MApN Eveniment aniversar, dedicat Zilei Veteranilor de Război


 
  • Eveniment al ISPAIM dedicat Zilei veteranilor de război.
 
Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat miercuri, 28 aprilie, la un eveniment aniversar dedicat Zilei Veteranilor de Război, organizat de Institutul pentru studii politice de apărare și istorie militară în sala „Galeria Artelor” a Palatului Cercului Militar Național.

Invitatul de onoare a fost generalul-locotenent (ret.) Octavian Leru, alături de care au participat și reprezentanți ai Asociațiilor Naționale ale Veteranilor de Război și Cadrelor Militare în Rerzervă și în Retragere, istorici, cercetători și experți din cadrul Ministerului Apărării Naționale, precum și personalități ale mediului academic și ale societății civile.

În deschiderea evenimentului, secretarul de stat Cojocaru a transmis faptul că veteranii de război reprezintă o moștenire ce trebuie prețuită și ocrotită, iar lecția de istorie și de viață pe care ne-o oferă ajută generația actuală în a înțelege cine suntem și pentru a fundamenta obiectivele devenirii noastre viitoare. „Este un moment de adâncă emoție. Suntem alături de eroii noștri, iar acțiunile de asistență umanitară pe care MApN le desfășoară constant sunt o modalitate de a ne exprima recunoștința pentru dedicația și patriotismul cu care veteranii au servit țara neclintit”, a subliniat secretarul de stat.


Directorul Institutului pentru studii politice de apărare și istorie militară, Carmen-Sorina Rîjnoveanu, a subliniat obligaţia morală pe care tânăra generaţie o are faţă de cei care au demonstrat prin lupta lor o veritabilă şcoală a patriotismului, a demnităţii şi a onoarei.

Cu ocazia evenimentului a fost vernisată o expoziție cu imagini reprezentând participarea Armatei României la cel de-Al Doilea Război Mondial și i-au fost înmânate generalului-locotenent (ret.) Octavian Leru câteva exemplare din ultimele numere ale Revistei de istorie militară. Evenimentul a beneficiat de un moment emoționant de reconstituire istorică oferit de  Asociația „Tradiția Militară”.
                
În partea a doua a reuniunii a avut loc o masă rotundă cu tema „80 de ani de la intrarea României în război. Cinstire memoriei Veteranilor”, pe parcursul căreia cei prezenți au dezbătut necesitatea cunoașterii participării Armatei române la ultima conflagrație mondială și au subliniat importanța cinstirii memoriei celor care au ales sacrificiul suprem pentru țară.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 371

LIVE TEXTAmbasadorul SUA în România, în vizită la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 755

MApNÎntâlnirea conducerii MApN cu președinții comisiilor de apărare ale Parlamentului României

17 Apr 2024 290

MApNAngel Tîlvăr- „România își exprimă recunoștința pentru sprijinul esențial oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea securității și apărării Flancului Estic al NATO”

17 Apr 2024 233

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu omologul din Regatul Țărilor de Jos

16 Apr 2024 230

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 496

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 748

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 481

MApN Media Day la Exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

12 Apr 2024 309

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 799

Ministerul Apărării Naționale, în doliu! Un fost ministru s-a stins din viață

11 Apr 2024 665

Ministrul Apărării Naționale, Tilvăr va fi prezent la exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

11 Apr 2024 445

MApNMinistrul apărării naționale, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional „Sea Shield 24”

11 Apr 2024 262

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu omologul sloven la București

11 Apr 2024 264

MApNMinistrul apărării naționale, la ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii

09 Apr 2024 343