Marcel Vela „Îi anunț pe toți cei certați cu legea că ofensiva împotriva infractorilor continuă”

  • Ministrul Afacerilor Interne a susținut, joi, o declarație de presă în care a prezentat cele mai recente operațiuni de amploare desfășurate de structurile MAI.
  • Acestea au vizat combaterea infracționalității și destructurarea grupurilor de criminalitate organizată.

La nivel național, doar în ultimele zile, structurile MAI și procurorii au organizat acțiuni de amploare ce au inclus 180 de percheziții domiciliare și au rezolvat cazuri grave care au creat emoție în rândul opiniei publice.

În cadrul unuia dintre dosarele penale soluționate în aceste zile, polițiștii de investigare a criminalității economice din IPJ Alba, cu sprijinul colegilor de la alte structuri, au efectuat 87 de percheziții, în Municipiul București și în 20 de județe, la sediile unei societăți de distribuție de gaze. La percheziții au participat peste 260 de polițiști. În dosar sunt investigate posibile fapte de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals, care au avut drept urmare creșterea facturilor plătite de consumatorii finali cu  aproximativ 10%.

”Prin cercetarea acestui caz, dorim să protejăm cetățenii, pentru ca aceștia să plătească prețul corect, și să atenționăm toți furnizorii de servicii că vor răspunde în fața legii dacă fac asemenea fapte”, a precizat ministrul Ion Marcel Vela.


Într-un alt caz, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T., au realizat, în cursul serii de 18 noiembrie, o acțiune operativă de amploare în cadrul unei anchete internaționale ce vizează o grupare infracțională organizată implicată în traficul de droguri și spălarea de bani.

La acțiunea de ieri, alături de polițiștii români au participat polițiști și investigatori americani, precum și doi procurori din Statele Unite ale Americii.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale și al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale

Au fost efectuate 3 acțiuni de prindere în flagrant delict și 4 percheziții domiciliare, fiind depistate 3 persoane urmărite internațional prin Interpol. Asupra unuia dintre suspecți a fost găsită suma de 50.000 euro, în numerar, şi  actele de proprietate a două imobile, reprezentând o parte din plata cantităţii de cocaină care ar fi trebuit să ajungă în România.

În urma activităților desfășurate în acest dosar, polițiștii români au reușit să împiedice un asasinat comandat de un cetățean român. Se pare că acesta plătise membrilor grupării o sumă de bani pentru a comite omorul.

Pentru documentarea activității grupării infracționale au fost verificate 18 persoane. În urma activităţilor desfăşurate în cauză, a fost confiscată, anterior datei de 18.11.2020, suma de 150.000 USD, în numerar, și o armă letală (pistol), cu muniţia aferentă.

”Felicit anchetatorii români și procurorii DIICOT pentru modul în care s-au implicat în acest caz, arătând încă o dată că avem oameni bine pregătiți care pot face echipă foarte bună cu partenerii europeni și americani”, a transmis Ministrul Afacerilor Interne.


De asemenea, ministrul Ion Marcel Vela le-a mulțumit anchetatorilor care i-au identificat pe cei trei suspecți în cazul tinerei incendiate în județul Giurgiu și i-a felicitat pe polițiștii care au reușit în mai puțin de 24 de ore să-l identifice pe autorul jafului comis la o bancă din sectorul 2 al Municipiului București.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Chestorul Bogdan Despescu și Marcel Vela, fostul ministru de Interne, dați în judecată de juristul ISU Constanța

01 Apr 2021 7954

Premierul interimar Ciucă, prezent, la inaugurarea Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă

20 Dec 2020 692

Posturi vacante la IPJ Constanța pentru Biroul Protecția Animalelor. Liber la angajări

19 Dec 2020 3354

Mesaj de condoleanțe, transmis de Marcel Vela, după moartea fost subsecretarului de stat al MAI

13 Dec 2020 1415

Ordinul de suplimentare a personalului IGSU, semnat de Marcel Vela

11 Dec 2020 788

Activist de mediu, acroșat de o mașină în timp ce urmărea un posibil transport ilegal de lemne. Ce spune Marcel Vela

10 Dec 2020 778

Despre campania de vaccinare Anunțul lui Iohannis după ședința de urgență

23 Nov 2020 2518

Klaus Iohannis, întâlnire cu mai mulți miniștri la Cotroceni, pe tema vaccinării anti-Covid

23 Nov 2020 732

Incendiu Spitalul Județean Piatra Neamț Videoconferință cu reprezentanții DSP și IGSU din teritoriu, coordonată de Ludovic Orban

15 Nov 2020 860

Ziua Z - record în activitatea MAI. 465 de persoane, conduse la audieri şi 98 - reţinute. Bunuri de 15 milioane de lei, sechestrate

12 Nov 2020 764

Klaus Iohannis, videoconferință cu prefecții, în contextul COVID-19

12 Nov 2020 867

Marcel Vela, despre Ziua Z - 11.11.2020. Sute de percheziții și descinderi în această dimineață

11 Nov 2020 1261

Ministrul Marcel Vela și chestorul Bogdan Despescu, declarații de presă (live text)

11 Nov 2020 691

MAI înființează un Centru de transfuzii de donare de sânge și plasmă convalescentă

27 Oct 2020 813

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, în conferință de presă cu chestorul-șef de poliție Bogdan Despescu

22 Oct 2020 1381