MApN Întâlniri cu șefi ai categoriilor de forțe din Armata SUA. Ce s-a discutat

  • Pe timpul discuțiilor, au fost abordate subiecte referitoare la capacitatea operațională a trupelor, principalele programe de înzestrare, dar și stadiul derulării operațiilor și misiunilor internaționale. 
În cadrul vizitei oficiale efectuate la Washington, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, și cu secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, Simona Cojocaru, au avut joi, 8 octombrie, întrevederi cu secretarul Forțelor Terestre, Ryan McCarthy, și cu secretarul Forțelor Aeriene, Barbara M. Barrett.

Pe timpul discuțiilor cu secretarul Forțelor Terestre, Ryan McCarthy, au fost abordate subiecte referitoare la capacitatea operațională a trupelor, principalele programe de înzestrare, dar și stadiul derulării operațiilor și misiunilor internaționale. 


"România a demonstrat o contribuție robustă față de NATO și față de angajamentele asumate în cadrul Parteneriatului Strategic cu SUA, prin participarea activă în cadrul misiunilor NATO în Afganistan și Balcanii de Vest și prin contribuția solidă la eforturile globale de combatere a terorismului, a declarat ministrul român al apărării.

“Eforturile noastre sunt canalizate în sensul generării unei abordări coerente și unitare a flancului estic al Alianţei pentru a răspunde în mod adecvat nevoilor de descurajare şi apărare din zona Mării Negre”, a transmis ministrul Ciucă oficialului american, mulțumind pentru încrederea și solidaritatea demonstrate de partenerul american.

În cadrul intâlnirii cu secretarul Forțelor Aeriene, Barbara M. Barrett, discuțiile celor doi oficiali au fost centrate pe programul extins de exerciții planificate pentru anul 2021, adaptat crizei sanitare mondiale, stadiul programului major de înzestrare „Avion multirol al Forțelor Aeriene”, recepția și includerea aparatelor de tip F-16 Fighting Falcon în Serviciul de Luptă Permanent - Poliție Aeriană. Implementarea acestui program va permite creșterea nivelului de instruire a personalului militar și crearea, la nivelul Forțelor Aeriene Române, a capabilității aeriene operaționale. 

“Exercițiile pe care Forțele Aeriene Române le-au realizat anul acesta împreună cu Forțele Aeriene ale SUA dislocate în Europa demonstrează angajamentul nostru ferm pentru întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianței Nord-Atlantice și consolidarea încrederii de care se bucură România în fața partenerilor”, a declarat ministrul român al apărării.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Dobrogea Digitală Suspendarea revistei „Tomis” de Serviciul Cenzurii Presei

24 Nov 2020 729

Guvernul a adoptat hotărârea Bilete de tratament balnear și de recuperare pentru pensionarii militari

19 Nov 2020 2227

Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia Exercițiul comun româno-american Rapid Falcon

16 Nov 2020 533

Armata României sărbătoreşte Ziua transporturilor militare

16 Nov 2020 709

12 noiembrie – Ziua Cercetașilor Militari

12 Nov 2020 517

Vizitează și unități militare ale Forțelor Navale din Constanța Secretarul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii, în vizită în România

11 Nov 2020 535

MApN Delegație militară din Estonia, în vizită în România

11 Nov 2020 479

Instituțiile militare de învățământ trec cursurile în sistem online

11 Nov 2020 1579

MApN Manifestări dedicate aniversării Zilei Statului Major al Apărării

10 Nov 2020 564

6 noiembrie Ziua internaţională pentru prevenirea exploatării mediului în timpul războaielor şi conflictelor armate

06 Nov 2020 674

„Smaranda Brăescu”, noua denumire a sălii de conferințe a Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale

04 Nov 2020 555

În discuție, și situația de securitate în regiunea Mării Negre Întâlnirea ministrului român al apărării naționale cu omologul israelian

04 Nov 2020 580

Constanța. Mamă, și fiică, în slujba armelor. Mama angajată în armată. Fiica elevă la Școala de Maiștri Militari de Marină

01 Nov 2020 4677

MApN, despre starea de sănătate a celor patru militari răniți în Afganistan

28 Oct 2020 918

Forțele Navale Române Ziua Armatei sărbătorită în Strâmtoarea Bosfor, Turcia

27 Oct 2020 653