MApN Militarii îşi îndeplinesc misiunile departe de ţară și familii

  • Videoteleconferinţă cu militarii din teatrele de operaţii și misiuni externe
Premierul interimar și ministru al apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au discutat, miercuri, 23 decembrie, în cadrul unei videoconferinţe care a avut loc la sediul MApN, cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în teatrele de operaţii și misiuni externe din Afganistan, Bosnia și Herţegovina, Kosovo și Polonia.

Ministrul apărării naţionale a fost informat de către comandanţii de detaşamente cu privire la situaţia de securitate din zonele de responsabilitate, respectiv modul cum militarii îşi îndeplinesc misiunile departe de ţară și familii.

Vă mulțumesc în numele meu personal, cât și în numele întregii echipe de conducere a ministerului pentru modul cum v-ați îndeplinit misiunile până acum. În ajunul Sfintelor Sărbători de Crăciun doresc să vă asigur de întreaga noastră considerație pentru profesionalismul cu care vă îndepliniți misiunile, pentru disponibilitatea la efort și sacrificiu, pentru camaraderia dumneavoastră. Vă cer să păstrați același nivel ridicat de vigilență și de încadrare în sistemul de proceduri de siguranță. M-am întâlnit, la sosirea în țară, cu cei patru camarazi de arme, colegii dumneavoastră care au fost răniți în teatrul de operații din Afganistan, și pot să vă spun că sunt bine, și în acest moment se află în țară, alături de familiile lor.

 Vă cer ca în perioada sărbătorilor ce urmează să rămâneți vigilenți și să nu faceți deloc rabat de la măsurile de asigurare a protecției forțelor, a măsurilor de siguranță și prevenție împotriva COVID-19, și, nu în ultimul rând, să vă asigurați că forțele dispun de toate elementele de sprijin de luptă și logistice. Vă rog să transmiteți întregului personal salutul și gândurile mele bune! Crăciun fericit și un An Nou cât mai bun tuturor!” le-a transmis Nicolae-Ionel Ciucă militarilor aflați în misiuni externe.

Șeful Statului Major al Apărării a extins mesajul comenzii Armatei României către toți militarii aflați la posturi în străinătate, inclusiv către cei aflați în misiuni individuale, sub mandat NATO, UE și ONU.

Vă mulțumesc tuturor pentru curajul și dedicarea cu care vă faceți datoria departe de țară și de cei dragi. Efortul vostru contribuie la creșterea prestigiului Armatei în rândul țărilor aliate și partenere. Vă asigur că siguranța și securitatea dumneavoastră, indiferent de zona de dislocare, rămân o prioritate a comenzii instituției apărării naționale. Vă doresc Sărbători liniștite, La Mulți Ani și vă așteptăm să reveniți sănătoși acasă!

 
În anul 2020, Armata României a participat la Misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 1400 de militari, aproximativ 240 sunt desfășurați în operații sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni, iar aproximativ 120 de militari (piloți, personal tehnic și medical) în cadrul Detașamentului „Carpathian Pumas”, și-au încheiat în luna octombrie misiunea sub mandat ONU în Republica Mali.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApNMesajul ministrului apărării naționale cu ocazia împlinirii a 20 de ani de când România a aderat la NATO

29 Mar 2024 184

MApN Fragmente de dronă, găsite pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei

29 Mar 2024 331

MApNConducerea MApN, vizită oficială în Slovenia

28 Mar 2024 288

Vești bune pentru militari! Guvernul majorează salariile personalului din MApN

21 Mar 2024 5314

MApNReuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

20 Mar 2024 337

MApN Exercițiul TrojanFootprint24 s-a desfășurat de la malul Mării Negre și până la munte (FOTO)

16 Mar 2024 485

Exercițiul multinațional Justice Eagle 24, desfășurat de militarii din Brigada 9 Mecanizată „Mărășești” Constanța

16 Mar 2024 473

MApNForțele Aeriene Române transportă ajutoare umanitare către Regatul Hașemit al Iordaniei

14 Mar 2024 373

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu noul ambasador al Republicii Elene în România

14 Mar 2024 336

MApNMisiune umanitară a Forțelor Aeriene Române

13 Mar 2024 310

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu adjunctul șefului Misiunii Diplomatice a SUA la București

12 Mar 2024 383

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 814

MApNMisiune de căutare și intervenție în Marea Neagră asupra unei posibile mine marine

07 Mar 2024 260

Reacția MApN după depistarea minei de la Costinești, județul Constanța

07 Mar 2024 535

Mină la malul mării, în Costinești, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 1452