Mare Nostrum Constanța, cel mai murdar sector de plajă. Mucurile de țigară rămân în topul nedorit al deșeurilor

Sursa foto: ONG Mare NostrumSesiunea de iarnă a monitorizării porțiunilor de plajă de pe litoralul românesc s-a încheiat. Potrivit unui comunicat al ONG Mare Nostrum, în această sesiune, echipa ONG Mare Nostrum a monitorizat 4 porțiuni de plajă, numărul total de elemente identificate și eliminate fiind de 2176. Activitatea a fost susținută de Sustainable Ocean Alliance și acestea sunt concluziile!

„În urma monitorizării de iarnă a sesiunilor de plajă de pe litoralul românesc, concluzia este că, indiferent de anotimp, deșeurile continua să existe pe litoralul românesc.

Cele 4 sectoare de plajă monitorizate sunt Saturn, Constanța, Corbu și Edighiol, iar numărul total de deșeuri identificate este de 2176“ - au mai precizat reprezentanții ONG Mare Nostrum.


Constanța, cel mai murdar sector de plajă

Potrivit monitorizării, Constanța este cel mai murdar sector de plajă, cu 814 elemente identificate, dintre care cele mai multe au fost din material polimeric artificial. De asemenea, plasticul a predominat și în această sesiune, elementele din plastic ajungând la 1806 din totalul de 2176.

Mucurile de țigară rămân în topul nedorit al deșeurilor

„Mucurile de țigară rămân și ele într-un nedorit loc de cinste, mai exact pe primul loc. Acest tip de deșeuri este urmat de piesele de plastic cu dimensiuni cuprinse între 2.5 și 50 cm, pungile de plastic, textilele, precum și capacele de la sticlele de băuturi!

Urmează sesiunea de primăvară a monitorizării porțiunilor de plajă, când vedem dacă suntem sau nu pregătiți pentru sezonul estival“ - au mai precizat reprezentanții Mare Nostrum.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ONG Mare Nostrum, rezultate privind situația deșeurilor Năvodari, cea mai murdară porțiune de plajă de pe litoral

28 May 2021 1255