Manifestări prilejuite de Ziua Armatei Române, la Cumpăna Diplomă în semn de prețuire pentru „Omul Centenar“ al comunei, veteranul de război Ion Ceapă (galerie foto)

  • Flori pentru ostași la Cumpăna!
Data de 25 octombrie marchează Ziua Armatei României. 

Primăria și Consiliul Local Cumpăna, au marcat, anul acesta, în format restrâns și respectând măsurile de distanțare socială, manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române. 

Au fost depuse coroane de flori la cele patru monumente de pe raza comunei Cumpăna, dedicate eroilor din primul și al doilea război mondial.

Iată comunicatul oficial pus la dispoziție de Primăria Cumpăna: 

Dragi locuitori ai comunei Cumpăna, de fiecare dată, în ajunul Praznicului Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, onorăm, așa  cum se cuvine, Armata României pentru eroismul și jertfele bravilor săi militari, dovedite de-a lungul timpului, pentru împlinirea idealurilor noastre naționale: suveranitate, independență, unitate și indivizibilitate.    
                   
Primăria și Consiliul Local Cumpăna, au marcat, anul acesta, în format restrâns și respectând măsurile de distanțare socială, manifestările prilejuite de Ziua Armatei Române.

Au fost depuse coroane de flori la cele patru monumente de pe raza comunei Cumpăna, dedicate eroilor din primul și al doilea război mondial.

 Festivitatea a început cu intonarea Imnului de Stat. Imediat după acest moment a avut loc slujba religioasă oficiată de preotul paroh al Bisericii Sf. Parascheva din Cumpăna, iar mai apoi, edilul șef al administraţiei locale, Mariana Gâju a susţinut o scurtă alocuţiune cu privire la însemnătatea acestei zile atât de importante.

 La eveniment au participat și reprezentanți ai Asociației „Cumpăna Tinerilor”, ce au ținut să depună o coroană de flori în cinstea Eroilor Armatei Române.


 Cu această ocazie reprezentanții administrației publice locale Cumpăna au mers la locuința domnului Ceapa Ion, în vârstă de 104 ani, singurul veteran de război al comunei Cumpăna, rămas în viață, pentru a - i oferi o sumă simbolică și o diplomă în semn de respect și prețuire.

 ”De Ziua Armatei Române, sărbătoare devenită tradițională, cinstită de întreaga noastră națiune pentru conținutul său simbolic, reprezentanții administrației publice locale Cumpăna adresează tuturor cadrelor militare în activitate și în rezervă, dar și veteranilor de război, aprecierile pentru nobila și neobosita activitate, de înalt profesionalism, pusă în slujba țării pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale și democrației constituționale, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate și împliniri.

La mulți ani tuturor cadrelor militare active și în rezervă!”, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Sursa foto: Primăria Cumpăna 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Drapelul de Luptă al Diviziei 2 Infanterie „Getica” și cel al Statului Major al Forțelor Terestre, decorate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române

24 Jan 2024 612

MApNÎntâlnirea șefului Apărării cu Comandantul Suprem al Forțelor Aliate în Europa și Comandant al Comandamentului Armatei SUA în Europa

24 Jan 2024 426

Sondaj de opinie De acord cu reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România? „DA“, spun 70% dintre participanți

14 Jan 2024 915

MApNCrăciunul se sărbătorește în marea familie a Armatei României

20 Dec 2023 556

Generalul Gheorghiță Vlad, noul șef al Statului Major al Apărării. Ceremonia de învestire, de Ziua Națională a României

29 Nov 2023 739

#citeșteDobrogea 23 noiembrie 1878, o zi de sărbătoare pentru dobrogeni

28 Nov 2023 1932

#Dobrogea145 Fostul mare atlet Ilie Floroiu, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1422

LIVE VIDEO Marcel Ciolacu, prezent la exercițiul tactic PATRIOT SPARK 23, la Capu Midia, Constanța (FOTO+VIDEO)

15 Nov 2023 1415

#Dobrogea145 Tratatul de la San Stefano sau refuzul de a-i asculta pe români

14 Nov 2023 1395

Ziua Armatei României la Vivo Mall Constanța! Vizitatorii au fost informați despre pașii de urmat în alegerea carierei militare (GALERIE FOTO)

28 Oct 2023 806

Brigada 9 Mecanizată Mărășești organizează Ziua Armei României la Vivo Mall Constanța

26 Oct 2023 767

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța Cine a urcat pe podium la Crosul „Gaudeamus”, de la Mamaia (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 958

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr îi omagiază pe soldații români căzuți în războaie cu ocazia ”Zilei Armatei Române” (VIDEO)

25 Oct 2023 836

Nicolae Ciucă, de Ziua Armatei „România este astăzi respectată şi apreciată inclusiv pentru eficienţa şi determinarea armatei“ (VIDEO)

25 Oct 2023 885

Ceremonial militar și religios de Ziua Armatei Române, la Tulcea (FOTO)

25 Oct 2023 818