Marcel Ciolacu propus pentru funcția de premier de Consiliul Politic Naţional al PSD


Consiliul Politic Naţional al PSD a decis să îl propună pe Marcel Ciolacu drept candidat la funcţia de premier, scrie Agerpres.
 
Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat:
 

„Consiliul Politic Naţional a decis, în unanimitate, să îl susţină pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru poziţia de premier. Marcel Ciolacu este liderul partidului care a primit cele mai multe mandate din partea românilor la alegerile parlamentare din 2020. De asemenea, PSD, tot în unanimitate, a decis azi prin votul din CPN să acceptăm acest sistem de rotaţie la şefia Guvernului.“

 
Întrebat de ce PSD nu a propus şi o ordine a partidelor în ceea ce priveşte rotaţia premierilor, Grindeanu a spus:
 

 „Astea sunt lucruri de la sine înţelese. Doar nu credeţi că am dat un vot astăzi pentru Marcel Ciolacu premier ca să fie peste un an şi jumătate? Noi nu avem nevoie de încurajări şi de terapii de grup în interiorul CPN, nu suntem la alcoolicii anonimi, astea sunt lucruri evidente care eu cred că sunt de la sine înţelese şi nu au nuanţe. Ştiţi foarte bine poziţia noastră, aceea de a da primul premier, nu e poziţia noastră, e poziţia dată de români prin voturile de la alegerile parlamentare de anul trecut. (...) Vă rog să vă uitaţi cu un an în urmă, când s-a făcut celebra coaliţie de dreapta care a ţinut opt luni. Care erau argumentele PNL să dea prim-ministrul în faţa USR? Că sunt cel mai mare partid din acea coaliţie. Exact aceleaşi argumente le avem şi noi acum.“

 
El a adăugat că mandatul cu care social-democraţii merg la negocierile cu PNL şi UDMR este acela de avea primul premier în persoana lui Marcel Ciolacu.
 
Întrebat dacă se mai poate realiza un Guvern PSD - PNL dacă Marcel Ciolacu nu va fi acceptat ca prima propunere de premier, Grindeanu a afirmat:

„În acest moment, noi avem un mandat dat de CPN în care să avem prim-ministrul, iar Marcel Ciolacu este propunerea pentru premier, acesta este mandatul cu care mergem la negocieri. Dacă în urma negocierilor iese cu totul altceva, noi nu avem mandat, venim în fata partidului şi supunem atenţiei negocierea care ar rezulta în urma acestor întâlniri.“

Sursă foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele PSD „Alături de colegii noştri din coaliţie am decis să demarăm discuţii pentru un nou pachet de măsuri economice“

18 May 2022 647

15 mai - Ziua naţională a pictorului Nicolae Grigorescu

15 May 2022 338

Marcel Ciolacu Material cu prioritățile PSD pentru modificarea Constituţiei (VIDEO)

10 May 2022 475

Ciolacu vrea să modifice Constituția „Este necesar ca acest proces amplu să fie pornit repede“

10 May 2022 446

Marcel Ciolacu, despre parada de 9 mai din Rusia „Vladimir Putin ne arată cu certitudine că este un dictator” (VIDEO)

09 May 2022 486

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu Populaţia vulnerabilă va primi voucherele de 50 de euro începând cu 1 iunie

09 May 2022 411

Noii miniștri ai Proiectelor Europene și Cercetării au depus jurământul la Cotroceni (VIDEO)

03 May 2022 618

Hackerii de la Killnet au pus chipul lui Florin Cîțu pe fotomodele din Baywatch, după ce președintele Senatului i-a ironizat (FOTO)

02 May 2022 802

Președintele Senatului susține că a aflat de la partea ucraineană că Marcel Ciolacu nu mai merge pe 27 aprilie în Ucraina (VIDEO)

28 Apr 2022 596

Marcel Ciolacu Întâlnire la nivel parlamentar între România și Republica Moldova (VIDEO)

28 Apr 2022 2143

Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Bogdan Aurescu, întrevedere cu Volodomir Zelenski la Kiev

26 Apr 2022 689

Dosarul Belina, achitări pe linie! Președintele PSD, Marcel Ciolacu - Sevil Shhaideh mi-a spus, printre lacrimi, mi-a spus că este fericită că s-a făcut dreptate

22 Apr 2022 760

Trei contracte noi pentru Aeroportul Mihail Kogălniceanu Directorul Bogdan Artagea - „Constănțenii preferă Bucureștiul, cu toate că la Constanța sunt cele mai mici tarife” (VIDEO)

20 Apr 2022 1255

„Nu văd altă destinație decât fier vechi” LIVE TEXT. Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu, discuții despre sistemul feroviar din Portul Constanța (GALERIE FOTO și VIDEO)

19 Apr 2022 2034

LIVE. TEXT Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu semnează contracte cu fonduri europene, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO și VIDEO)

19 Apr 2022 1163