Masă rotundă cu reprezentanții tinerei generații în contextul procesului de elaborare a Analizei Strategice a Apărării


Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat marți, 3 martie, la prima masă rotundă dedicată consultării tinerei generații ca parte a procesului de elaborare a Analizei strategice a apărării (ASA).

Activitatea a fost găzduită de Academia Tehnică Militară (ATM), cu participarea reprezentanților studenților din ATM, Universitatea Națională de Apărare și din Academia Națională de Informații.

Secretarul de stat a subliniat rolul deosebit al procesului de elaborare a ASA în actualul context complicat de securitate, precum și importanța prognozării principalelor amenințări, riscuri și vulnerabilități care se vor manifesta asupra României în următoarele două decenii. În acest sens, a insistat asupra contribuției semnificative pe care generația actuală de studenți o va avea atunci când va prelua efectiv rolul principal în protejarea și promovarea intereselor naționale, la orizontul anilor 2040.

Tema supusă atenției ,,Dimensiunea prospectivă a mediului de securitate regional și internațional la orizontul anului 2040” a oferit oportunitatea exprimării unor poziții de substanță, concrete și vizionare. Astfel, s-au remarcat opinii privitoare la impactul spațiului cibernetic ca platformă nouă de derulare a războiului și a modului în care aceasta poate fi folosită în operațiuni de ”cyber-intelligence și sabotaj cibernetic”, viitoarele tehnologii militare și rolul factorului uman în folosirea acestora și evoluțiile alianțelor și organizațiilor internaționale.

În context, un accent important a fost pus pe viitorul Uniunii Europene, dimensiunea de apărare a acesteia, prezența Statelor Unite ale Americii în Europa și solidaritatea transatlantică, precum și importanța NATO pentru securitatea națională și europeană.

Sursa foto: mapn.ro 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Text Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 699

Masă rotundă și lansare de volum, la Biblioteca Județeană Constanța

25 Mar 2024 466

„Personalitatea lui Petru Vulcan”, adusă în atenția tinerilor la Biblioteca Județeană Constanța

07 Feb 2024 700

LIVE TEXT. Ziua Dobrogei Masă rotundă la Biblioteca Județeană Constanța cu tema „Diversitate etnică dobrogeană" (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Nov 2023 1019

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează o masă rotundă cu tematică religioasă

16 May 2023 1141

Muftiatul Cultului Musulman din România a găzduit o masă rotundă organizată cu prilejul Lunii Ramazan

20 Apr 2023 1342

Eveniment la Biblioteca Județeană Constanța Masă rotundă cu tema „Semnificația Patimilor și a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos în edificarea omului creștin”

31 Mar 2023 1147

Masă rotundă cu prilejul lansării cărții „Putin – obsesia imperiului”, la Biblioteca Județeană Constanța

30 Mar 2023 1003

Masă rotundă privind îmbunătățirea calității activității didactice cu ajutorul mijloacelor moderne de învățare, la Universitatea Ovidius din Constanța

19 Dec 2022 1041

Masa rotundă „Istoria unei altfel de uniri- Dobrogea și România”, eveniment la Biblioteca Județeană Constanța

20 Nov 2022 1719

Ziua Dobrogei Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța,organizează masa rotundă „Dobrogea din literatură

14 Nov 2022 1370

​Eveniment dedicat Zilei Dobrogei Masa rotundă „Bibliografia Dobrogei de la începuturi la era digitală”, la Biblioteca Județeană Constanța

10 Nov 2022 1233

LIVE TEXT Masă rotundă cu prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, găzduită de Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 May 2022 1437

Masă Rotundă la Biblioteca Județeană Constanța. Invitat, istoricul și profesorul universitar Adrian Cioroianu

23 May 2022 2400

Masă rotundă la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. „Timpul ce ne-a fost luat. Gulagul românesc în patru istorii personale”

15 Apr 2022 2874