Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a prezentat, într-un final, rezultatul controlului efectuat de către o echipă mixtă a instituţiei la Teatrul de Stat Constanţa. 
Potrivit raportului, au fost identificate mai multe neconformităţi. Ţuţuianu a enumerat lapidar şi problemele constate de comisia de control. „Astfel, din punctul de vedere al contractelor de prestări artistice, au fost constatate următoarele: pentru piesa, „El Saludador” au fost făcute plăţi către diferiţi prestatori, fără ca premiera să mai aibă loc. Totodată, pentru piesa „Testosteron”, există sume achitate suplimentar faţă de valoarea existentă în procesul-verbal încheiat de comisia de negociere.
 
Pentru proiectul „Ovidius in Love”, deconturile pentru decoruri au fost realizate greşit, astfel încât Primăria Constanţa, finanţatorul proiectul, nu a considerat eligibilă nicio sumă din cadrul acestui proiect. În ceea ce priveşte actele administrative, şi aici au fost identificate nereguli, în sensul că Teatrul de Stat nu are nici în acest moment un Regulament de organizare şi funcţionare, modificat şi aprobat prin hotărâre de Consiliu Judeţean, ca urmare a modificărilor Organigramei şi a statelor de funcţii.
 
Există un număr mare de registre (registru de intrări/ieşiri, de prestări servicii, de contracte prestări servicii, de contracte prestări artistice şi reprezentări de actor, registru de decizii… etc). Foarte multe numere anulate în registrul de intrări/ieşiri, numere dublate şi, de asemenea, există multe referate anulate”, a citit din raport şeful Consiliului Judeţean.
 
Ca urmare, după acest control, Marius Horia Ţuţuianu a dispus activarea articolului 27 din cadrul contractului de management al directorului Teatrului de  Stat Constanţa, Dana Dumitrescu. Astfel, managerul va avea un preaviz de 60 de zile. Apoi până la organizarea concursului pentru postul de director, va fi numit un interimar, pe care conducerea CJC îl caută prin ţară. Ţuţuianu a precizat că interimarul nu va fi în niciun caz din interiorul instituţiei.
 
În plus, şeful CJC i-a solicitat Danei Dumitrescu ca în termen de 30 de zile să remedieze toate neregulile punctate în cadrul acestui raport. Controlul a avut ca obiect evaluarea acesteia în calitatea sa de manager.
 
Echipa de control a fost formată din 11 reprezentanţi ai direcţiilor instituţiei, iar concluziile au fost centralizate şi analizate de către Direcţia de Turism şi Coordonarea Instituţiilor de Cultură Subordonate.
 
Componenţa echipei de control a fost, între timp, comunicată:
Irina Costencu - inspector - Compartimentul Coordonarea Instituţiilor de Cultură;
Carmen Comănici - şef serviciu în cadrul Serviciului Resurse Umane, Salarizare;

Viviana Mirică - consilier juridic;
Raluca Sorescu - inspector - Serviciul Administraţie Publică, Relaţii Internaţionale, Arhivă şi ONG-uri;
Mihăiţă Pitu - consilier, Serviciul Control;

Paul Chesnoiu - inspector - Serviciul Analiză Strategică şi Creşterea Competitivităţii;
Laura Popa - referent serviciu buget;
Aurel Mitran - inspector serviciu control;
Memet Sibel - referent, serviciu control.
 
Comisia a fost completată tot printr-o dispoziţie a preşedintelui CJC, Marius Horia Ţuţuianu, cu Panait Nicolae Roşu - consilier cabinet preşedinte şi Cristian Bavela - inspector Serviciul Control.
 
Coordonatorul Comisiei de Control la TSC a fost, prin dispoziţia lui Ţuţuianu, chiar consilierul său personal, adus de la organizaţia de tineret a PSD şi angajat pe bani publici. Cerem cu această ocazie şi un CV, din care să rezulte capacitatea lui Nicolae Roşu de a coordona o echipă de control, ştiut fiind faptul că tânărul social-democrat este responsabil cu organizarea zaiafeturilor şi a serilor de club ale tinerilor de la TSD Constanţa.
 
Tot în secţiunea „Documente” puteţi lectura integral ce i se impută managerului TSC, Dana Dumitrescu.
 
Din informaţiile noastre, Dumitrescu va contesta raportul comisiei atât la Consiliul Judeţean, cât şi în instanţă. Totodată, facem precizarea că Dumitrescu a fost chemată la sediul CJC la începutul acestui an, după ce raportul de control i-a fost transmis pentru a-l lua la cunoştinţă şi, indirect, i s-a sugerat să renunţe la postul de manager.
 
După cele 60 de zile de preaviz, Dana Dumitrescu va rămâne director artistic al Teatrului de Stat Constanţa, post din care s-a suspendat în 2014, după ce a fost numită manager al instituţiei. În următoarea perioadă, Dumitrescu va explica public care sunt erorile cuprinse în raportul comisiei de control.

