Marți, 22 septembrie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji la Agigea și Lazu

  • Duminică, 20 septembrie, IPS Teodosie va face parte din soborul de arhierei care va oficia slujba de târnosire a Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Oradea.

Astăzi, 18 septembrie, de la ora 23.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Gheorghițeni, comuna Dorna Arini.

Mâine,  19 septembrie, de la ora 23.00, ierarhul va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Duminică, 20 septembrie, IPS Teodosie va face parte din soborul de arhierei care va oficia slujba de târnosire a Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Oradea. Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei aniversează împlinirea a 100 de ani de la reînființarea Eparhiei, prin Decretul Regal semnat de Regele Ferdinand I Întregitorul la 30 august 1920, și 340 de ani de la prima atestare documentară oficială.

Luni, 21 septembrie, de la ora 7.45, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Marți, 22 septembrie, de la ora 6.45, Arhiepiscopul Tomisului va târnosi biserica „Sfântul Cuvios Efrem cel Nou” din Agigea, situată lângă podul nou. După slujbă, credincioșii vor putea să se închine în Sfântul Altar.

Tot marți, de la ora 18.00, IPS Teodosie va oficia slujba de sfințire a apei (Aghiasma mică), urmată de Taina Sfântului Maslu la biserica „Înălțarea Domnului” din Lazu.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Izvorul Tămăduirii. Slujba Sfântei Liturghii, oficiată de IPS Teodosie la Mănăstirea Dervent (galerie foto+video)

24 Apr 2020 3147

Una din crucile aruncate în apele Mării Negre de ÎPS Teodosie, recuperată de un musulman (galerie foto)

06 Jan 2019 9819

Pregătiri la Constanța pentru slujba ce îl cinsteşte pe Sfântul Cuvios Teodosie

08 Jan 2016 2040

Programul slujbelor de vestire a Nașterii Domnului în bisericile din județul Constanța

22 Dec 2015 1955