Mangalia. Camera de Conturi a constatat o fundamentare bugetară necorespunzătoare. Recepția unor lucrări s-a realizat fără respectarea prevederilor legale! (document)

La Mangalia, în perioada 2-10 octombrie 2017 s-a desfășurat acțiunea de documentare cu privire la constatările și concluziile rezultate din controalele de specialitate efectuate de unele instituții cu atribuții de control în legătură cu activitatea Serviciului Public Administrarea Domeniului Public și Privat (SPADPP) Mangalia.
 
Sinteza rezultatelor acțiunii de documentare
desfășurate la Primăria Municipiului Mangalia de către Camera de Conturi Constanța, în cadrul acțiunii de audit efectuate în perioada 2.10.2017 - 10.10.2017, a relevat mai multe nereguli.
 
Prin raportare la constatările rezultate din acțiunea de control desfășurată de auditorii publici externi la SPADPP Mangalia în perioada 15.11.2016 - 15.12.2016 și ținând cont de rezultatele controalelor prezentate în rapoartele întocmite de celelalte organe de specialitate ale statului la UATM Mangalia, au rezultat următoarele:

1. Până în prezent, UATM Mangalia nu are posibilitatea de a verifica concret situația
lucrărilor pe linia iluminatului public, care au fost achitate din bugetul public, din cauza modalității
defectuoase de gestionare a bunurilor care alcătuiesc sistemul de iluminat public, a lipsei
monitorizării de către SPADPP Mangalia a lucrărilor efectuate la instalațiile de iluminat public până în anul 2016, precum și pe fondul lipsei certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire, documente necesare ce ar fi trebuit emise pentru lucrările de reabilitare a sistemului de iluminat public și care stabileau cu exactitate elementele asupra cărora se intervenea în sistemul de iluminat public;

2. În ceea ce privește modalitatea de virare a banilor din bugetul public către firmele care au subcontractat activitatea din competența SPADPP Mangalia, a rezultat că aceasta s-a realizat fără o fundamentare bugetară corespunzătoare, fără să se cunoască situația reală a elementelor componente care aparțin sistemului de iluminat public al UATM Mangalia, pentru care se identificase necesitatea reparării/modernizării/reabilitării.
 
3. În privința modului de derulare a achizițiilor publice, sunt elocvente concluziile controlului efectuat de către inspectorii ANAP, iar în ceea ce privește parcurgerea etapelor legale privind eliberarea autorizațiilor de construire și a celorlalte avize necesare pentru intervenția asupra instalațiilor de iluminat public ale UATM Mangalia, a rezultat că acestea nu s-au realizat în conformitate cu cerințele actelor normative în vigoare, nu erau inventariate corespunzător, astfel încât să se obțină asigurarea că nu se realizează lucrări asupra instalațiilor de iluminat care aparțin ENEL, aspecte care au fost constatate și prezentate și în actele de control ale ANRE, ANRSC și ISC.

4. S-a constatat că recepția lucrărilor executate de către firmele subcontractoare ale SPADPP Mangalia s-a realizat fără respectarea prevederilor legale, aspect care a fost constatat și de către inspectorii ISC în urma controlului efectuat, motiv pentru care entitatea nu cunoaște nici în prezent care sunt lucrările realizate și recepționate în cadrul fiecărui contract.

5. În ceea ce privește stabilirea mărimii și întinderii prejudiciului cauzat de lipsa monitorizării și efectuarea nelegală a unor lucrări de reparații și reabilitări/modernizări ale sistemului de iluminat public pe raza UATM Mangalia, ținând cont de cauza penală care face obiectul dosarului nr. 375/P/2016, aflat pe rolul instanței de judecată, prejudiciul cert cauzat bugetului UATM Mangalia urmează să fie stabilit în baza unei expertize tehnice judiciare, asupra căruia va hotărî instanța de judecată.

 
În secțiunea „Documente“ puteți vizualiza sinteza rezultatelor acțiunii de documentare
desfășurate la Primăria Municipiului Mangalia de către Camera de Conturi Constanța.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța AGA la Șantierul Naval 2 Mai SA! Acționarii, chemați să stabilească repartizarea profitului din 2023 și fixarea dividendului

19 Apr 2024 294

Finanţele Publice din Constanţa cer insolvența LGV Invest Quality SRL, din Limanu! Firma a deținut, prin concesiune, un teren în Portul Turistic Mangalia

19 Apr 2024 259

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 805

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 356

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 458

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 477

Crimă într-un hotel din Mangalia! Loredana, tânăra suspectată că și-ar fi ucis prietena este nemulțumită de prima condamnare

18 Apr 2024 407

Judecătoria Mangalia motivează condamnarea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției - „Scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea acesteia“

18 Apr 2024 429

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 545

Tragedia de la 2 Mai. Un nou termen de judecată în dosarul lui Vlad Pascu. Avocatul Cuculis face declarații (VIDEO)

18 Apr 2024 405

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 1080

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai și formulează cerere de abținere

18 Apr 2024 775

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Tătăl Robertei, prezent la Judecătoria Mangalia- „Să le fie rușine!” (VIDEO)

18 Apr 2024 458

Cumpărări directe Constanța Un imobil de pe strada Mihai Viteazu din Mangalia va fi demolat de Altion Serv SRL (DOCUMENT)

18 Apr 2024 325

Termen nou în dosarul lui Vlad Pascu Mama Robertei, tânăra ucisă la 2 Mai, face declarații- „Sperăm că se va face dreptate” (VIDEO)

18 Apr 2024 455