Maratonul Resuscitării ajunge astăzi la Constanța


Astăzi, la Constanţa, se va desfășura un eveniment de amploare, în care oamenii vor putea afla importanţa vieţii. Între orele 12:00-21:00 - va avea loc un curs de prim ajutor cu participare gratuită a cetăţenilor.

Evenimentul va avea loc la VIVO! Mall din Constanţa. În cadrul evenimentului, împreună cu peste 50 de medici, paramedici, asistenți, formatori și voluntari ai Fundaţiei pentru SMURD, constănţenii vor exersa pe manechine, în cadrul stațiilor practice, cum recunoasc și cum trebuie să acționeze în cazul unui stop cardiorespirator.

Maratonul va cuprinde peste 15 stații practice cu câte 2 instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare grup de participanți.
 

”Fii salvator și implică-te! Oferă-ți 30 minute și intră în marea familie a salvatorilor!
Noi atât vă cerem...timp pentru a ne lăsă să vă învățăm ce înseamnă să acorzi primul ajutor.

4 din 5 stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă.

Dacă după instalarea stopului cardiorespirator persoana nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea oamenilor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10% în fiecare minut care trece.

Împreună. Pentru ca alții să trăiască!”, au transmis reprezentanții Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pe pagina de Facebook.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.