Mamaia SA se asociază cu Atena Travel Club SRL Reorganizarea SC Telegondola Mamaia SRL, pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor

Societatea Mamaia SA convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, care va avea loc pe data de 14 octombrie, la Ministerul Economiei. În situaţia neîndeplinirii condiţiilor de validitate la prima convocare, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor va avea loc în data de 15 octombrie, cu menţinerea orei, locului de desfăşurare şi a ordinii de zi. De altfel, SC Mamaia SA anunţase aceeaşi ordine de zi şi la Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor care urma să aibă loc pe 7 august.
 
Pe ordinea de zi se mai află nouă proiecte, printre care analiza şi hotărârea privind revocarea din funcţiile de administratori a lui Bogdan Balaş şi a lui Tudor Mataragiu, precum şi alegerea unui nou preşedinte al Consiliului de Administraţie. De asemenea, vor fi aleşi noii membri ai CA şi stabilită valoarea remuneraţiei acestora. Un alt punct se referă la aprobarea Planului de Investiţii şi Dezvoltare al societăţii, prin încheierea contractului de asociere în participaţiune cu SC Atena Travel Club SRL. Acţionarii vor vota acordarea unui mandat expres directorului Sabina Cristina Learciu, în vederea semnării contractului de asociere în participaţiune şi a celorlalte acte juridice. Nu în ultimul rând, acţionarii vor analiza şi vor lua o hotărâre privind modificarea planului de reorganizare a SC Telegondola Mamaia SRL, vizând în principal reglementarea modalităţilor şi a termenelor de restituire a sumei de 4.982.338,79 de lei către Mamaia SA, precum şi a poziţiei societăţii faţă de cererea UniCredit Ţiriac Bank România SA de plată a diferenţelor rezultând din actualizarea creanţei deţinute împotriva SC Telegondola Mamaia SRL.

 Din datele Registrului Comerţului


 Potrivit datelor publicate de Registrul Comerţului, societatea Arena Travel Club SRL a fost înfiinţată în anul 2014 şi are sediul social în municipiul Constanţa, pe bulevardul Mamaia. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat, fiind compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic şi administrator al societăţii este Hijazi Amer, născut în 1977, în Damasc, Republica Arabă Siria. Societatea are ca obiect de activitate „alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică“.

 Cine este Sabina Cristina Learciu

 Sabina Cristina Learciu, care va semna contractul de asociere în participaţiune cu SC Atena Travel Club SRL, este soţia lui Daniel Dumitru Learciu, fost preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, actual director general la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Constanţa. De altfel, Sabina Cristiana Learciu a avut legături cu mai multe societăţi comerciale, chiar şi alături de consortul său. Fostul pedelist, actualul vicepreşedinte al PC Constanţa, este implicat, la acest moment, doar în SC Sabina Construct SRL. În 2006, Eurojobs Management era înfiinţată de Alexandru Pârvu şi de Daniel Dumitru Learciu. Administratorul afacerii era Sabina Cristiana Learciu. Un an mai târziu, ea figura în Black Sea Euro Investments, iar în 2008, în Best Eurojobs, firmă pe care a preluat-o de la Mihai Valeriu şi Răzvan Tapangea. Atunci, Sabina Learciu era primită în Aviz Expert de către tatăl său vitreg, Adrian Olteanu, şi de sora sa, Andreea Corina Olteanu. Cea din urmă s-a şi retras din afacere, cu această ocazie. În 2010, Sabina Cristina Learciu a trecut rapid prin Gof Automarket SRL.

 Datorii peste datorii

 Mamaia SA este una dintre puţinele firme pe care statul le mai deţine pe litoral. Primăria Constanţa dispune de 46,51% dintre părţile sociale ale Telegondola Mamaia SRL, iar Mamaia SA are pachetul majoritar de 53,49%. Potrivit tabelului definitiv al creanţelor, aprobat de Tribunalul Constanţa, SC Telegondola Mamaia SRL, societatea deţinută de stat prin Mamaia SA şi Municipiul Constanţa, are de înapoiat datorii în valoare totală de 6.602.625,86 de lei. Ponderea cea mai mare o are datoria către UniCredit Ţiriac Bank, contractată în anul 2007, în valoare de 4.694.352,94 de lei. Lista creditorilor este completată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, care are de încasat sumele de 1.632.678 de lei şi 4.169 de lei, restanţe salariale şi alte datorii către furnizorii de servicii. SC Mamaia este implicată în 236 de procese la Tribunalul Constanţa, Judecătoria are înregistrate alte 138 de cauze, iar la Curtea de Apel sunt încă 129 de dosare. În total, 494 de procese comerciale şi litigii de muncă. Din 2008, Mamaia SA a înregistrat pierderi care au oscilat între 417.501 lei şi 4,4 milioane de lei. De fapt, exceptând anul 2011, când pierderile au însumat un milion de lei, în restul anilor, firma a însumat datorii totale de 9 milioane de lei. De asemenea, numărul de salariaţi a scăzut de la 143, în 2008, la numai 21, în 2012. Bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 pentru Mamaia SA a fost stabilit după cum urmează: venituri totale estimate la 1.318 mii de lei, iar cheltuielile totale, tot 1.318 mii de lei. Statul român deţine 96,56% dintre cele 105.369.748 de acţiuni, în timp ce restul acţionarilor au puţin peste 3,4%.
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.