Măsurile dispuse la nivelul Poliţiei de Frontieră Române pentru minivacanţa de Rusalii

Având în vedere că, în acest sfârșit de săptămână, se celebrează sărbătoarea Rusaliilor și avem o minivacanță de 5 zile, Poliția de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.,transmite Poliția de Frontieră prin intermediul unui comunicat oficial. 

Astfel, în această perioadă, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, sens în care, în funcţie de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului.

Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

 Recomandări

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei astfel încât să se preîntâmpine apariția aglomerărilor. Menționăm că, la granița cu Ungaria sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei.

De asemenea, pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieșirea din țară, pot scurta timpul de control. Informaţii suplimentare privind documentele necesare copiilor care călătoresc în afara graniţelor ţării sunt disponibile pe pagina de internet a instituției noastre – www.politiadefrontiera.ro.

O situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri, deoarece în această perioadă se constată o creştere a numărului mijloacelor de transport marfă, în special la graniţa cu Bulgaria şi Ungaria.

Menţionăm că este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport, iar Poliţia de Frontieră Română ține permanent legătura cu autorităţile din statele vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate., a mai punctat Poliția de Frontieră. 

În acest context, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituției, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Nu în ultimul rând, recomandăm ca, pentru aflarea condiţiilor de călătorie impuse de diferite state din lume, să fie consultat site-ul Ministerului Afacerilor Externe, paginile dedicate misiunilor diplomatice la Bucureşti sau aplicaţia Călătoreşte în siguranţă aparţinând MAE.


 Citește și: 1 iunie, zi liberă, punte cu Rusaliile. Programul marilor magazine

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISU Iași Buletin informativ 06.06.2023

06 Jun 2023 594

Garda de Coastă Vama Veche, cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei, în minivacanța de Rusalii

06 Jun 2023 1057

Minivacanţa de 1 iunie şi Rusalii la Constanța Sute de persoane internate de urgență la Spitalul Județean

06 Jun 2023 910

ISU Prahova Comunicat de presă 06.06.2023

06 Jun 2023 552

IPJ Bacău Comunicat de presă 06.06.2023

06 Jun 2023 535

ISU Bihor Comunicat de presa - 06.06.2023

06 Jun 2023 535

Haine „de firmă“ fake descoperite de jandarmi în staţiunea Mamaia (FOTO)

06 Jun 2023 1341

IPJ Bistrița-Năsăud REZULTATE ACTIUNI 1-5 IUNIE

06 Jun 2023 423

ISU Harghita Buletin informativ 06.06.2023

06 Jun 2023 499

Sute de misiuni ale pompierilor ISU Dobrogea în minivancanța de Rusalii

06 Jun 2023 596

Poliția de Frontieră Rezultate în perioada minivacanţei de Rusalii. Care a fost cea mai cea mai tranzitată frontieră

06 Jun 2023 717

Pericol în trafic la Constanța! Mai mulți șoferi drogați, depistați în minivacanța de Rusalii

05 Jun 2023 791

Județul Constanța Sute de amenzi aplicate de polițiști în minivacanța de 1 iunie și Rusalii

05 Jun 2023 729

Cum se circulă pe DN39 Mangalia-Constanța, în zona Eforie Nord (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Jun 2023 1158

MAI În ultimele 24 de ore, polițiștii au reținut 758 de permise de conducere (dintre care 91 pentru consum de alcool

05 Jun 2023 689