MApN nu renunţă la achiziţionarea de corvete multifuncţionale

Ministerul Apărării Naționale a demarat procedurile legale de adoptare a unei hotărâri de guvern, în vederea abrogării H.G. nr. 906 din 29 noiembrie 2016 privind aprobarea circumstanţelor şi procedurii specifice aferente programului strategic de înzestrare ”Corvetă multifuncţională”.

Abrogarea HG nr. 906/2016 este motivată de neîndeplinirea condiției suspensive prevăzute în mod specific în cuprinsul prevederilor art. 2 din actul normativ în cauză.

Abrogarea actului normativ în discuție reprezintă, în același timp, o etapă legală necesară în vederea inițierii unei noi proceduri de achiziție, cu respectarea tuturor prevederilor legale în materie, și care să obțină aprobarea prealabilă a Parlamentului României.

Programul strategic de înzestrare “Corvetă multifuncțională” rămâne o prioritate majoră a M.Ap.N., justificată de interese esențiale de securitate ale României, urmând ca procedura de achiziție să fie inițiată în cel mai scurt timp posibil, în baza opțiunilor identificate de specialiști din Forțele Navale și din structurile cu responsabilități în achizițiile de armament, în urma aprobării Parlamentului României.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi: 

Veste rea pentru Forțele Navale. Executivul abrogă hotărârea de guvern privind corvetele

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Gabriel Leş susține că nu au existat presiuni în legătură cu procedura de achiziţie aferentă programului de înzestrare "Corveta multifuncţională"

13 Jun 2019 1539

MApN a iniţiat procedura de achiziţie pentru atribuirea acordului-cadru de furnizare a „Corvetei Multifuncţionale”

01 Mar 2018 1353

A fost făcut public proiectul privind programul de înzestrare ,,Corvetă multifuncţională”. Detalii despre proiect. Circumstanțe

17 Aug 2017 3390

Ce se întâmplă cu programul de înzestrare "Corvetă multifuncţională". Explicaţii de la Guvern

16 Mar 2017 1372

Precizări M.Ap.N. cu privire la programele strategice de înzestrare “Corvetă multifuncțională” și “Transportor blindat pentru trupe 8x8”

11 Dec 2016 3117