Manifestări prilejuite de Ziua Armatei Române, la Cumpăna Diplomă în semn de prețuire pentru „Omul Centenar“ al comunei, veteranul de război Ion Ceapă (galerie foto)

  • Flori pentru ostași la Cumpăna!
Data de 25 octombrie marchează Ziua Armatei României. 

Primăria și Consiliul Local Cumpăna, au marcat, anul acesta, în format restrâns și respectând măsurile de distanțare socială, manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române. 

Au fost depuse coroane de flori la cele patru monumente de pe raza comunei Cumpăna, dedicate eroilor din primul și al doilea război mondial.

Iată comunicatul oficial pus la dispoziție de Primăria Cumpăna: 

Dragi locuitori ai comunei Cumpăna, de fiecare dată, în ajunul Praznicului Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, onorăm, așa  cum se cuvine, Armata României pentru eroismul și jertfele bravilor săi militari, dovedite de-a lungul timpului, pentru împlinirea idealurilor noastre naționale: suveranitate, independență, unitate și indivizibilitate.    
                   
Primăria și Consiliul Local Cumpăna, au marcat, anul acesta, în format restrâns și respectând măsurile de distanțare socială, manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române.

Au fost depuse coroane de flori la cele patru monumente de pe raza comunei Cumpăna, dedicate eroilor din primul și al doilea război mondial.

 Festivitatea a început cu intonarea Imnului de Stat. Imediat după acest moment a avut loc slujba religioasă oficiată de preotul paroh al Bisericii Sf. Parascheva din Cumpăna, iar mai apoi, edilul șef al administraţiei locale, Mariana Gâju a susţinut o scurtă alocuţiune cu privire la însemnătatea acestei zile atât de importante.

 La eveniment au participat și reprezentanți ai Asociației „Cumpăna Tinerilor”, ce au ținut să depună o coroană de flori în cinstea Eroilor Armatei Române.


 Cu această ocazie reprezentanții administrației publice locale Cumpăna au mers la locuința domnului Ceapa Ion, în vârstă de 104 ani, singurul veteran de război al comunei Cumpăna, rămas în viață, pentru a - i oferi o sumă simbolică și o diplomă în semn de respect și prețuire.

 ”De Ziua Armatei Române, sărbătoare devenită tradițională, cinstită de întreaga noastră națiune pentru conținutul său simbolic, reprezentanții administrației publice locale Cumpăna adresează tuturor cadrelor militare în activitate și în rezervă, dar și veteranilor de război, aprecierile pentru nobila și neobosita activitate, de înalt profesionalism, pusă în slujba țării pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale și democrației constituționale, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate și împliniri.

La mulți ani tuturor cadrelor militare active și în rezervă!”, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Sursa foto: Primăria Cumpăna 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța, orașul în care „Revoluția a fost confiscată de comuniști și securiști”

25 Dec 2021 1478

#Dobrogea143 După recâștigarea Dobrogei, trupele române intră în orașul Tulcea – „O numeroasă poporaţiune i-a întâmpinat copleşită de un inefabil sentiment“

18 Nov 2021 1624

16 noiembrie - o zi plină de evenimente istorice. „Bătalia pentru București“, cea mai mare operațiune militară a armatei române din anul 1916

16 Nov 2021 650

În „inima“ Constanței vechi Clădiri rechiziționate de Armata germană, preluate de Armata Roșie și, în final, de comuniști. O familie se luptă de 20 de ani să-și recupereze averea (document)

13 Nov 2021 2159

Șeful SMFT, de Ziua Cercetașilor Militari „Cercetaşii militari au demonstrat în decursul timpului că sunt deschizători de drumuri”

12 Nov 2021 412

ZIUA LIVE. ADD Constanța, platformă informatică dedicată turiștilor

09 Nov 2021 545

Şah CS Năvodari, pe locul întâi la „Cupa Ziua Armatei Române“. Iulia Piştea, cu punctaj maxim (galerie foto)

29 Oct 2021 1529

Constanța Un an de la lansarea Vlogul-ui CNMAIC, un canal de comunicare între elevii militari și cei civili (video)

25 Oct 2021 750

Prefectul Silviu Coșa, mesaj de Ziua Armatei Române „Armata, unul dintre partenerii cei mai de preț pe care autoritățile îl pot avea“

25 Oct 2021 757

Ziua Armatei României, marcată și la Constanța (galerie foto)

25 Oct 2021 871

Astăzi este Ziua Armatei Române. De ce se sărbătorește la această dată?

25 Oct 2021 632

25 octombrie - Ziua Armatei României sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns

22 Oct 2021 714

Marinarii militari constănțeni, prezenți la Ziua Armatei Române

22 Oct 2021 847

Spectacol pe cerul Constanței cu ocazia Zilei Armatei Române. Când vor putea fi văzute avioanele

20 Oct 2021 798

Invictus România Constanța, pe traseul albastru al Ștafetei Veteranilor către Carei. De la malul mării, se pleacă la Borcea

08 Oct 2021 2878