Noaptea minţii în raportul CJC

 
În raportul comisiei de control se stipulează, printre altele,: „În prezent există contracte de muncă încheiate pe perioadă determinată în conformitate cu prevederile OG21/2011, pentru cinci actori, un regizor tehnic, dar şi pentru alte funcţii administrative. Nu se justifică încheierea acestor contracte şi mai mult prelungirea acestora din an în an, majoritatea persoanelor fiind pensionari. Se recomandă ca încadrarea personalului să se facă pe bază de examen sau concurs, organizat în condiţiile legii”. Acest lucru ar însemna ca Dana Dumitrescu să-i concedieze pe loc pe Cristina Oprean Ciorei, Maria Lupu, Liviu Manolache, Mihai Sorin Vasilescu, regizorul Gelu Ciobanu şi Nina Udrescu, la sugestia echipei de control. Menţionăm că toţi cei cinci au roluri principale în toate spectacolele, iar stagiunea ar fi  pusă în pericol.
 
La auzul acestei realităţi, şeful CJC, Horia Ţuţuianu, a spus că aceste contracte nu sunt nejustificate, cum scrie, de altfel, în raport, ci doar nu ar fi bine înregistrate, lucru infirmat atât de actorii în cauză, cât şi de conducerea TSC. „Promit că nu vor fi afectate spectacolele”, a silabisit preşedintele CJC, încolţit fiind chiar de o parte dintre actorii prezenţi ieri în sala „Remus Opreanu“, la conferinţa de presă care a aruncat în aer, înainte de orice, conceptul de administraţie publică la nivelul judeţului Constanţa.
 
Tot din ciclul „noaptea minţii”, Dana Dumitrescu a primit notificarea privind preavizul de 60 de zile nu din partea Direcţiei de Cultură a Consiliului Judeţean, aşa cum ar fi fost logic, ci din partea Direcţiei de Dezvoltare Judeţeană şi Coordonare a Instituţiilor de Sănătate, Sport şi Învăţământ, ceea ce denotă o gravă neglijenţă a aparatului propriu al Consiliului Judeţean Constanţa în redactarea şi emiterea adreselor şi nu numai. Asemenea situaţii s-au mai înregistrat şi în ceea ce priveşte redactarea unor proiecte de hotărâre de Consiliu Judeţean.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

J. Grigore

22 Jan, 2019 19:43

Că la un teatru se mai întâmplă câte o eroare... e regratabil dar nu cred că este ireparabil! Nu trimit nave în cosmos! Că la Consiliul Județean e... „VARZĂ”... e foarte grav. De ei depind spitale, școli, drumuri județene și naționale... Pe ei cine-i vor demite? Noi! Și nu mai e mult până la alegeri!

Articole asemanatoare

Şcoala de Vară a tineretului social-democrat se desfășoară la Costinești (VIDEO)

15 Sep 2023 1396

UPDATE Conducerea PSD participă la Școala Politică de Vară a TSD de la Costinești. Ce au declarat Marcel Ciolacu și Gabriela Firea?

09 Sep 2022 2519

USR Vicepreședinta TSD Năvodari, Geanina Riciu, pe lista beneficiarilor de locuințe ANL, deși mai deține un teren

24 May 2022 1671

Consilierul județean Cosmin Ciobanu este noul președinte al TSD Constanța

24 Oct 2021 3900

Regizorul Erwin Șimșensohn, față în față cu evaluatorii managementului Teatrului de Stat Constanța. Ce notă a primit?

26 Apr 2021 2906

Deputatul Alfred Simionis, noul președinte interimar al Tineretului Social Democrat

14 Oct 2019 1982

Partidul Tineretului Social Democrat se dezice de preşedintele Gabriel Petrea

10 Oct 2019 1878

TSD Constanța, în vizită la Parlamentul României

20 Nov 2018 2435

De Ziua Dobrogei, mai mulți copaci au fost plantați la granița dintre județele Constanța și Tulcea (galerie foto)

14 Nov 2018 2616

Liviu Dragnea, la școala politică de vară a TSD de la Neptun - ”Numai cunoaşterea vă va ajuta să fiţi puternici”

15 Jun 2018 2870

Liderul PSD, Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă, așteptați la școala politică de vară a TSD de la Neptun

15 Jun 2018 2209

Începe şcoala de pregătire politică a Tineretului Social Democrat. Se întruneşte Comitetul Executiv Naţional

15 Jun 2018 2506

Mai mulți membri ai organizației de tineret naționale a PMP au trecut la Partidul Social Democrat. Care este situația la Constanța

02 May 2018 3015

Zona Pasajului subteran de la Gara Constanţa, înfrumusețată cu flori și arbuști ornamentali

22 Apr 2018 2942

Social-democraţii au vizitat persoanele vârstnice aflate în centrele de bătrâni din Constanţa

06 Apr 2018 2819