societatea Stop SRL, controlată de Costică Zelca, va amenaja o parcare. Undă verde de la Primăria Constanţa

08 Jan 2019 1969

O nouă investiţie anunţată de Stop SRL. Magazin retail, înfiinţat în Mamaia Nord

13 Dec 2018 1742