Master Planul Portului Constanța, mărul discordiei dintre lucrători portuari și APC, în dezbatere publică peste trei săptămâni

 
Compania Naţională AdminIstraţia Porturilor MarItIme S.A. Constanţa anunţă publicul interesat asupra definitivării Raportului de Mediu pentru MASTER PLANUL PORTULUI CONSTANŢA şi organizarea dezbaterii publice a acestuia. Recent, pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Constata a fost publicată data la care va avea loc această dezbatere publică: 04 februarie 2016, de la ora 16.00. Evenimentul se va desfășura la Terminalul de pasageri din Portul Constanţa. Master Planul şi Raportul de mediu pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, de pe strada Unirii nr. 23, zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 — 14.00. Observațiile şi sugestiile vor fi transmise în scris la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, până la dată de 04 februarie 2016.

Amintim că anul trecut, Master Planul Portului a fost mărul discordiei dintre conducerea portului și sindicate. Organizația Patronală „Operatorul Portuar “Constanța atrăgea atenția că varianta prefinală a Master Plan-ului Portului Constanța, publicată pe site-ul Agenției Naționale a Protecției Mediului (ANPM), în data de 19 decembrie 2014, nu ține cont de premisele și principiile de bază ce se regăsesc în varianta finală a Master Plan-ului General de Transport al României. Cum semnalul de alarmă tras nu a fost auzit, portuarii au protestat mai multe săptămâni, zilnic, în fața sediului conducerii APC.



Anul trecut, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a luat decizia în cazul avizării Master Planului Portului Constanţa. Astfel, documentul necesită evaluare de mediu, urmând să fie supus aprobării cu aviz de mediu. Strategia de Dezvoltare a Portului Constanţa propusă până în 2040 a fost dezbătută la Agenţie pentru Protecţia Mediului Constanţa într-un grup de lucru, de-a lungul ultimelor luni, la care au fost invitaţi să participe reprezentanţii mai multor autorităţi competente.
 
Citește și Şedinţă de dezbatere a Master Planului: Soarta portului vechi, mărul discordiei - „Ce propuneţi? O naţionalizare?!“

În martie anul trecut, operatorii portuari, împreună cu cei din conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC) şi consultanţii Ernst&Young - Inros Lackner au dezbătut îndelung versiunea preliminară a Master Planului pentru Portul Constanţa - o strategie de dezvoltare a obiectivului pe termen lung.
 
Organizată ca o şedinţă de lucru, întrevederea reprezentanţilor operatorilor portuari cu cei ai din conducerea CN APMC a fost însă una cu scântei. Chiar înainte de începerea prezentării Master Planului de către reprezentanţii Ernst&Young - Inros Lackner, o parte dintre sindicaliştii care protestau deja de două săptămâni în faţa Gării Maritime au solicitat să participe la discuţii.
După ultima şedinţă a grupului de lucru pentru definitivarea raportului de mediu privind Master Planul porturilor maritime constănţene, CN APM Constanţa avea îndatorirea de a organiza o nouă dezbatere publică, pentru a prezenta acest document. Cum ultima întâlnire de acest fel a fost una scântei, ne aşteptam la un rezultat asemănător şi de această dată...
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Constanţa, un port prea îndepărtat“ Master Planul Portului, veşnicul măr al discordiei între operatorii portuari şi conducerea APM (galerie foto)

02 Jul 2016 3002

Master Planul Portului Constanţa, finalizat astăzi

01 Jul 2016 3206

Operatorii cer respingerea, întrucât este „cosmetizat“ Prezentarea raportului de mediu pentru Master Planul Portului Constanța (galerie foto)

04 Jun 2016 2841

UPDATE 5. Se încing spiritele Se discută Raportul de Mediu pentru Master Planul Portului Constanţa

03 Jun 2016 2453

Dezbatere publică a Raportului de Mediu pentru Master Planul Portului Constanţa

30 May 2016 1980

Dezbatere publică, astăzi, privind Master Planul Portului Constanţa

04 Feb 2016 2372

Şedinţă de dezbatere a Master Planului Soarta portului vechi, mărul discordiei - „Ce propuneţi? O naţionalizare?!“

21 Mar 2015 2837

"Operatorul Portuar" şi conducerea APMC se întâlnesc, mâine, şi vor dezbate Master Planul Portului Constanţa (documente)

19 Mar 2015 2622

Romanialibera.ro Se pregătește naționalizarea Portului Constanța. Cârciumi în loc de nave?

11 Mar 2015 2763

Master Plan-ul prevede proiecte de peste 600 de milioane de euro pentru Portul Constanţa

09 Jan 2015 2419

A fost semnat contractul de finanţare pentru Master Plan-ul Portului Constanţa

05 Dec 2014 2238